Užsienio spauda: lietuviškasis pokalbių šou keikia Norvegiją už užsienio vaikų grobimus

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/uzsienio-sp... 2015-04-21 10:29:15, skaitė 3401, komentavo 0

Užsienio spauda: lietuviškasis pokalbių šou keikia Norvegiją už užsienio vaikų grobimus

Lietuviškasis pokalbių šou rodo pirštu į Norvegiją dėl užsienio vaikų grobimo ir atidavimo juos globoti norvegų tėvams, kad jų tikslas – laimėti ir tapti „didžiausia įsivaikinimo ir vaikų globos šalimi visame pasaulyje“.

Norvegijos užsienio vaikų grobimas ir atidavimas globoti norvegams sukėlė pyktį dėl pateiktos informacijos, pasakytos lietuviškajame pokalbių šou. Šiame pokalbių šou buvo kritiškai vertinama Oslo (red. pastaba: Norvegijos sostinė)  siekiai „tapti didžiausiu įsivaikinimo centru pasaulyje“ – pranešė Norvegijos naujienų tinklalapis pirmadienį.

Ši problema buvo diskutuojama per pokalbių šou „Valanda su Rūta“, kuri buvo transliuojama per LNK praeitą savaitę. Programoje buvo rubrika apie Norvegijos prieštaringą Vaiko Apsaugos Tarnybą (Barnevernet), kurį, pasak laidos vedėjos – buvo sąmoningai nusitaikiusi į Lietuvos vaikus.


Nuotr. lnk.alfa.lt

Šou prasidėjo su trumpu intro pareiškiant, kad „Norvegijoje Lietuvos vaikai atimami iš jų tėvų; Lietuvos vaikai Norvegijoje yra ieškoma prekė“. Šou vedėja Rūta Mikelkevičiūtė tada pasikalbėjo su Neringa Ozolina, lietuve, kuri įsikūrė Norvegijos mieste – Alesunde, ir kuri tapo autoritetu Baltijos valstybėj, dėl Norvegijos vaiko apsaugos režimo.

„Gimstamumas yra žemiausias Norvegijoje. Įsivaikinimas Norvegijoje yra dižiausias pasaulyje, ir procentaliai daugiausiai gimsta vaikų su Dauno sindromu ir kitais gimimo defektais,“ sakė Ozolina.

Anksčiau šiais metais lietuvė Gražina Leščinskienė mirgėjo vietinėse antraštėse, kai jos sūnus Gabrielius buvo paimtas į Norvegijos Vaiko Apsaugos Tarnybos rūpybą; dabar ji kovoja, kad atgautų savo sūnų ir grįžtų atgal namo.

Norvegijos ambasadorius Lietuvai Dagas Halvorsenas dėl šios dalies pasakė, kad „Norvegija turi istoriją vaiko atėmimo klausimais“, ir kad yra svarbu Norvegijos valdžios įstaigoms gauti vis naujų, šviežių užsienio vaikų, tokių kaip lietuvių, kad sustiprintų genetinį kodą.“

Kitoje istorijos vystimęsi, anksčiau šiais metais, Čekijos prezidentas Milošas Zemanas apkaltino Norvegijos Vaiko Apsaugos Tarnybą už tai, kad elgiasiasi „kaip naciai“, kad neleidžia čekų motinai pakalbėti su dviem jos pagrobtais vaikais.

Šaltinis: sputniknews.com