Statistikos departamento Makaronai liumpenelektoratui: Šalies ekonomika kilo sparčiau, nei prognozuota – išaugo vartojimas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-30 17:30:45, skaitė 428, komentavo 3

Statistikos departamento Makaronai liumpenelektoratui: Šalies ekonomika kilo sparčiau, nei prognozuota – išaugo vartojimas

LDiena.lt - gerbiamiems skaitytojams rodau ant pirštų, kaip mikliai ir be apgaulės auginamas BVP, nepagaminant ir nesuvartojant NĖ VIENU produkcijos vienetu daugiau:

- metų pradžioje dyzelis kainavo 1 eurą - dabar kainuoja 1,14 euro - pabrangimas 14 %. Dyzelio pabranginimas, jeigu nesumažėjo jo vartojimas 14 procentų paaugina "dyzelio dalį" bendrajame vidaus produkte.

Kas šiais metais iš masinio vartojimo produktų brango akivaizdžiai - kuras, sviestas, alkoholis, paslaugos, ėdesys kavinėse ir t.t.

Būtent šitas pabrangimas, makaronų kabintojų iš chuntos palaikymo departamento ir yra pateikiamas kaip "vartojimo augimas".

Ar lietuviai suvartojo daugiau kuro? Ne. Daugiau sviesto? Ne. Daugiau alkoholio? Irgi ne. Atvirkščiai, suvartojo mažiau, jau vien todėl, kad pačioje Lietuvoje gyventojų ir vėl sumažėjo keliasdešimt tūkstančių.

BVP skaičiavimas būtent tam ir skirtas, kad slėpti REALIĄ ekonomikos padėtį ir manipuliuojant nieko neapibrėžiančiais skaičiais pateikti stagnaciją ir tolydų visuomenės ubagėjimą kaip "vartojimo augimą" ir "ekonomikos progresą".

O jūs, gerbiamieji, jeigu neturite savo smegenų, kramtykite publikuojamus Masiniuose Durninimo Organuose makaronus, kuriuos paslaugiai platina vagių ir banditų chuntos pakirkšnutės. Skanaus.
---

Naujausi Statistikos departamento duomenys rodo, kad šalies ekonomika pirmąjį pusmetį augo sparčiau, nei prognozuota. Tuo metu vartojimo kainos pastaruosius du mėnesius šiek tiek mažėjo.

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) pirmąjį pusmetį ūgtelėjo 3,7 proc. Tai maždaug 0,5 proc. geresnis rezultatas, nei prognozavo Europos Komisija (EK) ir Lietuvos bankas.

Šį augimą labiausiai lėmė didesnis gyventojų vartojimas.

Ekspertai sako, kad panašus ūkio augimas turėtų išsilaikyti, jei jo nesulėtins prasidedantis prekybos karas.

Pasak statistikos, pastarąjį mėnesį 0,5 proc. mažėjo ir kainos. Tačiau jeigu žiūrėsime į metinį kainų pokytį, jos kilo.

Šiuo metu metinė infliacija yra kiek daugiau nei 2 proc. Tam, anot ekspertų, daugiausiai įtakos darė brangę degalai, pieno produktai ir paslaugos.