Dovilės Šakalienė: einama teisinga linkme - ta moteris girtuoklė, močiūtė - baisi boba

Autorius: ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/specia... 2018-10-25 00:33:15, skaitė 997, komentavo 5

Dovilės Šakalienė: einama teisinga linkme - ta moteris girtuoklė, močiūtė - baisi boba

„Kiek kartų turime suduoti vaikui, kad visuomenė neteisintų tokių tėvų?“ – per specialią spaudos konferenciją, kurioje aptarta situacija Kaune, kai iš Eglės ir Gintaro Kručinskų šeimos „už pliaukštelėjimą“ paimti du vaikai, klausė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Pranešama, kad po atsakingų tarnybų posėdžio trečiadienį nuspręsta atimtus vaikus grąžinti tėvui. Mamai galioja kardomosios priemonės ir kol jos nebus panaikintos, vaikai grįžti pas ją negalės.

Ministras ikiteisminio tyrimo eigos ir galimos trukmės pakomentuoti negalėjo, bet sakė, kad, jo galva, „visi tyrimai turi būti atlikti kuo galima greičiau tam, kad kardomosios priemonės būtų pakeistos“.

„Turime suprasti, kad ši situacija, ši istorija yra daugiau nei simbolinė. Ji labai reali ir atspindi daugelio šeimų situaciją“, – pabrėžė ministras.

Dėl sąlygų, kada ir kaip vaikai bus grąžinti tėvui, bei kokia pagalba bus teikiama šeimai, dar diskutuojama, komentavo L. Kukuraitis.

„Suprantame, kad šita mėnesio trukmės pertrauka paliko pėdsakus tiek vaikams, tiek tėvams, tad turi būti užtikrinama visa maksimali pagalba. Tikiuosi ir prašau tėvų bendradarbiavimo“, – kalbėjo jis.
 

Šaltinis: lrt.lt

Vienas iš daugelio komentarų facebook'e po Vaikų teisių specialistės ir gynėjos, dabartinės socialdemokratės Dovilės Šakalienės žemiau esančiu tekstu-reakcija dėl iš šeimų atiminėjamų vaikų:

„Jei nebūtų ši istorija išėjusi į viešumą, tai moteris taip ir būtų likusi girtuokle smurtautoja, tėvas taip pat smurtautojas, močiūte – baisi boboa, nenorinti prižiureti anūkų. Tokie būtų suruošti dokumentai, tėvai nuteisti ir vaikai atimti visam laikui. Va kokios būtų šios institucijos melo pasekmės. Kažin kiek dar yra tokiu šeimų?“