Prezidentė pagerbė žiauriais teroro aktais, gąsdinimais, šantažu pasižymėjusį klasės priešą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/prezid... 2018-10-08 09:11:05, skaitė 634, komentavo 2

Prezidentė pagerbė žiauriais teroro aktais, gąsdinimais, šantažu pasižymėjusį klasės priešą

Melagė, Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, buvusi Lietuvos nepriklausomybės priešininkė (kolaborantė), komunisto Mykolo Burokevičiaus bendražygė, savo biografijos klastotoja, NKVD gaisrininko (vėliau tremtinio) duktė, fotosesijų su vaikučiais ir karine technika fanė, daugelio tautinių ir tremtinių renginių dalyvė, gerųjų iniciatyvų iniciatorė, dainininkė bei šokėja, LR prezidentė Dalia Grybauskaitė (pirma iš dešinės). Nuotr. prezidentas.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje padėjo gėlių vainiką ir pagerbė partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago, nukankinto 1957 m., atminimą.

„Šalies vadovės teigimu, Lietuva laidoja savo didvyrį – žmogų, kuriam žodžiai Laisvė ir Valstybė buvo svarbiau už visą pasaulį. Pasak Prezidentės, A. Ramanauskas-Vanagas – geriausias įrodymas, kad ir vienas žmogus gali tapti visos tautos laisvės simboliu, todėl jo kapavietės atradimas – ypač brangi dovana Lietuvai“, - skelbiama oficialiame Prezidentūros pranešime visuomenei „Ir vienas žmogus gali tapti laisvės simboliu“.

Valstybės vadovė pabrėžė, kad po 6 dešimtmečių atrastų Lietuvos partizanų vado palaikų iškilmingas perlaidojimas – dar viena galimybė visam pasauliui parodyti, kad niekam neleisime šmeižti ir juodinti savo šalies didvyrių atminimo.

Valstybinės A. Ramanausko-Vanago laidotuvės vyksta 2 dienas. Spalio 5 d. visuomenė su juo galėjo atsisveikinti Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje, o spalio 6 d. 15 val. Antakalnio kapinėse įvyko laidotuvių ceremonija.

Laidotuvių ceremonijoje Antakalnio kapinėse dalyvavusi prezidentė kvietė visus galinčius prisijungti. Prezidentės teigimu, tai buvo išskirtinė galimybė visiems kartu atiduoti pagarbą vienam iš didžiausių mūsų laisvės simbolių.

Šalies vadovė čia pasakė iškilmingą kalbą ir bendravo su susirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis: prezidentas.lt

Ekspertai.eu kviečia prisiminti ištrauką iš D. Grybauskaitės mokslininio darbo – 1988 m. Dalios Grybauskaitės TSKP Centro Komiteto visuomenės mokslų akademijoje apgintos disertacijos, kur ji įgijo ekonomikos mokslų kandidato laipsnį.

ATKREIPIAME DĖMESĮ – jau atkurtos nepriklausomos Lietuvos laikais, šis D. Grybauskaitės mokslinis darbas, kuriame būsima Lietuvos prezidentė nepabijojo atskleisti pokario partizanų vykdytų žiaurumų, sulaukė pripažinimo:
1993 m. Lietuvos mokslo taryba Lietuvos Respublikos mokslo laipsnių ir pedagoginių vardų nostrifikacijos komisijos sprendimu išdavė socialinių mokslų daktaro diplomą.

Ištrauka iš D. Grybauskaitės mokslinio darbo:

Klasių kovos požiūriu 1940-1941 m. reforma vyko gana taikiai ir buvo įvykdyta beveik per pusmetį.

Po karo situacija ženkliai keičiasi.

Reforma vykdoma aršios klasių kovos sąlygomis iki 1948 m.

Klasės (turima omenyje darbo klasė – red. pastaba) priešai socialistinę reformą bandė sustabdyti žiauriais teroro aktais, gąsdinimais, šantažu, partinio ir tarybinio aktyvo, kolūkinio judėjimo organizatorių naikinimu.

Nuo klasės priešų rankos paskutiniais metais žuvo virš 13 tūkst. žmonių. Tokia ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio.

Valstietija buvo įbauginta ir atsisakinėjo netgi imti žemę, jau nekalbant apie būrimąsi į arteles ar kolūkius.

Aktyvi kolektyvizacija prasidėjo nuo 1949 m. ir baigėsi 1950 m. pabaigoje.

Kaip klasė, buržuazija buvo visiškai sunaikinta, kaime kūrėsi socialistinės gamybos santykiai.

Į įvykius susijusius su A. Ramanausko-Vanago pagerbomu sureagavo ir Rusija, iš esmės patvirtindama minėtas D. Grybauskaitės mokslinio darbo išvadas.

Tačiau mūsų šalies vadovė griežtai sureagavo į tokią Kremliaus poziciją:

Tad kuria D. Grybauskaite tikėti – ta, pagal kurios mokslinį darbą 1993 m. Lietuvos mokslo taryba Lietuvos Respublikos mokslo laipsnių ir pedagoginių vardų nostrifikacijos komisijos sprendimu išdavė socialinių mokslų daktaro diplomą, ar ta, kuri yra tremtinio dukra ir rodo tvirtą pasiryžimą atremti Rusijos grėsmes partizano A. Ramanausko-Vanago laidotuvėmis?