Vyriausybė pritarė siūlymui ES narėse atsisakyti laiko sukiojimo

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-26 18:14:08, skaitė 312, komentavo 0

Vyriausybė pritarė siūlymui ES narėse atsisakyti laiko sukiojimo

Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos pateiktai Lietuvos Respublikos pozicijai Europos Komisijos viešosiose konsultacijose dėl vasaros laiko susitarimų ir pavedė ministerijai apie tai informuoti Europos Komisiją. Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, norint, kad ES vidaus rinka veiktų tinkamai ir siekiant užtikrinti tokias bendras taisykles ateityje, vyriausybė pritaria alternatyvai visose ES valstybėse narėse panaikinti laiko keitimą. 

Nurodoma, kad laiko kaitaliojimas turi įtakos žmonių sveikatai ir žemės ūkiui. Jei laiko keitimas būtų panaikintas, pirmenybė būtų teikiama nuolatiniam vasaros laikui.

„Būtent atsižvelgus į Lietuvos bei Suomijos prašymus, Europos Komisija ir pradėjo viešąsias konsultacijas dėl laiko kaitaliojimo. Aiški Lietuvos pozicija šiuo klausimu, tikimės, padės pasiekti tai, ką akcentuoja Komisija – norint, kad Bendrijoje funkcionuotų vidaus rinka, turi būti ir bendros taisyklės. Tačiau tos taisyklės gali būti tik arba išlaikant dabartinę sistemą, arba ją visiškai panaikinant“, – sako vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis.

Lietuvos pozicija dėl atsakymų į viešųjų konsultacijų dėl vasaros laiko susitarimų klausimyną aptarta 2018 m. liepos 12 d. vyriausybės kanceliarijos, Užsienio reikalų ministerijos ir Susisiekimo ministerijos atstovų pasitarime.

Primintina, kad atsižvelgdama į piliečių, Europos Parlamento ir ES valstybių narių prašymus, Europos Komisija nusprendė išnagrinėti, kaip veikia dabartiniai ES vasaros laiko susitarimai, ir įvertinti, ar juos reikėtų keisti, ar ne. Tuo tikslu paskelbtos viešosios konsultacijos, kurios prasidėjo šių metų liepos 4 d. ir truks iki rugpjūčio 16 d.

Siekiant, kad mūsų piliečių balsas būtų išgirstas, nevyriausybinės organizacijos ir visi suinteresuoti asmenys kviečiami aktyviai dalyvauti šioje viešojoje konsultacijoje.

Daugiau informacijos apie šias viešas konsultacijas ir vasaros laiko įvedimą rasite čia.

Konsultacijų klausimynas lietuvių kalba čia.