Komunistai yra neteisėti! O kaipgi Dalia, Linas ir kiti?

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-08-04 07:32:59, skaitė 506, komentavo 1

Komunistai yra neteisėti! O kaipgi Dalia, Linas ir kiti?

Konservatoriai paskelbė kryžiaus žygį prieš komunistų paveldą Lietuvos istorijoje

Jie siūlo pripažinti Komunistų partiją nusikalstama organizacija ir amžiams uždrausti buvusius komunistus dalyvauti valstybės valdyme bet kokiu lygmeniu.

Tačiau šio įstatymo šalininkai pamiršta, kad beveik visa konservatorių valdžia vienaip ar kitaip tarybiniais laikais glaudžiai bendradarbiavo ne tik su Lietuvos komunistų partija, bet ir su KGB.

— Vidmantai, regis, tu sovietmečiu buvai Komunistų partijoje. O tu pasakei apie tai liustracijos metu?

— Na, liustracija buvo paskelbta tiems, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai bendradarbiavo su KGB, o ne tiems, kas buvo Komunistų partijos narys. Aš tuo laikotarpiu buvau paprastas darbuotojas ir į partiją įstojau pagal paskyrimą. Prisimink, juk buvo manoma, kad komunistai — tai darbininkų ir valstiečių partija. Taigi, mūsų gamyklos partijos vadovas mane ilgą laiką kalbino. Žadėjo ir nemokamus poilsio kelialapius mano šeimai, ir kitų lengvatų. Taigi, aš pasidaviau šiems įtikinimams. Nuo narystės LKP man nebuvo nei šilta, nei šalta. Kartais eidavau į susirinkimus, pakeldavau ranką, kai reikėdavo "vieningai" balsuoti. Dabar aš neturiu dėl ko atgailauti prieš lietuvių tautą. Tu geriau pažvelk į mūsų dabartinę valdžią. Tie konservatoriai ar socialdemokratai, kurie sovietmečiu "maudėsi kaip inkstai taukuose", ir dabar yra prie lovio. Prisimink, kuo dirbo mūsų prezidentė Dalia Grybauskaitė Aukštojoje partijos mokykloje? O kas buvo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius? Štai tada tu ir suprasi skirtumą tarp manęs – dabartinio pensininko, buvusio partijos nario – ir prezidentės bei ministro.

— Ko gero, tu teisus. Štai prieš kelias dienas du Seimo nariai – konservatoriai Audronius Ažubalis Laurynas Kasčiūnasnas –garsiai deklaravo, kad parengė įstatymo projektą dėl Lietuvos komunistų partijos pripažinimo nusikalstama organizacija, ir pasiūlė užkirsti kelią buvusių komunistų atėjimui į valdžią ateityje. Bet ar jie pagalvojo, kad jei bus priimtas toks įstatymas, visa tų pačių konservatorių nomenklatūra turės išeiti į pensiją?

— Jie jau dabar tyliai išeina. Štai ir buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė – ne paskutinis asmuo partijoje – pareiškė, kad palieka politiką ir niekada rinkimuose nedalyvaus. Vyksta intensyvus konservatorių partijos atsinaujinimas. Ir pradėjo šį atsinaujinimą profesorius Landsbergis, išmintingai pastatęs prie partijos vairo anūką Gabrielių. Jo tai jau tikrai niekas nedrįs kaltinti ar įtarti ryšiais su LKP ar KGB. Laurynas Kasčiūnas – jaunas naujausių antikomunistinių konservatorių žygių iniciatorius, jaunas, energingas nepriklausomybės laikų "Landsbergio augintinis".

— Ir gerai, kad Lituvoje į valdžią ateina jauni, energingi žmonės, nesusitepę bendradarbiavimu su komunistais.

— Na, tuomet, vadovaujantis tavo logika, turime visus buvusius komunistus sodinti į teisiamųjų suolą? Tada pirmiausia reikia bausti visą dabartinę valdžią su prezidente Dalia Grybauskaite priešaky. Priešingu atveju išeina, kad tie, kas ėjo aukštas pareigas Lietuvos komunistų partijos laikais, dabar naudojasi visomis privilegijomis nepriklausomoje Lietuvoje, o atsakyti už visas nuodėmes turi paprasti LKP nariai? Kažkaip neteisinga… Bet iš tiesų, manau, turėtume užversti šį Lietuvos istorijos puslapį ir palikti diskusiją dėl sovietmečio ateities kartoms, o ne šiuolaikiniams politikams, darantiems šiuo metu iš to savireklamą.