Ekvadoriečio užpuolikai Vilniuje – spalvingą kriminalinę praeitį turintys chuliganai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-26 18:16:03, skaitė 524, komentavo 2

Ekvadoriečio užpuolikai Vilniuje – spalvingą kriminalinę praeitį turintys chuliganai

Lygiai prieš savaitę Vilniuje buvo užpultas ir sumuštas ekvadorietis Fabianas Sanchezas. Kilus skandalui dėl policijos neveiksnumo, pareigūnai ėmėsi darbo visu pajėgumu ir per mažiau nei savaitę sulaikė įtariamuosius.

Pareigūnai skirtingose šalies vietose sulaikė du jaunuolius, vienam 18 metų, kitam – 26-eri.

 

Abu jie – Vilniaus miesto gyventojai, tačiau sulaikyti jie ne sostinėje. Vis dėl to Vilniaus apskrities policijos viršininko Sauliaus Gago teigimu, jie nesitikėjo būti sulaikyti, beje, ir anksčiau jau yra pridarę nusikaltimų.

Vyresnysis yra nuteistas keletą kartų: už neapykantos kurstymą, kapo ar viešos pagarbos vietos išniekinimą, už sunkų ir nesunkų sveikatos sutrikdymą.

„Matome, tai asmenybė turinti patirties, policijai teko susidurti su šia asmenybe, – kalbėjo S. Gagas. – Kitas, jaunesnis, irgi susidūręs su policija, pradėta eilė ikiteisminių tyrimų, vienas dėl sukčiavimo, kitas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Taip pat dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą. Matome, kad asmenybės, kriminaline prasme, spalvingos.“

Planuojama kreiptis į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės, jaunuolius bus siekiama suimti.

Anksčiau buvo minima, kad užpuolikai – rusakalbiai, tačiau šios informacijos S. Gagas nepatvirtino ir teigė: „Tautybė čia nėra svarbi.“

 

S. Gagas, BNS nuotr.

S. Gagas: „Policija veiksni“

 

„Policija dirba, policija veiksni, policija dirbs“, – patikino S. Gagas, kai žurnalistai spaudos konferencijoje jį užvertė klausimais dėl galbūt netinkamo reagavimo į užpuolimą.

Į užpuolimą pareigūnai sureagavo per 7 minutes, išvažinėjo Antakalnio gatvę ieškodami užpuolikų pagal nukentėjusiojo parodymus, tačiau bergždžiai.

Tuomet pranešė – pareiškimo iš nukentėjusiojo negavo, tad ir tolimesnės tyrimo perspektyvos neaiškios.

Po kelių dienų, kilus visuomenės pasipiktinimui, ikiteisminis tyrimas pradėtas ir be pareiškimo, policijos iniciatyva dėl neapykantos kurstymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

„Kiekvienas tyrimas reikalauja laiko. Galbūt visuomenė tikisi, kad viskas bus padaryta iškart“, – sakė S. Gagas.

Kalbėdamas apie sumažėjusį neapykantos nusikaltimų skaičių, Vilniaus policijos vadas ragino atsiminti, kad vyko ankstesniais metais.

„Kviečiu atsiminti, kai buvo pirmosios „Baltic pride“ eitynės, pamenate, kokia buvo visuomenės reakcija, kaip net Seimo nariai rinkosi vieną ar kitą pusę, kiek buvo komentarų ir tuo metu turėjome didelį augimą“, – aiškino S. Gagas.

Vertindamas ketvirtadienį vyksiantį mitingą dėl policijos neveiksnumo, jis tikino, kad visi piliečiai turi teisę rinktis ir reikšti savo nuomonę.