Ar žurnaliūgos yra debilai iš gimimo, ar paprasčiausiai beširdžiai nuomonių formuotojai?

Autorius: Herkus Delltuvis Šaltinis: https://www.facebook.com/herku... 2018-08-06 23:34:00, skaitė 737, komentavo 2

Ar žurnaliūgos yra debilai iš gimimo, ar paprasčiausiai beširdžiai nuomonių formuotojai?

Kadangi esu tolerantiška ir korektiška asmenybė, todėl ir šis komentaras, skirtas kai kuriems žurnaliūgoms, rašantiems apie orus, prasidės korektiškai - užsikruškite dirbtiniais organais ir keliaukite į pragarą - ten galėsite amžinai mėgautis jaukia vasariška šiluma.

Kiek pamenu iš žurnalisto profesijos apibūdinimo, žurnalisto darbas - informuoti ir supažindinti skaitytojus su informacija. Išanalizuoti kokią nors situaciją ir pateikti faktus bei argumentus. O ne primesti savo asmeninę nuomonę, padiktuotą asmeninių savybių ar svetimos įtakos.

Dažnai žurnaliūgos skalambija apie globalinį atšilimą ir to atšilimo nešamą blogį - kaitrą, sausras, kylantį pasaulinio vandens lygį ir panašius atšilimo padarinius. Ir tuos padarinius pristatant kaip blogį - kaip pasaulio ir žmonijos siaubą ir katastrofą. Laikraščiuose pilna tirpstančių ledynų ir perkaitusių baltųjų lokių nuotraukų, o antraštės skelbia, kad dėl kylančios temperatūros kenčia gyvūnai ir augalai, kad temperatūros pakilimas kenkia žmonių sveikatai.

Tačiau kai ateina vasara ir užėjus karščiams dažnas žurnaliūga pradeda aiškint - "gera žinia poilsiautojams - temperatūra kils", "Vilniečiai mėgavosi karščiu", "gera žinia poilsiautojams - lietaus pavyks išvengt". Ir tą "lietaus pavyks išvengt" papuošia sekantis straipsnis, kuriame pasakojama kaip Graikijoje (ar Kalifornijoje) dega miškai ir žūsta žmonės.

Taip, kai kuriems žmonėms patinka karščiai, pats tokių pažįstu. Tačiau dar didesniam skaičiui žmonių karščiai yra pražūtingi (aš pats esu iš tų žmonių, kuriems šios vasaros karščiai yra pragariški, naktimis nebeišsimiegu net su migdomųjų pagalba, nebesugebu susikaupti ir net pirštai kai kada pasiklysta klaviatūroje...) ir jie tikrai nesimėgauja karščiais.

Ar tie rašytojėliai, iškeliantys į prioriteto viršūnę poilsiautojus ir besidžiaugiantys, jog karšiai tęsis, o lietaus pavyks išvengt yra debilai iš gimimo, ar paprasčiausiai beširdžiai nuomonių formuotojai, net nenorintys matyti, kad per karščius padaugėja infarktų, padaugėja avarijų, suliepsnoja miškai...

Debiliškai skamba, kada žurnaliūjos triedžia dėl kankinamų vištų, priverstų dėt ir dėt kiaušinius, tačiau nenori matyti ir užjausti gyvūnų, ant kurių savininkai riša šlapias marškas, kad neperkaistų, nenori matyti perkaitusių šunų ar alpstančių vaikų ar senolių ...

Aš jau nekalbu apie tai, kad žurnaliūgoms visiškai nusispjaut ant tų kaistančių žmonių, kuriems teko laimė apsigyvent daugiabučiuose, kuriuose neįmanoma įsirengt kondicionierių (sakysim mano tualete virš +30, tačiau įsirengti kondicionieriaus jame negaliu, o jei negaliu atvėsint tualeto, tai kokia prasmė vėsint kambarius, jei nenoriu susigaut plaučių uždegimo dėl milžiniško temperatūrų skirtumo?), ant tų žmonių, kurie per karščius turi dirbt saulėje?

Žurnaliūgos težino kelis sluoksnius žmonių - tai ofisų tarnautojus, poilsiautojus ir visus kitus. Tai, kad kondicionuotuose ofisuose prie popierių "vargę" asmenys kondicionuotais automobiliais nuvyks į pajūrį, kuriame netrukdys lietus žurnaliūgoms yra svarbiau nei tai, kad nepalygint didesnis skaičius žmonių gyvena tvankiuose būstuose, dirba karštyje ir važinėja tvankiu transportu. Ir tuos žmones, kurie atvėsimo laukia kaip žydai Mesijo, žurnaliūgos tiesiog nervina ir piktina. Nes negalint išsimiegoti, nebenorint nei valgyti nei tvarkytis namuose, matant degančius miškus ir iš karščio žūvančius žmones kažkaip makabriškai skamba žurnaliūgų rašliava, teigianti jog ir toliau galėsime mėgautis malonia (+27 +30) šiluma, o lietaus ačiū Alachui ir jo pranašui Mahometui, pavyks išvengti.

Na o kadangi esu korektiškas ir tolerantiškas žmogus, kurį jau prieš dvi savaites nukamavo "jauki šiluma", tai tiems asmenims (gal vilniečiams, gal poilsiautojams), kurie mėgaujasi karščiais, palinkėčiau taip nugyvent savo gyvenimus, kad po mirties patektų į Pragarą, kuriame visą amžinybę galės mėgautis karščiu.