Patarimai gyventojams, kaip sumažinti mokėjimo paslaugų išlaidas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-26 18:04:56, skaitė 424, komentavo 1

Patarimai gyventojams, kaip sumažinti mokėjimo paslaugų išlaidas

Lietuvos bankas (LB) atliko komercinių bankų komisinių ir mokėjimo paslaugų pajamų tyrimą, kuris atskleidė, kad gyventojai, pasirinkę mokėjimo krepšelius, gerokai sutaupė, o daugiausia bankams jie sumoka už operacijas grynaisiais pinigais.

LB pranešime dalijasi patarimais, kaip galima sutaupyti:

  • Mokėjimo paslaugų krepšeliai apima reikalingiausias paslaugas ir gali padėti sutaupyti. Pasirinkę krepšelį sutaupysite net ir tuo atveju, jei dar nesinaudojate internetine bankininkyste, o tik mokėjimo kortele. Bankų siūlomus krepšelius galite palyginti čia
  • Atsisakykite nereikalingų (nenaudojamų) banko sąskaitų – jų administravimas paprastai kainuoja. Daugeliu atveju turėtų pakakti vienos mokėjimo sąskaitos.
  • Jeigu imate būsto paskolą ir neketinate naudotis kitomis būsto paskolą suteikiančio banko siūlomomis paslaugomis (pvz., jau turite sąskaitą kitame banke), galite reikalauti, kad bankas atidarytų nemokamą riboto naudojimo sąskaitą, skirtą tik grąžinamoms kredito lėšoms kaupti ir (arba) kreditui administruoti.
  • Įvertinkite savo grynųjų pinigų naudojimo poreikį. Jei vis dėlto renkatės atsiskaitymus grynaisiais – žinokite, kad tai vienos brangiausių mokėjimo paslaugų. Norintiems sumažinti savo išlaidas, patartina atsiskaityti mokėjimo kortelėmis ar inicijuoti pervedimus internetinėje bankininkystėje, o ne išsiimti grynuosius pinigus iš bankomato ir po to mokėti jais. Grynųjų pinigų pasiėmimo operacijos ypač brangios užsienyje ar kito banko bankomatų tinkle.
  • Rinkdamiesi mokėjimo paslaugą, atidžiai susipažinkite su mokėjimo paslaugų teikimo sąlygomis ir banko taikomais paslaugų įkainiais. Perskaitykite ir banko siunčiamus pranešimus – juose gali būti Jums aktuali informacija (pvz., pranešimai dėl paslaugų įkainių pasikeitimo).