Tarybinė armija buvo gudresnė? Nevykusi šaukimo taktika? Ne, viskas pagal planą - reikia susimokėti duoklę

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://plus.google.com/u/0/11... 2015-05-15 18:21:56, skaitė 5967, komentavo 0

Tarybinė armija buvo gudresnė? Nevykusi šaukimo taktika? Ne, viskas pagal planą - reikia susimokėti duoklę

Pamačiau įdomią vakar paskelbtų šaukiamųjų sąrašų statistinę analizę. Likau nustebintas KAM pasirinktos šaukimo taktikos. Vietoje to, kad pašauktų maksimalų skaičių kuo jaunesnių vyrų, ką tik baigusių mokyklas, jie į sąrašus daugiausiai įtraukė būtent 25-26 metų vyrus.

Analizės autoriaus (http://baltaspopieriauslapas.imgur.com/) komentaras:

----------------
"...aišku viena – KAM bando sugriebti visus, kurių amžius balansuoja ant ribos t.y. daugiausia pakviesta 1989 ir 1990 metais gimusių vyrų. Toliau histograma krenta beveik 45-ių laipsnių kampu – ką tik mokyklas baigę vyrai praktiškai nešaukiami.

Toks pasiskirstymas man atrodo nesąžiningas, nes, atrodo, kad KAM iš esmės „griebia“ labiausiai pažeidžiamą socialinę grupę, kurios dauguma vyrų yra baigę studijas, bandantys įsitvirtinti darbe, kuriantys šeimą bei dalis jų jau turi paskolas.

Dedu tanką ant šios kreivės, nes, mano nuomone, KAM „nusivažiavo“. Atsitiktinių skaičių generatoriaus nerasta"
----------------

Primenu, kad sovietai į tarybinę armiją šaukdavo 18-mečius dviems metams. Dvidešimtmečiai vyrai jau grįždavo namo rimtų vyrų statuse ir pradėdavo kabintis į gyvenimą, ieškotis darbų, mokytis, kurti šeimas, etc. Logika buvo aiški - tarnyba turėjo tapti perėjimu iš vaikystės į suaugusiųjų gyvenimą, todėl ir buvo šaukiami vos baigę mokyklas jaunuoliai.

O mūsų KAM daro... priešingai. Vakarykščių mokinukų nejudina, o bandys šaukti tuos, kurie jau įsikabino į suaugusiųjų gyvenimą, pradėjo rimtai dirbti, sukūrė šeimas, nusipirko paskolinius būstus, etc. Nereikia būti ypatingi išminčiumi, idant suvokti, kad dėl tokios šaukimo taktikos nepasitenkinimas visuomenėje bus dvigubai didesnis, nei tuo atveju, jeigu būtų šaukiami devyniolikmečiai abiturientai.

Tas pats galioja ir valstybės išlaidoms visokioms kompensacijoms ir pan. Gyventi šiais laikais ir taip nelengva, tai kuriems velniams dar dirbtinai tuos jaunus žmogelius ir jų jau sukurtas šeimas pykdyti ir siutinti? Galima suprasti motyvus, kodėl KAM taip elgiasi - nes taip patogiau turėti didesnį galimų šauktinių rezervą, tačiau politiškai tokia šaukimo taktika nėra labai išmintinga.

Čia švelniai tariant.
---

LDiena.lt: jeigu kas nors atrodo keista ir nelogiška, tai gali būti, kad žmogus tiesiog nesupranta tuos "nelogiškus" sprendimus priimančio kito asmens logikos. Štai sveikai ir racionaliai mąstantys žmonės stebisi keista atrankos į Lietuvos kariuomenės šauktinius tvarka ir nesuprantama logika. Bet jie nesupranta jos būtent todėl, kad sprendžia pagal save - kaip jie patys darytų, kad Lietuvos kariuomenė ir šauktinių tarnyba joje neštų naudą visuomenei ir valstybei. Beje, kaip ir buvo daroma Tarybų Socialistinių Respublikų Sajungoje.

Tuo tarpu tie, kas organizuoja šitą šaukimą, turi visiškai kitą užduotį ir sprendžia visai kitus klausimus, kurie beje neapsiriboja vien tik Lietuvos reikalais. Taigi, blaiviai žiūrint, atrodytų absurdiška šauktinių surinkimo tvarka yra labai pamatuota ir subalansuota tam, kad:

1 - loterijos būdu (kas jau savaime yra debilizmo ir sveiko proto neigimas) atrenkami šauktiniai leidžia loterijos organizatoriams nesivarginant, mažiausiomis sąnaudomis, tik pakoreguojant skaičiukus kompiuterio ekrane, apsaugoti nuo tarnybos armijoje visus, kurie yra "aukščiau to" - visų pirma valdančio šūdeličio ataugas, tada savo draugų ataugas, tada tuos, kas susimokės;

2 - specialiai tarp "kanditatų" sąrašo paskelbimo ir rekrūtavimo padarytas dviejų mėnesių tarpas tam, kad potencialūs patrankos mėsos konservai turėtų laiko ir sumąstytų ką jiems dabar daryti - eiti dinderio mušti, eiti susirasti loterijos organizatorių atstovą ir išsipirkti iš sistemos savo 9 mėnesius gyvenimo ar tepti slides, ten kur nedaeis gležnos Lietuvos karo policijos letenėlės. Per du mėnesius tikrai galima susirasti darbą Anglijoje arba Norvegijoje. 

3 - o štai ir atsakymas, kodėl šaukiami ne laisvi ir nepriklausomi nuo jokių įsipareigojimų abiturientai, o jau profesiją įsigiję, jauni specialistai, žinantys kas yra gyvenimas, kaip uždirbama duona., koks kredito už būstą palūkanų skonis. Būtent jie ir yra tikrasis šios visos atrodytų debiloidinės ir karikatūrinės "šauktinių sistemos" atgaivinimo taikinys.

Visa taip vadinama "šauktinių į Lietuvos kariuomenę atranka" - tai tik Lietuvos šūdeličio, uzurpavusio valdžią Lietuvoje, susikurtas mechanizmas, kaip susimokėti duoklę vakaroidiniams savo patronams. Ir daugiau nieko. Nes, pagal uzurpatorių sukurtą valdymo sistemą, LIETUVAI NEGALIMA TURĖTI REALIOS ARMIJOS (bet apie tai kitą kartą), o vienintelis Lietuvoje likęs resursas tinkamas eksportui - jauni, išsilavinę žmonės, jau turintys profesiją ir minimalią darbo patirtį.

Vakaroidai (visų pirma Anglija) pareiškė, kad jie privalo pertvarkyti migrantų sistema, nes ekonominė migracija iš ubagyno į vakaroidinį rojų buvo kurta kaip pigus ir efektyvus vergų prekyvbos pakaitalas. Tačiau su laiku vis labiau krentant migrantų kokybei, dabar galiojanti migracijos sistema ėmė kelti pernelyg daug problemų. Štai britai ir pradėjo išmetinėti juodadarbius, turinčius problemų su teisėsauga, Evrosojūzas savo ruožtu ant smūgio padalino kvotas permesti negrų perteklių baltiesiems aborigenams.

Tam, kad vietoje brokuotos biomasės atkeliautų geresnės kokybės vergai-emigrantai, visose vakaroidinėse baltųjų aborigenų kolonijose ir yra kuriamos tokios sąlygos, kurios apsunkintų protingam, darbščiam, baltam žmogui gyvenimą savo Tėvynėje.

Negrų taborai - tai universali priemonė, kuri bus pritaikyta visiems, tačiau akivaizdu, kad prie viso to kiekviena kvazivalstybė turės susikurti ir papildomus instrumentus skatinti emigracijai. Štai mūsiškiai "RUSAI PUOLA!" pretekstu įvedė "pseudošauktinių pseudoatranką" - paprastą ir nesudėtingą instrumentą, kaip kasmet perduoti šeimininkams porą tūkstantčių 22-26 metų jaunuolių, kurie yra pakankamai konkurencingi darbo rinkoje ir kurie savo noru neis ubagauti pas kolonizatorių.

Toliau tikėkite gerais banditų, uzurpavusių valdžią Lietuvoje, norais ir jų nuoširdžiu rūpesčiu valstybe!

Šaltinis: http://www.delfi.lt/pilietis/naujienos/paskaiciuok-ar-tave-gali-pasaukti.d?id=67969362