Lenkų europarlamentaras pripažino, kad Kijeve šaudę snaiperiai buvo paruošti Lenkijoje

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: https://ltnacionalistas.wordpr... 2015-04-21 21:05:42, skaitė 4446, komentavo 0

Lenkų europarlamentaras pripažino, kad Kijeve šaudę snaiperiai buvo paruošti Lenkijoje

Europos parlamento deputatas ir kandidatas į Lenkijos prezidentus Janušas Korvin-Mike pareiškė, kad snaiperiai, šaudę per įvykius Maidane 2014 metų vasarį, buvo paruošti Lenkijoje, praneša Wiadomosci.

„Maidanas – tai mūsų darbas. Aš sėdėjau Europarlamente kartu su Estijos užsienio reikalų ministru Urmasu Paetu. Tai jis pokalbyje su tuometine ES diplomate Ketrin Ešton pripažino, kad mūsų žmonės šaudė Maidane, o ne Rusijos prezidento Vladimiro Putino arba buvusio Ukrainos lyderio Janukovičiaus“, – pranešė politikas.

Pasak jo, teroristai sušaudė Maidane 40 demonstrantų ir 20 milicininkų, kad išprovokuotų neramumus. Į žurnalisto klausimą, kokių tikslų siekė Varšuva, Korvin-Mike atsakė: „Mes tai darome tam, kad užsitikrintume Vašingtono palankumą“.

Lenkų politikas pažymėjo, kad norėtų matyti Ukrainą nepriklausomą, tačiau kartu kaip galima silpnesnę. Korvin-Mike pridūrė, kad dabartiniai įvykiai Ukrainoje – tai JAV agresija prieš Rusiją.

Į tai reaguodamas Rusijos Užsienio reikalų ministerijos įgaliotinis žmogaus teisių, demokratijos ir įstatymo viršenybės klausimais Konstantinas Dolgovas pareiškė, kad tiesa apie Maidaną išplaukia į paviršių.

„Lenkų deputatas Europos parlamente pripažino, kad Maidano snaiperiai buvo paruošti Lenkijoje, o visai ne Rusijoje. Tiesa išplaukia į paviršių“, – savo Twitter’yje parašė URM atstovas.