Apkarpė iškrypėlių apetitus: Religinės įvaikinimo agentūros JAV-ose nebeprivalės atiduoti vaikų globoti homoseksualams

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/rel... 2018-08-04 10:24:14, skaitė 402, komentavo 0

Apkarpė iškrypėlių apetitus: Religinės įvaikinimo agentūros JAV-ose nebeprivalės atiduoti vaikų globoti homoseksualams

Respublikonų partijos dominuojamas JAV Atstovų rūmų komitetas pritarė pataisai, kuri apsaugos mokesčių mokėtojų lėšomis remiamas religines įvaikinimo agentūras nuo prievolės atiduoti vaikus įsivaikinti vienalytėms poroms, taip pažeidžiant savo įsitikinimus.

Nors daugumai tai atrodo kaip žingsnis religinės laisvės apsaugos ir vaikų gerovės užtikrinimo link, Demokratų partijos atstovai ir LGBT aktyvistai piktinasi pataisa ir vadina ją „teise diskriminuoti“.

Pataisą pristatantis politikas Robertas Aderholtas sakė: „Kelios valstijos ir vietovės neleidžia religinėms organizacijoms veikti kaip vaikų globos įstaigoms todėl, kad šios religiniais įsitikinimais grįstos organizacijos renkasi neatiduoti vaikų į vienalyčių porų globą“.

„Mano pristatyta pataisa siekiama užkardyti galimybę diskriminuoti vaikų globos paslaugų teikėjus dėl to, kad jie atsisako teikti paslaugą, kuri prieštarauja jų nuoširdiems religiniams ar moraliniams įsitikinimams. Be to, pataisa reikalauja, kad Sveikatos ir žmogiškųjų išteklių departamentas išskaičiuotų 15 proc. federalinių lėšų, skirtų vaiko gerovės užtikrinimui, iš tų valstijų ir vietovių, kurios diskriminuos šias agentūras“, – teigė R. Aderholtas.

Komitetui pritarus pataisai, liberalai ir LGBT lobistai negailėjo kritikos. Atstovų rūmų opozicijos lyderė Nancy Pelosi sakė, kad pataisa pasiekė naujas žemumas, yra fanatiška, „bjauri, labai amorali ir nepaprastai įžeidžianti“.

Kampanijos už žmogaus teises atstovas sakė, kad kongresas turėtų ieškoti būdų globos sistemoje esantiems vaikams rasti namus, o ne kurti bereikalingas kliūtis potencialiems tėvams ir taip mažinti kompetentingų žmonių, norinčių suteikti vaikams mylinčius namus, ratą.

Įdomu, kad su „mažėjančiu kompetentingų žmonių ratu“ susidurta būtent todėl, kad krikščioniškos agentūros buvo priverstos nutraukti  savo vaiko gerovės siekiančius veiksmus dėl griežtų įstatymų, kurie iš jų reikalavo atiduoti vaikus gėjams, lesbietėms ir translyčiams.

R. Aderholtas paaiškino: „siekiau paskatinti valstijas įtraukti visas patyrusias ir licencijuotas vaiko gerovės agentūras tam, kad vaikai rastų rūpestingus ir mylinčius namus, kuriuose gerai jaustųsi. Krizėje esančioms šeimoms ir vaikams paramos reikia daugiau, ne mažiau“.

Šeimos tyrimų tarybos prezidentas Tony‘is Perkinsas pataisą pavadino „gera naujiena vaikams, biologinėms mamoms ir įvaikinančioms šeimoms“.

„Liūdna, kad tokia pataisa reikalinga, tačiau tikėjimu besiremiantys įvaikinimo ir globos paslaugų teikėjai susiduria su augančia valstijų ir vietos valdžios diskriminacija. Federalinė valdžia privalo elgtis kitaip ir neturėtų finansuoti valstijų, kurios dalyvauja diskriminaciniuose procesuose“, – teigė T. Perkinsas ir pridūrė, – „Minėti paslaugų teikėjai šiandien suteikia neįkainojamą pagalbą pereikvotoms, finansiškai suvaržytoms socialinių paslaugų agentūroms. Jie telkia įtėvius ir globėjus, teikia nuolatinę paramą naujoms šeimoms, didelį dėmesį skiria pavojuje esantiems arba specialiųjų poreikių turintiems vaikams, ieško inovatyvių bendruomeninės paramos įtėviams ir globėjams būdų“.

versta pagal Republicans protect religious adoption agencies from being forced to give kids to gay couples