Vokietija paragino panaikinti sankcijas, paskelbtas dėl situacijos Ukrainoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-08-12 09:59:35, skaitė 606, komentavo 0

Vokietija paragino panaikinti sankcijas, paskelbtas dėl situacijos Ukrainoje

Sankcijų politika Rusijos atžvilgiu negali būti alternatyva nuolatiniam dialogui, kurį palaiko dauguma vokiečių, mano Vokietijos politikas

VILNIUS, rugpjūčio 11 — Sputnik. Yra noras panaikinti Rusijos ir Vakarų sankcijas, susijusias su Ukrainos konfliktu, vykdant intensyvų dialogą, pareiškė RIA Novosti Žemutinės Saksonijos ministras pirmininkas Štefanas Vail.

Jis dalyvavo šeštadienio renginyje, skirtame vokiečių ir rusų santykių perspektyvoms.

"Dėl Ukrainos politikos prieštaravimų jau keletą metų taikomos Vakarų sankcijos  Rusijai ir atitinkamos Rusijos priemonės ES ir Vakarams. Aš nematau, kad tokiu būdu mes padarėme didelę pažangą", — sakė Vail.

"Todėl norėčiau pamatyti, kad vykdant intensyvų dialogą būtų galima panaikinti sankcijas ir pasiekti politinę pažangą, pavyzdžiui, kuriant stabilius, demokratinius ir gerus santykius su Ukraina, kuriais suinteresuoti turi būti ir Rusija, ir Europa, ir, žinoma, pati Ukraina", — pridūrė jis.

Be to, Vokietijos politikas teigė, kad viešosios nuomonės apklausos rodo, jog "didžioji dauguma vokiečių dalijasi šiuo skepticizmu ir, nepriklausomai nuo partijos pageidavimų, palaiko bendradarbiavimą, dialogą ir nuolatines diskusijas su Rusija, kad galėtume siekti gerų santykių su Rusija".

Rusijos Federacijos ir Vakarų šalių santykiai pablogėjo dėl situacijos Ukrainoje, kur 2014 metais įvyko valstybinis perversmas, ir Kryme, kuris po referendumo susijungė su Rusija.

Vakarų šalys apkaltino Rusiją įsikišimu į Ukrainos reikalus, įvedė sankcijas. Maskva ėmėsi atsakomųjų priemonių, ne kartą atmetė kaltinimus ir pareiškė, kad kalbėti su ja sankcijų kalba nėra produktyvu. Rusija ne kartą pareiškė, kad ji nėra vidaus Ukrainos konflikto ar Minsko susitarimų, susijusių su situacijos sureguliavimu Donbase, pusė, o Krymo klausimas yra galutinai uždarytas.