Ar atvirai bendraujate su partneriu?

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/ar-atvi... 2018-08-13 08:44:11, skaitė 420, komentavo 0

Ar atvirai bendraujate su partneriu?

Jei norite susikurti sveikus ir ilgalaikius santykius, reikia išmokti efektyviai bendrauti: pora neatlaikys išbandymų, jei nesugebės išsakyti savo poreikių, jausmų, pergyvenimų, baimių. Ne visada lengva pažvelgti į savo santykius objektyviai ir įvertinti bendravimo kokybę, tačiau svarbu pamėginti tai padaryti, jeigu norime žinoti, ką darome neteisingai, ką reikėtų pakeisti. Štai keli momentai pasitikrinimui:

Esate atviri ir sąžiningi vienas kito atžvilgiu. Sąžiningumas – pats geriausias elgesio modelis santykiuose. Nors nedidelis melas kilniais tikslais atrodo ne toks ir baisus, visgi geriau neįprasti, kad paskui nesusipainiotumėte savo paties melagystėse.

Jaučiate, kad partneris jus mato ir girdi. Santykiuose abu partneriai turi jausti, kad gali laisvai reikšti savo jausmus – gerus ir blogus. Tokiais momentais svarbu žinoti, kad partneris jus girdi, mato, jaučia jūsų širdį, supranta, ką norite jam pasakyti.

Esate pasirengę klausyti. Svarbu išmokti kalbėti apie santykius, ir ne mažiau svarbu išmokti klausytis. Klausytis, kad suprastumėte partnerį iš meilės ir pagarbos jam.

Nejaučiate, kad jūsų jausmus menkina. Vienas iš atviro bendravimo santykiuose požymių – kai ginčijatės, jūs nejaučiate, kad jus bando mokyti gyvenimo, žeminti ar smerkti. Jūs ginčijatės, stengdamiesi rasti bendrą požiūrį ir abi puses patenkinantį sprendimą.

Bendraujate giliomis temomis. Bendravimas su partneriu – toli gražu ne tas pats, kas paprasčiausiai šnekučiuotis. Buitiniai pokalbiai reikalingi ir būtini, tačiau jų nepakanka, kad užsimegztų gilus emocinis ryšys. Uždavinėkite gilius klausimus, bent jau vietoje „Kaip praleidai dieną?“ paklauskite „Ką jautei, kai tau tai pasakė?“ ir t.t.

Jums nereikia savęs tramdyti. Visiškai normalu, jei nervinatės prieš pradėdami kalbėtis kokia nors tema su partneriu, tačiau niekada neturite jausti, kad būtina slėpti savo tikrąsias mintis ir tikruosius jausmus iš baimės, kad partneriui nepatiks jūsų žodžiai.

Iš karto aptariate tai, kas neramina. Kai poros atvirai bendrauja, partneriai iškart pasako vienas kitam, kas jiems kelia nerimą, neleisdami pykčiui, nuoskaudai ir kitiems negatyviems jausmams kauptis viduje.

Konstruktyvūs barniai. Kai partneriai bendrauja atvirai, jie nekelia triukšmingų skandalų – visas problemas gali išspręsti daugmaž ramiai, be kaltinimų, pretenzijų ir įžeidimų.

Šaltinis