Dėl medikamentinio aborto – 22 mirusios ir tūkstančiai nukentėjusių JAV moterų

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/del... 2018-08-06 09:36:05, skaitė 357, komentavo 1

Dėl medikamentinio aborto – 22 mirusios ir tūkstančiai nukentėjusių JAV moterų

„Dėl abortą sukeliančių medikamentų vartojimo bent 22 amerikietės mirė ir tūkstančiai patyrė rimtų komplikacijų“, – pranešama atnaujintoje JAV Maisto ir vaistų administracijos (toliau – FDA) informacijoje.

FDA informaciją atnaujino po to, kai gavo „pranešimų apie rimtą neigiamą poveikį moterims“, vartojusioms mifepristoną – medikamentą, kuris geriamas siekiant nutraukti nėštumą pirmoje stadijoje.

„Nuo tada, kai vaistas buvo patvirtintas 2000 m., iki 2017 m. pabaigos pranešta apie 22 moterų mirtis, susijusias su medikamentu Mifeprax, įskaitant du negimdiminio nėštumo atvejus, pasibaigusius mirtimi, bei keletą sepsio atvejų, iš kurių kai kurie buvo mirtini“, – rašo FDA.

Detalesnėje ataskaitoje išvardijami nepageidaujamo poveikio atvejai, su kuriais susidūrę vaistą vartojusios amerikietės. Atskleidžiama, kad moterys mirė dėl įvairiausių priežasčių, įskaitant kraujavimą, nutrūkusį negimdiminį nėštumą, toksinio šoko sindromą, kepenų nepakankamumą, sepsį, savižudybę ir kita.

Nuo 2000-ųjų tūkstančiai moterų kentėjo nuo rimtų Mifepraxo sukeltų komplikacijų. „2000-2012 m. užfiksuoti 2 740 nepageidaujamo vaisto poveikio atvejų, t. y. vidutiniškai 228 atvejai per metus. Per pastaruosius penkerius metus tokių atvejų buvo 1 445 (t. y. vidutiniškai 289 atvejai per metus). Iš jų 273 atvejais pacientės guldytos į ligoninę, 182 atvejais moterys neteko tiek daug kraujo, kad prireikė perpylimo, 103 gydėsi nuo infekcijos“, – rašoma LifeNews.

Tame pačiame interneto puslapyje pastebima, kad iš tikrųjų yra daugiau nukentėjusiųjų nei nurodoma FDA informacijoje, kadangi ne visos komplikacijas patyrusios moterys apie tai praneša savo gydytojui arba apie suvartotą medikamentą informuoja pagalbą teikiančias institucijas.

Tuo tarpu, dangstydamiesi feminizmu ir kitais pagrindais, abortų aktyvistai siekia lengvesnio abortą sukeliančių vaistų prieinamumo.

versta iš REPORT: Abortion Pill Kills 22 Women, Injures Thousands