Naglis Puteikis tapo pirmuoju įregistruotu kandidatu į Lietuvos prezidentus

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-11-21 21:49:03, skaitė 328, komentavo 2

Naglis Puteikis tapo pirmuoju įregistruotu kandidatu į Lietuvos prezidentus

Naglis Puteikis pirmasis Vyriausiojoje rinkimų komisijoje registravosi pretendentu į kandidatus prezidento rinkimuose

VILNIUS, lapkričio 21  - Sputnik. Šiandien registruotas pirmasis Lietuvos prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvis – pretendentas į kandidatus Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos atstovas, Lietuvos Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis, praneša Vyriausioji rinkimų komisija.

Kandidatų registracija vyks iki 2019 metų vasario 18 dienos.

Taip pat VRK informuoja, kad iki lapkričio 21 dienos buvo registruoti 57 savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos dalyviai.

Kandidatus ar kandidatų sąrašus gali kelti politinės partijos ir visuomeniniai rinkimų komitetai. Taip pat galima pačiam išsikelti kandidatu į savivaldybės tarybos narius – merus (toliau – kandidatas į merus). Kelti kandidatus, kandidatų sąrašus ar išsikelti kandidatu galima tik prieš tai užsiregistravus savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

2019 metų kovo 3 dieną  savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos dalyvius VRK registruoja nuo lapkričio 7 iki gruodžio 10 dienos.

Naglis Puteikis baigė  Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą. 1997-2001 metais  dirbo Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje. Putejkis tarnavo parlamente nuo 2011 iki 2012 metų. 2014 metais is paliko partiją "Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai", kritikuodamas ją dėl daugelio politinių klausimų, įskaitant dėl kai kurių partojos narių paramos Daliai Grybauskaitei 2014 metų rinkimuose.  Puteikis dalyvauja prezidento rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas.

Rinkimų kampanija prasidėjo lapkričio 12 dieną.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 12 dieną, antrasis prezidento rinkimų turas bus surengtas gegužės 26-ąją. 

Dalyvauti Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose planuoja filosofas Arvydas Juozaitis, Seimo narė, ekonomistė Aušra Maldeikienė, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, parlamentarė Ingrida Šimonytė, kuri dalyvaus rinkimuose kaip konservatorių kandidatė, ir europarlamentaras Petras Auštrevičius, kuris atstovaus "Liberalų sąjūdžiui", buvęs SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.