Atsargiai, pasiutusi kalė atakuoja! Juknevičienė apkaltino "Sputnik" šmeižto kampanija prieš ją

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-08-07 18:47:28, skaitė 594, komentavo 0

Atsargiai, pasiutusi kalė atakuoja! Juknevičienė apkaltino

Parlamentarė pareiškė, kad ją paskyrus NATO Parlamentinės Asamblėjos Prezidente "sustiprėjo Kremliaus darbotvarkę Lietuvoje remiančių jėgų"

VILNIUS, rugpjūčio 7 – Sputnik. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Rasa Juknevičienė kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl galimai "Rusijos žvalgybų koordinuojamo puolimo ir šmeižto".

Pranešimą paviešino Seimo spaudos tarnyba.

Pasak parlamentarės, ją paskyrus NATO Parlamentinės Asamblėjos Prezidente "sustiprėjo Kremliaus darbotvarkę Lietuvoje remiančios jėgos".  Vienas pirmųjų, kaip teigia parlamentarė, signalą davė portalas "Sputnik". 

"Galiu paliudyti, kad tokiais veiksmais buvo padaryta žala ne tiek mano asmeniui, kiek Lietuvai. Akivaizdu, toks Lietuvos juodinimas yra labai naudingas Kremliui, kadangi dirbtinai kurti iš piršto laužtus kompromatus ir yra Rusijos hibridinio karo prieš Lietuvą sudėtinė dalis", – teigė Juknevičienė.

Pasak jos, netrukus Seimo valdančiosios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pradėjo viešai grasinti skundais ne tik NATO Parlamentinei Asamblėjai, bet ir NATO Generaliniam Sekretoriui. Po keleto dienų tuos grasinimus įvykdė ir skundus parašė tos pačios politinės jėgos atstovas Seimo narys Mindaugas Puidokas.

Parlamentarė kreipimesi į VSD prašo ištirti, ar puolimas prieš ją nėra koordinuotas Kremliaus žvalgybų veikimas per savo tinklą dėl kritiškų Juknevičienės pasisakymų Kremliaus politikos ir galimų politinių įrankių Lietuvoje atžvilgiu.

Kartu parlamentarė teigia, kad jos brolis Gintaras Urbonas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo po praėjusią savaitę LVŽS atstovo Puidoko paskleistos melagingos informacijos.

"Pabrėžiu, kad mano brolis neturi ir niekada neturėjo jokio verslo Rusijoje. Jo įmonė geležinkeliais perveža Lietuvoje nupirktus automobilius į Vidurinę Aziją. Tai rodo ir tipinės sutartys su privačiomis Rusijos kompanijomis – vagonų savininkėmis – dėl vagonų padavimo pakrovai, kurių įmonė turi dešimtis su Lietuvos, Ukrainos, Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Uzbekijos, Kazachstano privačiomis kompanijomis. Tokių Lietuvos įmonių, kurios naudojo ar naudoja Rusijos ar kitų šalių vagonus yra šimtai ar net tūkstančiai. Į Rusiją kroviniai nebuvo vežami ir jokių reikalų su Rusijos federalinėmis struktūromis įmonė niekada neturėjo", – sakė Juknevičienė.

Rasa Juknevičienė yra partijos Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai narė, kurios atstovai yra žinomi savo rusofobinėmis paraiškomis bei  yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) opozicijoje. 

Parlamentarė ne kartą apkaltino LVŽS narius santykiais su Kremliu, o Lietuvos deputatus ragino atsisakyti verslo Rusijoje.

Balandį LVŽS atstovas NATO Parlamentinėje Asamblėjoje Mindaugas Puidokas kreipėsi į NATO generalinį sekretorių ir Parlamentinę Asamblėją dėl Seimo narės Rasos Juknevičienės pareiškimų, kuriuose ji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą vadina prorusiška.

Juknevičienę taip pat sukritikavo Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis, kuris pasisakė apie jos veiklą Respublikos gynybos ministerijoje. Jis apkaltino ją, kad kartu su savo partija parlamentarė nustūmė šalies gynybos sistemą į duobę.