Kaip „dramos karalienė“ kontroliuoja jūsų gyvenimą

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/kaip-dr... 2018-08-10 08:40:09, skaitė 535, komentavo 0

Kaip „dramos karalienė“ kontroliuoja jūsų gyvenimą

Šie žmonės bet kurią situaciją panaudoja tam, kad atsidurtų dėmesio centre. Jeigu reikėtų trumpai apibūdinti svarbiausius „dramos karalienei“ būdingus bruožus, galima paminėti tai, kad ji isteriška, reikalauja dėmesio savo personai ir bet kurią smulkmeną paverčia katastrofa.

Visiems reikalingas dėmesys ir pripažinimas, tokia mūsų prigimtis. Mums reikia, kad kiti laikytų mus padoriais, gerais žmonėmis, su kuriais malonu bendrauti. Įsitikinę, kad taip ir yra, mes užmezgame savotišką atgalinį ryšį. Pripažinimas – tai ženklas, kad esame svarbūs žmonėms, priklausantiems mūsų bendravimo ratui.

Protingas, savimi pasitikintis žmogus tiesiog priima ir pripažįstą šitą kitų žmonių palankumą, jam visai nereikia rengti kokių nors spektaklių. O jeigu žmogus savimi nepasitiki ir turi žemą savivertę, tada jis tikslingai rezga situacijas, kuriose atsidurs dėmesio centre.

Kokiu būdu galima išsiaiškinti, kad žmogus sąmoningai kuria tokias situacijas?

Šiems žmonėms būtina būti dėmesio centre. Tai pats aiškiausias ženklas, bylojantis, kad turite reikalą su dramos karaliene. Ji trokšta jūsų dėmesio. Tokiems žmonės neturi reikšmės, kokiais būdais to pasiekti. Jiems lengvai pavyksta elgtis taip, kad patrauktų dėmesį, tokia jų prigimtis.

Jie jaučiasi taip, tarytum turėtų teisę į šį dėmesį. Kiti žmonės jiems visiškai nesvarbūs. Susilaukę trokštamo dėmesio, jie visiškai nepastebi, kad jūs galite turėti savų problemų. Į jūsų problemas jiems nusispjauti.

Jie bet kokią situaciją priima labai asmeniškai

Kad ir kas vyktų pasaulyje, absoliučiai visas situacijas dramos karalienė laiko asmeniškomis. Kalba eina apie asmenybes, kurios iškart, kai tik įvyko kokia nors tragedija, publikuoja įrašą socialiniame tinkle, kuriame pasakoja apie savo jausmus, apie tai, kaip tie jausmai nukentėjo dėl įvykusios nelaimės. Tokie žmonės įsitikinę, kad viskas, kas vyksta pasaulyje, juos tiesiogiai liečia. Jie būtinai parašys komentarą, kad paverstų įvykį savo asmenine istorija.

Jie išpučia iš musės dramblį

Dramos karalienei bet koks nereikšmingas incidentas, į kurį dauguma mūsų netgi dėmesio neatkreips, tampa pasaulinio masto katastrofa. Nesvarbu, ar kalba eina apie sumuštinį, kurį dramos karalienei atnešė pietums, ar apie vyną, išlaistytą ant kilimo. Absoliučiai bet kuri smulkmena tampa milžiniška problema.

Šie žmonės išpučia iš musės dramblį. Tai darydami, jie visiškai užmiršta jūsų problemas ir jų nepaiso.

Jie kuria situacijas, patraukiančias visuotinį dėmesį

Dramos karalienė kurs situacijas, kurios leis jai pasirodyti visu gražumu. Ji manipuliuos žmonėmis, skleis paskalas, darys viską, kad situacija kuo labiau įsisiūbuotų. Po to pasitrauks į šalį ir tylėdama stebės besiplėtojantį spektaklį. O pabaigoje įžengs į sceną kaip „gelbėtoja“, kaip vienintelis žmogus, kuris sugeba suprasti abi konfliktuojančias puses. Tai klasikinė taktika, leidžianti kontroliuoti žmones.

Tokie žmonės dievina paskalas

Visiems mums patinka retkarčiais paplepėti apie kitus. Tačiau kai kalba užeina apie dramos karalienę, viskas pasikeičia. Ji pati skleidžia paskalas, o paskui naudoja jas manipuliacijoms. Be to, dramos karalienei labai patinka, kad skleisdama kokius nors gandus, ji visada išlieka įvykių centre. Paskalos ir gandai turi neįtikėtinai negatyvią galią. Mėgėjai pasityčioti iš žmonių dažniausiai naudoja paskalas kaip savotiška žmonių kontroliavimo įrankį.

Jie visiškai ištirpsta kitų žmonių asmeninėse dramose

Jiems visiškai nesvarbu, kad kokia nors situacija jų neliečia. Jiems norisi dalyvauti visame kame, kas vyksta. Jie užsiima kitų žmonių problemomis, sakydami, kad gali padėti arba netiesiogiai dalyvauja svetimų problemų sprendime. Šitai darydami, jie tarsi nustumia į antrą planą žmogų, kurio gyvenime išties vyksta reali drama.

Šie žmonės kritikuoja viską ir visus aplinkui

Viską kritikuoti – įprastas dalykas tokio tipo žmonėms. Visi jiems atrodo nepakankamai tobuli. Kad ir kas benutiktų, jie leidžia suprasti, kas būtent negerai ir kuo būtent jie nepatenkinti. Jūsų nuomonė ir pažiūros jiems atrodo klaidingi ir neteisingi. Dramos karalienė – tai ekspertė, kuris žino absoliučiai viską pasaulyje ir gali iš pirmo žvilgsnio pasakyti, ar tasai žmogus arba reiškinys teisingas, ar neteisingas.

Šie žmonės labai išrankūs ir priekabūs

Dramos karalienė išranki maistui, kruopščiai renkasi drabužius ir žmones, su kuriais verta draugauti. Šiems žmonėms norisi, kad viskas būtų idealu. Būtent jie restoranuose grąžina atneštus patiekalus atgal į virtuvę, o apsigyvenę viešbutyje terorizuoja skundais visus darbuotojus. Savo nepasitenkinimu jie gali išvesti iš proto bet kurį pardavėją-konsultantą. Nežiūrint į tai, kad tokia žmonės visada reikalauja visame kame idealo, užėjus kalbai apie jus, liksite už borto. Jie paprasčiausiai nekreipia dėmesio į kitų žmonių poreikius.

Jie užsiciklinę ties idealia išvaizda

Dramos karalienė be paliovos publikuoja begales asmenukių savo socialiniame tinkle. Visos nuotraukos atrodo idealiai. Šie žmonės atkreipia dėmesį į visas, netgi visiškai nereikšmingas smulkmenas, rūpinasi absoliučiai viskuo, pradedant idealia šukuosena, baigiant nepriekaištingu manikiūru.

Jie labai lengvai įsmunka į isteriją

Kad įjungtumėte dramos karalienei kovinį režimą, pakaks bet kokios, pačios nereikšmingiausios situacijos. Isterija ir ašaros – įprastas dalykas šiems žmonėms. Jie jau pagal nutylėjimą pastoviai susierzinę. Neįmanoma atspėti, kada dramos karalienė sprogs sekantį kartą. Gyventi po vienu stogu su tokio temperamento asmenybe reiškia, kad ji ne tik jus pastoviai kontroliuos, bet ir visiškai išsekins emociškai.

Šaltinis