Dovilė Šakalienė praneša apie „pagalbos sau gidą, seksualinę prievartą patyrusiems vyrams“

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/26659/dovile-sa... 2018-11-12 12:54:00, skaitė 565, komentavo 1

Dovilė Šakalienė praneša apie „pagalbos sau gidą, seksualinę prievartą patyrusiems vyrams“

Kadangi vaikų gelbėjimas nuo smurto patiria didelį visuomenės pasipriešinimą, – prisiminti vargšai, seksualiai skriaudžiami ir išnaudojami vyrai, apie ką Seimo narė Dovilė Šakalienė praneša LRS.lt puslapyje.

Lapkričio 12 d. 18 val. Lietuvos nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje bus pristatytas „Pagalbos sau gidas seksualinę prievartą patyrusiems vyrams“. Psichologai, žurnalistai, politikai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai diskutuos apie vis dar nematomą grupę aukų – seksualinę prievartą patyrusius vyrus.

„Dažniausias elgesys su smurto aukomis – ištremti jas kuo toliau iš mūsų sąmonės“, – teigia viena žymiausių pasaulyje traumų tyrėjų dr. Judita Liuis Herman (Judith Lewis Herman). Seksualinė prievarta savaime labai sunki tema, o ją patyrusių žmonių galimybės gauti pagalbą vis dar menkos.

Todėl pristatydami pagalbos sau gidą analizuosime, kodėl taip sudėtinga apie šią patirtį kalbėti ir kokios galimos tylos pasekmės, kokie vyrai ir kokiomis aplinkybėmis nukenčia, aptarsime šios traumos stigmą ir seksualinės prievartos nusikaltimo latentiškumą, stereotipus, kliudančius nukentėjusiems vyrams gauti pagalbą ir kitus klausimus.

Visi besidomintys psichologija, ypač traumų psichologija, psichologinę pagalbą teikiantys specialistai, psichologijos studentai, taip pat įvairiomis formomis pagalbą teikiantys specialistai – socialiniai darbuotojai, emocinės pagalbos savanoriai ir visi, kas yra susidūrę su seksualine prievarta, kviečiami neformaliai diskusijai, kviečia Dovilė Šakalienė.

Diskusijoje dalyvaus Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė, Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos narė Dovilė Šakalienė, Vilniaus vyrų krizių centro steigėjas ir konsultantas Algis Davidavičius, psichologė-psichoterapeutė, VšĮ „Krizių įveikimo centras“ direktorė Simona Glodenienė.

Diskusiją moderuos LRT radijo žurnalistas Mindaugas Jackevičius.

Renginys vyks Lietuvos nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje lapkričio 12 d. 18 val. Konferencijų salėje, V a. Įėjimas laisvas.