Dainius Pūras, Dovilė Šakalienė ir L.Slušnys veikdami su MG Baltic koncernu, formuoja visuomenės nuomonę

Autorius: misiunas puras slusnys veryga ir tt sakaliniai Šaltinis: https://laisvaslaikrastis.lt/i... 2018-11-22 21:42:32, skaitė 2147, komentavo 4

Dainius Pūras, Dovilė Šakalienė ir L.Slušnys veikdami su MG Baltic koncernu, formuoja visuomenės nuomonę

Jungtinių tautų atstovas Dainius Pūras, Šiaurės šalių gerųjų praktikų žmogaus (vaikų) teisių srityje ekspertė Dovilė Šakalienė, Šiaurės šalių vaikų gerovės programų ekspertas, ir Lions quests organizacijos atstovas Lietuvoje Linas Slušnys, solidariai veikdami su MG Baltic koncernu, formuoja visuomenės nuomonę, esą jie yra kovotojai su sovietmečio reiškiniu laisvoje Lietuvoje - baudžiamosios ir užsakomosios psichiatrijos paveldu šiandieninėje teisinėje ir sveikatos apsaugos sistemoje Lietuvos Respublikoje

Turiu pareigą informuoti visuomenę, jog iš tiesų yra atvirkščiai, šie asmenys yra šalininkai gėdingo (mano nuomone) 21 -am amžiui institucinio įrankio ( Valstybės galios ir prirevartos naudojimo prieš asmenį baudžiamojoje psichiatrijoje) šalininkai.

Pastebėtina, kad tyliai pašalinti iš teismo psichiatrų ekspertų sąrašų ekspertai, kurių nuomonė nesutapo su Dainiaus Pūro, Lino Slušnio.

Kai kurie iš jų net išvyko iš Lietuvos.

Tuo tarpu LR SAM ministras A. Veryga apie mano pateiktus rašytinius įrodymus dėl Lino Slušnio, Dainiaus Pūro veikų sakosi negalintis pasisakyti, nes tai "teismo darbas".

Bet apie gimdymo namuose įteisinimą ministras A. Veryga pasisakė viešai 2018 balandžio mėnesį, ir kas gali paneigti, kad tai neįtakojo 2018 birželio mėnesį paskelbto LAT sprendimo dėl akušerių I. Š. ir D. J. išteisinimo.

Ministro A. Verygos vadovaujama LR SAM, ir jai pavaldi Pacientų teisės ir žalos nustatymo komisija atsisako tirti Lino Slušnio paslaugas (2015-09 Linas Slušnys be mano žinios, niekada manęs nematęs ir nekonsultavęs, neturėdamas suaugusiųjų psichiatro licenzijos su žurnaliste Laima Lavaste "nustatė" ir paskelbė (bei skelbia iki šiol), esą Kristina K. yra neveiksni), nes esą yra neįmanoma nustatyti Lino Slušnio veikimo vietos.

Be abejonės LR SAM ministras A. Veryga turėjo pareigą kreiptis į teisėsaugą, kad būtų atliktas ikiteisminis tyrimas dėl Lino Slušno veikos K. K. atžvilgiu. Tokio tyrimo metu būtų nustatyti psichiatro veikimo motyvai, tikslai, bendrininkai.

Neatliktas tyrimas ir dėl Jungtinių tautų atstovo Dainiaus Pūro ir jo kolegės vaiko raidos centro dir. J. Petrulytės veikų su Kristinos K. mažamete dukra.

Dainius Pūras įžvelgė dideles grėsmes, mat K. K. atsakingoms insitucijoms pateikė rašytinius įrodymus, jog Santaros Klinikose dingsta (nepateikiama vaiko tėvams) vaikų ištyrimo dėl metabolinų ligų rezultatai, o vaikams be tėvų žinios ir sutikimo skiriamas ir taikomas eksperimentinis gydymas.

Vilniaus prokuratūros teigia, jog Santaros klinikų vaiko raidos centras yra tokia įstaiga, dėl kurios specialistų tyrimas negalimas, nes ten esą dirba medikai, davę Hipokrato priesaiką. Ką apie tai mano Dainius Pūras, Linas Slušnys - paslaptis

Todėl LR SAM ministro A. Verygos bejėgiškumas akivaizdus, o LR Teisingumo ministerijos, LR Vidaus reikalų ministerijos vaidmuo reguliuojant tokius procesus per anstolių, advokatų, prokuratūros, policijos, teismų veiklą - gėdinga pasekmė, tame tarpe ir tarptautinėje arenoje.

LR VRM ministro E. Misiūno vadovaujama LR VSAT tiesiog atsisakė vykdyti 2016-01-25 teismo nutartį, kuria buvo draudžiama Kristinos K. dukters tėvui ir sutuoktiniui P. K. išvežti jų mažametę dukrą iš Lietuvos. Teismo nutartis buvo pateikta LR VSAT prie LR VRM, o pastaroji man 2016 vasario ir liepos mėnesiais atšovė, jog nevykdys 2016-01-25 teismo nutarties. 2017 metais rugpjūčio mėnesį LR VSAT pateikė užklausimą teismui, ar 2016-01-25 priimta nutartis jau panaikinta, ir ar galima mažametę išvežti iš Lietuvos. Priėmime pas ministrą E. Misiūną pastarasis vis naršė savo išmaniajame, o jo padėjėjas tai pastebėjęs nebesižymėjo mano pateiktos informacijos apie LR VSAT ir t.t.

Dar vienas sutapimas, o gal visai ne sutapimas, nes advokatų kontoros "Misiūnas ir partneriai" adv. V. E. parengė 2015-07-30 raštą, kuriuo galimai neveiksnus P. K., "žinodamas, kas nutinka lietuvių vaikams Norvegijoje (taip parašyta 2015-07-30 rašte)", yra pasiruošęs prašyti pagalbos dukrai Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnybos, bet prieš tai jo dukters motinai turi būti nustatytas nepagydomas psichikos sutrikimas. Juodraštyje atrodo įspūdingai, "LR VRM ministras Misiūnas -> advokatų kontora "Misiūnas ir partneriai". Kontoroje dirba tikrai ne bet kas, - VSD ir prezidentūros pranešimus visuomenei pristatančio E. Eigirdo sutuoktinė V. E.

Įsimintina byla ir atvejis, kuomet ilgametis LR Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto narys Julius Sabatauskas įtikino LR teismą, jog jo anūko tėvas, esą grasino jam, taip sukėlė grėsmę jo anūkui, todėl buvo deportuotas iš Lietuvos ir jam atimta teisė matyti savo vaiką - Juliaus Sabatausko anūką. Tokiu būdu nieko blogo savo vaikui nepadaręs tėvas buvo atskirtas nuo sūnaus. Įdomu ar panaršius šioje istorijoje nekyšotų tų pačių vaikų psichiatrų "ausys" ? Mat Juliaus Sabatausko dukra darbavosi viename žmogaus teisių stebėjimo "punkte".

Priede - pareiškimas teismui, kuriame paaiškinta, jog Lietuvos valstybėje neegzistuoja teisinė pagalba asmenims, į kurių vaiką nusitaikė tokie veikėjai kaip Linas Slušnys, Dainius Pūras, Laima Lavaste, Dovilė Šakalienė