Ką daryti, jei jaučiate visiems įsipareigojęs?

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/ka-dary... 2018-10-31 10:56:26, skaitė 428, komentavo 0

Ką daryti, jei jaučiate visiems įsipareigojęs?

Įprotį save menkinti labai sunku pakeisti. Jeigu jaučiatės visiems įsipareigojęs, visiems skolingas, visiems kažką privalantis, pakeisti tai be galo sunku, tačiau įmanoma.

Pradžiai būtų gerai išsiaiškinti, kam jums to reikia. Ir ar galite gauti, ko trokštate, kitais būdais. Turite suprasti, kad neprivalote elgtis su savimi lygiai taip pat, kaip elgėsi tėvai ir kiti suaugusieji, kai buvote vaikas. Į ką atkreipdavo dėmesį jie, tą matome ir mes. Reikia surasti savyje kažką gero – iš pradžių tai pamatyti, o paskui pradėti vertinti. Reikia žvelgti į save objektyviau. Nebūna žmonių, kurie turėtų vien trūkumų. Reikia įprasti analizuoti savo dieną ir registruoti, ką nuveikėte. Iš pradžių viskas eisis lėtai ir sunkiai.

Jei nustosite spręsti visų aplinkui esančių žmonių problemas, atsiras laiko ir jėgų savam gyvenimui.

Kreipkitės į draugus ir artimuosius. Paklauskite kiekvieno, ką jūs, jų manymu, darote gerai. Už ką jie jus vertina. Tikriausiai daug kas jų žodžiuose kartosis, o kažkas taps jums tikru atradimu. Tikriausiai jūs visiškai nelaikote tų dalykų vertais.

Įprotį save nuvertinti pakeisti labai sunku. Juo labiau, kad šituo jūs pritraukiate tuos žmones, kurie su jumis būtent taip ir elgiasi – nuvertina viską, ką darote.

Žingsnis po žingsnio užsirašykite, registruokite visus savo darbus. Kiekvieną menkniekį. Pirkiniai parduotuvėje. Pasiėmėte vaiką iš darželio. Nuvedėte jį ar patys nuėjote pas gydytoją. Paskambinote tėvams. Laiku atėjote į darbą. Laiku atlikote darbą. Pagirkite save – ne visi ateina laiku, ne visi laiku susitvarko su užduotimis.

Po savaitės peržvelkite užrašus. To reikia, kad suvoktumėte, kiek iš tikrųjų visko nuveikiate. Atlikite periodiškas užrašų revizijas. Toks dienoraštis taps puikiu būdu išmokti save gerbti, ypač jeigu esate namų šeimininkė. Darbai namuose, buitis – kaip oras. Be oro neišgyvensi, tačiau jis nematomas.

Gerai prisiminti seną išminti, kad gerais noras pragaras grįstas. Ir jeigu išties linkite gero savo artimiesiems, palaipsniui nusikrapštykite juos nuo savo sprando.

Tvardykitės. Pačioje pradžioje troškimas išgelbėti visus pasaulyje bus labai stiprus ir dominuojantis. Tai laikinas reiškinys. Kas treniruojasi, tas tobulėja.

Prisiminkite, ko norite. Pasikapstykite atminties užkaboriuose, atraskite ten užkištus norus ir realizuokite juos. Realizuodami savo „Noriu“, gaunate energijos, kurios prireiks realizuoti visiems iškilusiems „Reikia“. Atsiras spindesys akyse ir laimės pojūtis. Argi ne dėl šito mes gyvename?

Kai nustosite spręsti visų aplinkinių problemas, atsiras laiko ir jėgų savam gyvenimui. Padėti žmonėms reikia ir netgi būtina, tačiau būtent padėti, o ne vedžioti suaugusį žmogų už rankutės. Padėti reikia tiems, kurie patys kažką daro.

Šaltinis