Likimo taisyklės

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/likimo-... 2018-08-01 23:00:52, skaitė 545, komentavo 0

Likimo taisyklės

Niekas nežino, kas jas sugalvojo, tačiau tie, kurie su jomis susipažino, stengiasi jų laikytis. Tai netgi ne taisyklės, o greičiau psichoterapinė technika. Jos uždavinys – pakeisti įsitikinimus. Šis procesas ilgas, reikalauja atkaklumo. Jei perskaitysite ir užmiršite, nebus jokios naudos. Išmėginkite ir labai greitai įsitikinsite, kad gyventi darosi lengviau.

Visa ko pradžia yra tuštuma, tačiau ji turi būti užpildyta.

Kad pasiektume, ko trokštame, vien tik noro negana – reikia priimti sprendimą. Tik šiuo atveju atsiras galimybė siekti.

Kad pakeistume savo kelią, reikia sustoti ir jau tada pradėti judėti į kitą pusę.

Už viską gyvenime tenka mokėti. Tačiau brangiausiai kainuoja neveiklumas. Kartais žmonės tai supranta tik savo gyvenimo kelio pabaigoje.

Jeigu žmogus visą laiką bijo padaryti kažką ne taip ar suklysti, jis, pats to neįtardamas, daro pačią didžiausią klaidą gyvenime.

Panašus traukia panašų. Gyvenime nėra nieko atsitiktinio. Mes pritraukiame prie savęs visiškai ne tuos žmones, kuriuos norėtųsi matyti šalia, o tuos, kurie į mus panašūs.

Jeigu matote, kad išsikeltas tikslas nepasiekiamas, susikoncentruokite ties kitais tikslais. Juos pasiekę, pamėginkite grįžti prie pirmojo.

Jeigu nieko neprašysime iš gyvenimo, jis nieko mums ir neduos. Jeigu prašysime kažko nekonkretaus, tai ir gyvenimo dovana bus nekonkreti. Būtina aiškiai formuluoti savo norus.

Gyvenime nebūna absoliutaus pasitenkinimo. Pasitenkinimą visada riboja tai, kaip mes suvokiame pasaulį.

Siekiate permainų? Tada pamirškite pasyvumą. Būtent dėl pasyvumo pražiopsomi likimo mus duodami šansai. Nusibrėžkite maršrutą ir nusistatykite galutinį jo punktą. Kad jį pasiektumėte, turite leistis į kelionę.

Gyvenimas visada verčia spręsti tuos uždavinius, kuriuos žmogus vengia spręsti. Nuo jų neįmanoma išsisukti, kadangi neišsprendus kažkokio uždavinio dabar, jį teks spręsti kitame gyvenimo etape. Tik tada jo sprendimas daug brangiau kainuos.

Gyvenime visada yra pasirinkimas. Pasaulyje labai daug galimybių. Tačiau įgijęs viena, visada prarandi kažką kita. Dėl to praradimai neišvengiami.

Kad gautume kažką naujo, turime sugriauti sena. Tik reikia ne vien griauti, bet ir išvalyti vietą naujam. O tam reikia jėgų, laiko ir žinių. Juk reikia žinoti, ką statysime ir kaip. Jeigu tokių žinių nėra, geriau nieko negriauti.

Žmogus bando pakeisti gyvenimą, tačiau jam trukdo seni stereotipai ir įpročiai. Jie visą laiką tempia atgal į įprastą būseną. Dėl to visi pokyčiai vyksta lėtai ir reikalauja didelių pastangų.

Žmogus traukia prie savęs tai, ką labiausiai mėgsta, ko labiausiai laukia ar bijo, kadangi būtent į šiuos dalykus susifokusuoja protas. Likimas niekada neduoda nereikalingų dalykų. Jis dosnus, tačiau tik paties žmogaus norų ir troškimų ribose. Išplėtę šias ribas, gausime daugiau.

Visas gyvenimas – nesibaigiančios priešingybės. Kažką mylime, o kažko pakęsti negalime. Su kažkuo draugaujame, o su kažkuo rungtyniaujame. Žmogus siekia stabilumo ir tuo pat metu jaučia nepasitenkinimą gyvenimo monotonija. Neįmanoma ko nors suprasti, neišsiaiškinus to reiškinio priešingybės.

Žmonės siekia harmonijos. Tačiau norint ją pasiekti, reikalinga harmonija paties žmogaus viduje. Reikia pripažinti ir priimti savo trūkumus ir privalumus, suvokti savo netobulumą, įgyti vidinio pasitikėjimo savimi. Reikia, kad protas, poelgiai ir jausmai veiktų darniai.

Reikia turėti galvoje, kad pasaulis sukurtas ne malonumams. Labai dažnai jis neatitinka mūsų lūkesčių, yra ne toks, kokį įsivaizdavome. Tačiau visada reikia stengtis daryti gera. Tie, kurie šito nesugeba, niekada nesugebės įvertinti gėrio, gauti iš kitų.

Žmonėse mus erzina būtent tai, kas „tupi“ mumyse pačiuose. Kiti žmonės yra mūsų veidrodžiai, tereikia tik atidžiau į juos įsižiūrėti ir tada galėsime geriau pažinti save.

Priimkite save tokiu, koks esate. Tada nerimas, jaudinimasis, kompleksai išnyks ir galima bus pradėti pilnavertį gyvenimą.

Mus supantis pasaulis yra absoliučiai neutralus. Mes patys padarome jį blogu ar geru. Stenkitės žvelgti į realybę pozityviai ir pasaulis taps kur kas geresnis.

Niekada nelaikykite aplinkinių nuomonės galutine ir neginčijama tiesa. Visiems būti geru neįmanoma. Visada atsiras nepatenkintų ir linkinčių pikto. Neleiskite, kad jie įgytų valdžią jūsų atžvilgiu.

Visi mes ateiname į šį pasaulį iš niekur ir išeinama į niekur. Gyvenimo prasmė – pats gyvenimas visais jo pasireiškimais.

Šaltinis