Seimo narės D. Šakalienės komandiruotė į tvartą pas gyvulius

Autorius: tvartelis Šaltinis: http://kauno.diena.lt/naujieno... 2018-11-23 15:45:41, skaitė 1164, komentavo 5

Seimo narės D. Šakalienės komandiruotė į tvartą pas gyvulius

Beprecedentis atvejis – parlamentarė su Vyriausybės nariais buvo komandiruoti į tvartą. Seimūnė Dovilė Šakalienė, lydima aplinkos viceministro Mindaugo Gudo ir gausios svitos ministerijos specialistų, atvyko į Dauparus Klaipėdos rajone, kad asmeniškai išsiaiškintų, ar gyvenvietėje keliolika karvių auginantys ūkininkai nekelia diskomforto kaimynams.

Tuo metu, kai visos šalies žurnalistai Vilniuje karštligiškai ieškojo Seimo narės D.Šakalienės, kad ši logiškai pagrįstų savo inicijuoto žiniasklaidos cenzūravimo įstatymo projekto peripetijas, parlamentarė Klaipėdos rajone "degustavo" galvijų mėšlo kvapus.

Dovilė ŠakalienėSeimūnė Dovilė Šakalienė buciuoja Teodora

"Mes lankėmės šiame ūkyje todėl, jog pati sulaukiau ūkininkų kaimynės Linos (vardas pakeistas – A.D.) skundo, kad jie patiria sudėtingas gyvenimo sąlygas dėl ūkininkų laikomų gyvulių skleidžiamo tvaiko. Ar dažnai Seimo nariai važiuoja uostyti mėšlo smarvės į tvartą? Manyčiau, ši situacija yra viena iš daugelio mūsų šalyje, kai matyti, kad nėra tinkamai sutvarkyta įstatymų bazė tiek teisinio reguliavimo, tiek praktine prasme", – dienraščiui dėstė parlamentarė.

Ar dažnai Seimo nariai važiuoja uostyti mėšlo smarvės į tvartą?

Štai todėl Seimo narė D.Šakalienė su gausia valstybininkų kompanija, tarp jų ir aplinkos viceministru M.Gudu, penktadienį trimis ekipažais "išsikomandiravo" į pajūrį, kur betarpiškai dirbo su rinkėjais.

Tvaiko nepavyko suuosti

Konfliktas tarp kaimynų dėl gyvenvietėje laikomos karvių, kurių mėšlo ir srutų kvapų problemos pasiekė net teismus, bandos trunka jau ne vienus metus.

Ieškodama išeities, Dauparų gyventoja Lina kreipėsi į Seimo narę D.Šakalienę, kad ši inicijuotų susitikimą su jos partijos bičiuliu žemės ūkio ministru Broniumi Markausku.

Moteris tikėjosi pateikti ministrui savo surinktus dokumentus ir bandyti rasti kokį nors sprendimą, kad šaltuoju metu gyvulius gyvenvietėje laikantys ūkininkai susitvarkytų.

Susitikimas su ministru neįvyko, Seimo narė D.Šakalienė pati ėmėsi spręsti šį komplikuotą reikalą.

Kad kaimynystėje laukiama kažkokių labai įtakingų svečių, Lina teigė pastebėjusi dar prieš kelias dienas, nes kaimynai ūkininkai įnirtingai tvarkė savo aplinką, kuopė tvartus, sodino net gėles klombose.

Esą akivaizdu, kad ūkininkai buvo įspėti apie svarbų vizitą.

"Buvo pas mus svečių iš Vilniaus penktadienį, mes nežinojome, kad jie atvyks", – tik tiek pasakė dienraščio kalbinta Linos kaimynė ūkininkė Zita (vardas pakeistas – A.D.).

Ji man pasakė, kad taip jau išėjo, bet ji šiuo metu vaikšto po mano kiemą.

"Mes su vyru buvome darbe, kai penktadienį vidury dienos sulaukiau Seimo narės D.Šakalienės skambučio. Ji man pasakė, kad taip jau išėjo, bet ji šiuo metu vaikšto po mano kiemą ir jokio mėšlo tvaiko, sklindančio iš kaimynų, neužuodžia. Buvau šokiruota: aš apie tą vizitą neinformuota, skirtingai nei mano kaimynai, kurių tikrinti atvažiavo Seimo ir Vyriausybės nariai", – baisėjosi Lina.

Klerkai nesusikalbėjo?

Dienraščiui Seimo narė tvirtino, kad su Lina derino datą, kada pas ją atvyks, bet moteriai apie tai nepranešė.

"Kai susitarėme kartu vykti su aplinkos viceministru ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovybe, mes nesusikalbėjome tarpusavyje. Aplinkos ministerijos atstovai man sakė, kad Linai pranešė, o paskui paaiškėjo, kad jiems nepavyko su ja susisiekti. Ir todėl, vos tik aš atvažiavau, su ja susiskambinau telefonu. O su ūkininkais nei kalbėjau, kad atvažiuosiu, nei įspėjau", – tikino D.Šakalienė.

Tačiau ūkininkai, kurie tarsi ir neturėjo žinoti apie tikrintojų vizitą, kažkokiu būdu apie tai išgirdo, deramai tam pasiruošė, o moteris, kuri prašė Seimo narės pagalbos, apie atvykėlius sužinojo tik tada, kai šie išsilaipino jos kieme.

Iš D.Šakalienės monologo peršasi išvada, jog pati Lina kalta, kad jos nesugebėjo rasti ir įspėti Aplinkos ministerijos klerkai apie "didelių žmonių" vizitą.

Popieriai skiriasi nuo realybės

Seimo Narė D.Šakalienė patvirtino, kad viešnagės metu nei ūkininkų, nei greta esančiame Linos kieme karvių mėšlo tvaiko tikrai neužuodė.