Ekspertas paaiškino, kodėl Vakarai bando apriboti Rusijos žiniasklaidos darbą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-09-20 15:10:21, skaitė 618, komentavo 0

Ekspertas paaiškino, kodėl Vakarai bando apriboti Rusijos žiniasklaidos darbą

MIA "Rossija segodnia" ryšių su visuomene atstovas tvirtina, kad Vakarų žiniasklaida spaudžia Rusijos žiniasklaidą, nes bijo jos įsitvirtinimo anglakalbėje rinkoje

VILNIUS, rugsėjo 20 — Sputnik. Vakarų žiniasklaida jaučia Rusijos žiniasklaidos įsitvirtinimo grėsmę anglakalbėje rinkoje, todėl bando apriboti jų darbą visomis įmanomomis priemonėmis, teigė forume "Baltic Weekend" MIA "Rossija segodnia" ryšių su visuomene direktorius Piotras Lidovas-Petrovskis.

"Didžiausia žiniasklaida jau nebe vienintelis informacijos šaltinis, informacijos filtras, nes ji pateikia tai, kas, jų nuomone, yra būtina… Antroji svarbi tendencija yra sunki kova už dominavimą įprastose rinkose iš Vakarų žiniasklaidos pusės. Vakarų žiniasklaida jaučia grėsmę, ypač iš Rusijos žiniasklaidos pusės, dėl įsitvirtinimo anglakalbėje rinkoje ir stengiasi visais būdais apriboti mūsų darbą. Tuo pačiu metu visos pagrindinės tarptautinės žiniasklaidos leidžiamos rusų kalba, niekas jų neapriboja", — cituoja jį "RIA Novosti". 

Pasak Lidovo-Petrovskio, vos tik Rusijos žiniasklaidos auditorija užsienyje pradeda augti, Vakarų kolegos "pamiršta apie savo konstitucines normas žodžio laisvės atžvilgiu". Kaip pavyzdį jis priminė Vakarų žiniasklaidos pranešimą apie cheminį išpuolį, kuris tariamai įvyko Sirijoje balandžio mėnesį.

"Tai pranešė CNN, BBC žurnalistai ir kita ne Sirijoje, o Beirute ir Ankaroje esanti žiniasklaida. Remdamosi tuo, laimėjusios demokratijos šalys priėmė sprendimą raketomis smūgiuoti į Siriją, praėjus savaitei šis sprendimas buvo įgyvendintas", — sakė Lidovas-Petrovskis bei priminė, kad Rusijos duomenimis, iš tikrųjų nebuvo jokios cheminės atakos.

"Remiantis išgalvotu pretekstu, pasaulis galėtų atsidurti ant karo slenksčio. Tai yra realybė, kurioje mes gyvename", — pabrėžė jis.

Po provokacijos dėl cheminio ginklo "panaudojimo"  balandžio 4 dieną Dūmos mieste, JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija surengė raketų smūgį prieš Siriją, nesulaukusios Cheminio ginklo draudimo organizacijos ekspertų tyrimo. Vašingtonas, Londonas ir Paryžius apkaltino Damaską, nors jokių įrodymų nepateikė. Visos išvados buvo pagrįstos viazdo įrašais, kuriuos paskelbė lojalūs ginkluotajai opozicijai interneto ištekliai.