Nuo šiol Latvijos mokyklose – dorovinis ugdymas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nuo-si... 2015-06-28 01:03:41, skaitė 3828, komentavo 0

Nuo šiol Latvijos mokyklose – dorovinis ugdymas


Iliustracija iš Johnny Valentine ir Melody Sarecky knygos „One Dad, Two Dads, Brown Dad, Blue Dads“ (Alyson Books, 1994).

Latvijos tėvų bendruomenės, visuomeniniai judėjimai, organizacijos ir pavieniai visuomenės nariai švenčia pergalę. Kelis mėnesius trukusiuose Seimo posėdžių klausymuose buvo svarstomas Švietimo įstatymo pakeitimas, kuriuo siekta įteisinti dorovinį mokymą ir auklėjimą mokyklose. Daugumos Seimo narių pritarimu tokia nuostata patvirtinta birželio 18 dieną. Nuo šiol mokyklos turės užtikrinti moksleivių dorovinį švietimą ir auklėjimą, kuris atitiktų Latvijos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintas vertybes – santuoka yra vieno vyro ir vienos moters sąjunga, prioritetas teikiamas santuokai ir šeimai.

Pataisa numato, kad mokyklose nebus galima naudoti ir platinti dorovės principus pažeidžiančių metodų, literatūros ir informacinės medžiagos. Mokyklose privalės dirbti tik nepriekaištingos reputacijos mokytojai ir mokymo įstaigų vadovai, lojalūs savo valstybei bei jos Konstitucijai.

Kad Latvijos Seimo nariai priimtų tokį sprendimą, įvairios šalies tėvų organizacijos labai aktyviai dalyvavo visame procese. Jos inicijavo tokią Švietimo įstatymo pataisą, kurią pristatė advokatė ir juristė, Seimo narė Julija Stepanenko, svetainėje change.org paskelbė peticiją, raginančią savo atstovus palaikyti dorovinį vaikų auklėjimą, rinkosi į mitingus, rašė straipsnius žiniasklaidoje, dalyvavo radijo ir televizijos laidose. Tokius Latvijos tėvų siūlymus iššaukė aktyviai vaikų darželiuose ir mokyklose pradėtas diegti seksualinis švietimas, įkyriai peršant genderizmo idėjas, kurias propaguoja įvairios šalies institucijos, atstovaujančios LGBT.

Šaltinis: apollo.tvnet.lv