Lietuvos inteligentijos atstovė: "Ko čia lenda į mokslą visokie ubagai, sėdi savo Maksimose, tai ir sėdėtų."

Autorius: Rasa Balockaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/rasa.... 2018-09-21 10:59:47, skaitė 637, komentavo 1

Lietuvos inteligentijos atstovė:

Mokslo žmonių neadekvatumas man nėra naujas dalykas.

Buvau šokiruota gal tik pirmą kartą, kai, pasakodama, kaip norėjau pamatyti NY [Niujorką - ldiena.lt past.], susikroviau lagaminą, išskridau, o kad galėčiau pragyventi, verčiausi atsitiktiniais darbais, - ir tada iš kolegės išgirdau, kad ji ... jaučiasi diskrimimnuojama, nes ji jauna gimdė, sukūrė šeimą ir tokios galimybės neturėjo.

Kai aš verčiausi atsitiktiniais darbais ir slankiojau apie Kolumbijos universitetą, nedrįsdama net užeiti, kolegė, numetus vaikus, leido laiką stažuotėse geruose Vakarų Europos universitetuose. Ir, spėkit, kuri iš mudviejų yra diskriminuojama? 

Jei žmogus jaučiasi diskriminuojamas dėl to, kad važinėjo po stažuotes ir neturėjo galimybės skursti bei verstis atsitiktiniais darbais, dėl ko jis dar jaučiasi diskriminuojamas? Gal - kad į snukį niekas neužvažiavo? Lengvai pataisoma aplinkybė, aš ir pati mielai sutikčiau tą padaryti.

Dar, kad suvoktumėt šių žmonių neadekvatumo mąstą, papildysiu - kolegė, sužinojusi, kad aš buvau atsidūrusi ant žemiausio socialinio laiptelio, atsitiktiniais darbais besiveerčiančios nelegalės imigreantės - laiptelio, paaiškino, kad .. man reikėjo eiti į tą Kolumbijos universitetą, tiesiai pas rektorių, prisistatyti, ir paprašyti kad man duotų padėstyti kokį porą kursų. Nes kas Kolumbijoje dėsto - nu ateina nelegalas iš gatvės, paprašo duoti jam pora kursų - jam duoda ir jis dėsto.

Sujauktas protas? Nesugebėjimas adekvačiai suvokti ir vertinti realybę? Liguistos fantazijos? Tai va, tokio neadekvatumo žmonės sugeba apsiginti disertacijas, gauna šiltas vieteles institutuose, laimi šimtatūkstantinius LMT [Lietuvos Mokslų Tarybos - ldiena.lt past.] projektus. 

Žinot, kas skaudžiausia yra trauminiame patyrime? Ne, tai nėra tai, kad tau atsitiko kažkas, kas yra neteisigna ir baisu. Baisiausia yra devalidacija, kai išgirsti, jog tu esi pats kaltas, kad kažką ne taip darei, kad tau buvo gera ir smagu, ir kad diskriminuojami yra tie, kuriems to neatsitiko. 

Kol kas be pavardžių. O ateityje - jei jau visiems galima dalintis subjektyviais atsiminimais be faktinių įrodymų - surengsiu ir aš savo asmeninį MeToo

Kaip sakė viena kolegė "Ko čia lenda į mokslą visokie ubagai, sėdi savo Maksimose, tai ir sėdėtų."