Kur monopolis - ten išsigimimas neišvengiamas! Ar pavyks globalistams įvesti internete totalitarinio pobūdžio cenzūrą pagal ideologines pažiūras?

Autorius: Blogeris Zeppelinus Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2018-08-07 12:26:38, skaitė 395, komentavo 2

Kur monopolis - ten išsigimimas neišvengiamas! Ar pavyks globalistams įvesti internete totalitarinio pobūdžio cenzūrą pagal ideologines pažiūras?

Žinia, kuria negaliu nepasidalinti. Internetinių monopolistų platformos - išskyrus Twitter - totaliai užbanino įžymiojo JAV blogerio bei internetinio TV laidų vedėjo Alex Jones resursus.

Neva dėl neapykantos kalbos bei prievartos kurstymo. Nustatytu ne pagal kokių nors įstatymų reikalavimus kompetetingo teismo instancijos, bet išskirtinai pačių platformų savininkų nuožiūra, vadovaujantis chemiškai grynais ideologiniais sumetimais.

Kitaip sakant, turime reikalą su tuo, kas įstatymuose apibrėžiama, kaip diskriminacija dėl pažiūrų, pasireiškiančia galimybės reikšti savo absoliučiai legalias įstatymo požiūriu pažiūras ir jas atitinkančią informaciją atėmimu.

Labai panašu į tai, kas buvo vėlyvame SSSR - ten irgi virtuvėje su draugais galėjai kalbėtis apie ką nori, bet jokių viešos raiškos galimybių, skleidžiant valdžiai nepatinkančias pažiūras bei informaciją nebuvo. Nes visa spauda, leidyba bei viešosios aikštelės buvo monopolizuotos valstybės ir alternatyvų joms nebuvo.

Situacija su internetine erdve Vakarų šalyse labai panaši į tai. Yra keli monopolistai, užvaldę sklaidos priemones interneto erdvėje.

Tame nebūtu bėdos, jeigu jie veiktu pagal klasikinio liberalaus kapitalizmo modelį ir tiesiog sudarytu galimybę klientams kurti ir viešinti kontentą sutartose ir sutartyje aiškiai apibrėžtuose įstatymų nepažeidžiančiose ribose, užsidirbdami iš to kontento pritrauktų lankytojų srautų.

Kaip sakydavo tradicinio liberalizmo klasikai:

- Koks skirtumas - kokios spalvos višta, jeigu ji deda auksinius kiaušinius?

Deja, nūdienos liberal-leftistams skirtumas yra. Ir vardan ideologinių sumetimų jie nedvejodami pjauną idėjiškai netinkamos spalvos vištą, kuri neša jiems didelius pelnus - tokią, kaip Alex Jones su milijonais ištikimų fanų ir milijonais ne mažiau ištikimų heiterių, generuojančių didelius trafiko srautus.

Trumpiau tariant, jeigu internetų monopolistai leidžia sau taip elgtis su auksinius kiaušinius jiems dedančiu Alex Jones, tai nesunku suvokti - kas netolimoje ateityje laukia mažiau pelningų ideologinių leftistų oponentų. Totali cenzūra ir banai.

Daugelis mūsų jau pajuto tai savo kailiu per pastaruosius metus Facebooke.

Todėl pasaulyje - ir pirmiausia Žodžio Laisvės Citadelėje, t.y. JAV kyla pasipriešinimo banga. Internautai - net ir nepalaikantys Alex Jones pažiūrų - reikalauja iš Prezidento, Aukščiausiojo Teismo bei Kongreso sutvarkyti interneto monopolistus ir priversti juos gerbti amerikiečių teises bei JAV Konstitucijos II pataisos ginamus principus.

Nors ir nesu didelis Alex Jones gerbėjas ar nuolatinis jo Infowars skaitytojas, bet tai yra principo reikalas. Monopolistus internetuose reikia padėti į vietą - jie tėra paslaugų teikėjai kontento kūrėjams, o ne legalaus turinio reguliuotojai bei sprendėjai - kokias pažiūras galima reikšti viešai, o kokias ne.

Šaltiniai ir nuorodos:

https://twitter.com/RealAlexJones/status/1026500440626581505
https://www.theguardian.com/…/apple-removes-podcasts-infowa…