Kančias kelia pasipriešinimas realybei

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/kancias... 2018-08-05 13:03:16, skaitė 346, komentavo 0

Kančias kelia pasipriešinimas realybei

Gyvenime kartais pasitaiko sudėtingų situacijų. Vieni stengiasi kovoti su problemomis, kiti prisitaiko, treti užsisklendžia savyje ir įsmunka į depresiją.

Manau, bus įdomu sužinoti, kad bet kokios permainos – tai pozityvių ir negatyvių gyvenimo periodų sąveika, kuri grūdina mūsų charakterį ir protą. Dėl to svarbu suvokti situaciją ir deramai, oriai ją išgyventi. Norint pasiekti tikslą, reikia būti pasiruošusiam gyvenimo permainoms.

Yra kaip yra. Kančias kelia pasipriešinimas realybei. Tai reiškia, kad kančios įmanomos tik tada, kai atsisakome pripažinti realybę. Jeigu galite kažką pakeisti, imkitės darbo. Jeigu nieko pakeisti neįmanoma, seka du variantai: susitaikyti su situacija ir paleisti negatyvą arba įsijautus ir labai aistringai kentėti.

Problema tampa problema tada, kai ją įvardiname. Mes neretai tampame pikčiausi savo pačių priešai. Laimė išties priklauso nuo žmogaus požiūrio. Jei kažką laikote problema, tai emocijos ir mintys užsipildys negatyvu. Pagalvokite, kokią pamoką galima būtų gauti iš situacijos ir ji nustos būti problema.

Jei norite kažką pakeisti, pradėkite nuo savęs. Mūsų vidinis pasaulis atspindi išorinį. Tikriausiai pažįstate žmonių, kurių gyvenimas – nesibaigiantis stresas ir chaosas. Ir tai vyksta dėl to, kad jie patys elgiasi visiškai padrikai ir chaotiškai. Esame pratę manyti, kad besikeičiančios aplinkybės keičia ir mus pačius, o iš tikrųjų viskas veikia priešinga kryptimi: mes turime pakeisti save, kad pasikeistų aplinkybės.

Nėra tokio dalyko kaip „nesėkmė“, yra tik šansas kažko išmokti. Visi didieji žmonės patirdavo nesėkmę po nesėkmės prieš tai, kai pagaliau pasisekdavo. Berods Tomas Edisonas pasakė: „Aš nepatyriau nesėkmių išrasdamas elektros lemputę. Aš viso labo suradau 99 būdus, kaip jos išrasti neįmanoma“. Išmokite ko nors iš taip vadinamų nesėkmių. Išsiaiškinkite, kaip sekantį kartą padaryti tą patį geriau.

Jei negaunate, ko trokštate, vadinasi, trokštamas rezultatas jau pakeliui. Žinau, kartais labai sunku tuo patikėti. Tačiau tai tiesa. Kai atsigręšite atgal į savo gyvenimą, suprasite, kad geri įvykiai nutikdavo po to, kai kažkas nesigaudavo. Galbūt darbas, į kurį jūsų nepriėmė, būtų nutolinęs jus nuo šeimos, ko nepasakysi apie darbą, kurį galiausiai susiradote vėliau. Tiesiog reikia tikėti, kad viskas vyksta būtent taip, kaip turi vykti.

Vertinkite šį konkretų momentą. Jis niekada daugiau nepasikartos. Kiekviena gyvenimo akimirka kažkuo vertinga, neleiskite jai praeiti pro šalį. Labai greitai ji taps prisiminimu. Galbūt kada nors ilgėsitės netgi tų momentų, kurių dabar nelaikote laimingais.

Paleiskite troškimus. Dauguma mūsų gyvena su supančiotais protais. Tai reiškia, kad teikiame pernelyg didelė reikšmę norams ir jeigu to negauname, emocijos įsmunka į negatyvą. Vietoje to pabandykite praktikuoti „nusišalinusį protą“: jeigu kažko norite, vis tiek likite laimingi, nepriklausomai nuo to, gausite tai, ar ne. Jūsų emocijos šioje būsenoje išliek neutralios arba pozityvios.

Supraskite savo baimes ir būkite joms dėkingi. Baimė gali tapti puikia mokytoja. Jau pats baimės įveikimas gali priartinti prie pergalės. Pavyzdžiui, kai mokiausi koledže, labai bijojau viešų pasisakymų. Dabar atrodo labai linksma, kai ne tik kasdien kalbu didelėms žmonių grupėms, dirbdamas dėstytoju, bet dar ir mokau viešų pasisakymų meno. Norint įveikti baimę, tereikia tik praktikos. Baimė – tai viso labo iliuzija.

Leiskite sau džiaugtis. Norite tikėkite, norite ne, bet pažįstu pernelyg daug žmonių, kurie neleidžia sau džiaugtis ir linksmintis. Jie netgi nežino, ką reiškia jaustis laimingu. Kai kurie tapo tokie priklausomi nuo savo problemų ir vidinio chaoso, kad neturi žalio supratimo, kas jie būtų per žmonės be viso to savo „turto“. Dėl to pasistenkite leisti sau pasijausti laimingu. Tegu tai būna trumpas momentas, svarbiausia sukoncentruoti dėmesį į pozityvą, o ne į sunkumus.

Nelyginkite savęs su kitais. O jeigu lyginate, tai lyginkite su tais, kuriems blogiau. Neturite darbo? Jauskitės dėkingi bent jau už tai, kad gaunate bedarbio pašalpą. Daugybė žmonių pasaulyje gyvena klaikiame skurde. Nesate panaši į gražuolę pop žvaigždę? Manau, labai mažai moterų į ją panašios. O jūs greičiausiai esate gerokai patrauklesnė už daugumą tų moterų. Susikoncentruokite būtent į tokias mintis.

Šaltinis