Apie meilę sau

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/apie-me... 2018-11-02 11:16:31, skaitė 498, komentavo 0

Apie meilę sau

Labai dažnai girdime, kad reikia save mylėti, tačiau ne visada aišku, kaip tai daryti. Man rodos, kiekvienam žmogui meilė sau atrodo skirtingai, aš ir pati ilgai ieškojau atsakymo, skaitydama literatūrą. Praėjo šiek tiek laiko ir suradau visus atsakymus savyje. Mano manymu, mylėti save, reiškia štai ką.

Priimti save be kritikos – visiškai, save visą, be smerkimo, priekaištų, pretenzijų.

Džiaugtis, kad gyvenu ir jausti dėkingumą Dievui, tėvams už tai, kad jie leido man gimti šiame pasaulyje.

Klausytis savęs, girdėti savo norus, poreikius. Rūpintis savimi, atsižvelgiant į savo troškimus ir poreikius, o ne vien į socialines taisykles ir normas.

Sekti paskui savo vidinius siekius.

Pasitikėti – savimi, savo jausmais, emocijomis, organizmo siunčiamais signalais, mintimis, pasauliu, Dievu.

Pripažinti savo resursų ribotumą.

Priimti ir pripažinti savo tamsiąją pusę, suprasti, kad galiu būti labai įvairi, o ne vien balta ir pūkuota.

Priimti save, kad ir ką daryčiau, nenusigręžti nuo savęs, o pripažinti klaidą, pagal galimybę ištaisyti pasekmes ir gyventi toliau be savęs smerkimo ir niekinimo. Žmogus turi teisę klysti.

Būti sąžininga ir atvira, visų pirma savo pačios atžvilgiu, taip pat kitų žmonių ir gyvenimo atžvilgiu. Ir tuo pat metu pripažinti ribotumą, suvokti, kad kartais gali pritrūkti resursų, kartais reikia užsidėti rožinius akinius, kad sukaupčiau jėgų ir drąsos juos paskui nusiimti.

Turėti drąsos pergyventi savo jausmus ir gyventi su jais, kad ir kokie jie būtų sunkūs ir stiprūs.

Turėti teisę į savo jausmus, savo vertybes, savo pasaulį – tai savęs ir savo asmeninės erdvės gynimas. Tai teisė pripažinti mano jausmų bei ribų vertę. Teisė pateikti juos pasauliui ir kitiems žmonėms.

Aktyviai rūpintis savimi, tikėti savo jėgomis, resursais ir sugebėjimais.

Visą laiką rinktis tai, kas šiuo konkrečiu momentu man geriausia, o tai leidžia pilnavertiškiau ir turiningiau gyventi, net jei mano pasirinkimas kam nors nepatinka.

Tikėti, kad šiuo momentu padariau viską, ką galiu ir kad tai buvo optimaliausias sprendimas būtent šiuo konkrečiu momentu, būtent šiomis aplinkybėmis. O sekantį kartą galima bus pasielgti kaip nors kitaip.

Siekti sąmoningumo, neįklimpti į mechanišką egzistavimą ir mechanišką reagavimą į pasaulį.

Pripažinti, kad esu daugiabriaunė asmenybė, turiu vidinį pasaulį, savus jausmus, savas reakcijas, pripažinti, kad net pasikartojantys dalykai kiekvieną dieną vyksta vis kitaip, nors iš pažiūros gali atrodyti panašūs.

Rūpintis savo aplinka – siekti užmegzti artimus santykius su kitais žmonėmis, sugebėjimas dalintis savimi su kitais, dalintis savo pergyvenimais, augti šiuose santykiuose ir padėti augti kitiems. Bet reikia ir pasitraukti, jeigu santykiai toksiški, nuodija, riboja ir tempia žemyn.

Šaltinis