Tarybų Sąjungoj šlovingoj - tarp lygių lygi ir LAISVA, gyvuok per amžius, būk LAIMINGA, brangi Tarybų LIETUVA

Autorius: Kastytis Braziulis Šaltinis: https://www.facebook.com/kasty... 2015-06-26 16:07:35, skaitė 5300, komentavo 0

Tarybų Sąjungoj šlovingoj - tarp lygių lygi ir LAISVA, gyvuok per amžius, būk LAIMINGA, brangi Tarybų LIETUVA

Matome, kaip pradeda byrėti sovietų (čia ir toliau pataisymai LDiena.lt) Tarybų Sąjunga. Taip taip sovietų Tarybų Sąjunga. Ji vis dar nesubyrėjusi ir vis dar gyvena daugelio mūsų galvose. Kažkas rašė, kad keista, kad tokia didelė imperija subyrėjo be kraujo upelių. Kitas parašė, kad ji dar nesubyrėjo ir jis yra teisus.

Lietuvoje sovietų Tarybų Sąjungos taip pat labai daug. Mūsų politikai, valdininkai ir daugelis žmonių, išskyrus tuos jaunuolius, kurie baigė mokslus užsienyje ir ten praleido ne vienerius metus, išskyrus mūsų imigrantus, kurie pagyvenę penkis ar daugiau metų užsienyje grįžta su kitokia gyveno filosofija ir supratimu, mąsto sovietiškai ir vis dar yra homosovietikai. Pažiūrėkite nei viena skandalinga byla, susijusi su Rusija, jos valdžia ir jos slaptosiomis tarnybomis, nebuvo išspręsta iki galo.

Dujotekana. Klausimas vis dar atviras. Dvylika pažymu vis dar sauguma valstybės paslaptis. Rusijos valdžios atstovai Lietuvoje buvo įsiskverbę ir tiesiogiai įtakojo Užsienio reikalų ministeriją, prezidentūrą, politinių partijų vadovus, Susisiekimo, Ūkio ministerijas, saugumą, dalį Seimo narių. Net Konstitucinis teismas stojo ginti Rusijos agentų. Kad tik nebūtų giliau pasikapstyta, kad tik nebūtų galutinai išsiaiškinta kas už ko stovi. Byla neišaiškinta ir slepiama nuo visuomenės.

Pulkininko V.Pociūno nužudymas. Klausimas vis dar atviras. Pociūnas išsiaiškino itin didelių pinigų dingimo istorijas, didelę korupcija pačios VSD struktūrose. Pinigai skirti Baltarusijos opozicijai dingdavo pakeliui į Baltarusiją. Kas juos pasisavindavo, Pociūnas sužinojo, tačiau nespėjo viešai pasakyti. Byla neišaiškinta ir slepiama nuo visuomenės.

Kusaitės byla. VSD tiesiogiai bendradarbiavo su Rusijos žvalgyba ir kontržvalgyba. Vieni pas kitus važinėjo, dalijosi informacija ir dovanomis bei pagiriamaisiais raštais. VSD ir FSB tapo kolegomis ir vykdė bendrą operaciją prieš nepilnametę Lietuvos pilietę moksleivę Eglę. Byla neišaiškinta, kaltieji nepatraukti baudžiamojon atsakomybėn.

V. Uspaskicho veikla Lietuvoje. Neaiškios struktūros galimai susijusios su Rusijos valdžia per ofšorines kompanijas finansiškai maitino V.Uspaskicho sukurtą politinę partiją. Dėka šių pinigų partija atsirado ir įsitvirtino Lietuvos politinėje erdvėje. Nei saugumas, nei prokuratūra, nei kas nors kitas iš valdžios netyrė ir iki galo nesiaiškino kieno tai pinigai, kodėl buvo mokėta tokios didelės sumos, ko buvo siekiama, kas buvo pasiekta ir kokia žala jau buvo padaryta Lietuvai. Tyla, mirtina tyla. Byla neišaiškinta ir yra slepiama nuo visuomenės.

Interrao Lietuva. Rusijos įtaka per šią kompaniją Lietuvos elektros energijos sektoriui dominavo ilgą laiką. Interrao Lietuva, kaip rašė spauda, tačiau greitai buvo nutildyta, turėjo savo žmones saugumo departamente. Iki šios dienos ši tema yra uždaryta. Niekas jos netiria ir nesiaiškina. Byla neišaiškinta ir slepiama.

KGB agentai yra nepriklausomos Lietuvos valstybės paslaptis. Ir kas galėjo pagalvoti?!!! Jei atskleisi visuomenei KGB agentą, kuris pridarė Lietuvai daug žalos ir, kuris galbūt toliau ją daro slapta bendradarbiaudamas su Rusijos žvalgyba, nepriklausomos Lietuvos valstybės teisėsauga pasodins tave ilgiems metams į kalėjimą, o šeimą privers skursti iki gyvenimo pabaigos, jei ji neemigruos iš Lietuvos.

Pratęskite patys.