Kol G. Nausėda tyli, N. Puteikis ragina apskųsti nuosprendį jaunuoliui, kuris Jurbarke sumušė merginą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kol-... 2020-03-01 18:52:00, skaitė 781, komentavo 4

Kol G. Nausėda tyli, N. Puteikis ragina apskųsti nuosprendį jaunuoliui, kuris Jurbarke sumušė merginą

Lietuvos Seimo narys Naglis Puteikis pasiūlė apskųsti jaunuoliui iš Jurbarko teismo sprendimą byloje dėl sumušimo ir pasikėsinimo išprievartauti moksleivę. Apie tai jis rašė Facebook.

Gitanas Nausėda „dingo“

2019.06.12 Po sumuštos mergaitės aplankymo, Gitanas Nausėda sakė: „Aš tikrai stebiu šitą procesą, kaip ir visi Lietuvos žmonės, ir aš tikrai nesu abejingas šitam procesui. Kai aš girdžiu kalbas apie tai, kad kažkas kažką vėl išsuks, tai va tokio termino mūsų teisinėje kalboje neturėtų būti. (…) Niekas neturi nieko išsukti, visi turi gauti pagal nuopelnus“.

2020.02.28 Naglis Puteikis paragino apygardos teismą atkreipti dėmesį į tai, kad Tauragės apylinkės teismas dėl nežinomų priežasčių apylinkės teismas nurodo prievartautojo apgailestavimą dėl 2019 metų gegužės 26 dieną įvykusių nusikaltimų Tauragės rajono turizmo sodyboje.

Politikas prisiminė, kad buvo atvirkščiai — visa Lietuva kelis mėnesius stebėjo, kaip prievartautojas nusikaltimą neigė.

„Todėl siūlau surinkti šio ciniško elgesio įrodymus ir pateikti apygardos teismui ir siūlyti realaus laisvės atėmimą ir daug kartų didesnės žalos atlyginimą, nes 12 000 už tokį žvėrišką aukos sužalojimą yra tikras pasityčiojimas iš teisingumo“, — rašė politikas.

Anksčiau paaiškėjo, kad teismas kaltinamajam skyrė trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams. Teismas taip pat nurodė jaunuoliui 12 mėnesių nevartoti alkoholio.

Be to, jis turės sumokėti septynių tūkstančių eurų neturtinės žalos atlyginimą ir beveik 4,5 tūkstančio eurų turtinės žalos bei teisinių paslaugų kompensaciją.

Savo nuosprendyje teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis pirmą kartą įvykdė nusikaltimą, būdamas nepilnametis, anksčiau nebuvo teistas, metams nebuvo patrauktas administracinėn atsakomybėn, prisipažino kaltu ir nuoširdžiai gailisi dėl savo veiksmų. Taip pat jis savanoriškai atlygino nukentėjusiajai padarytą neturtinę žalą ir atsiprašė.

Praėjusių metų gegužės pabaigoje paaugliai mokyklos baigimo proga susirinko į sodybą Tauragės rajone. Vietos politikės sūnus, anksčiau matytas besielgiantis agresyviai, užpuolė vieną iš moksleivių, sumušė ją ir bandė išprievartauti. Nukentėjusioji buvo paguldyta į intensyvios terapijos skyrių dėl patirtų traumų.

Iš pradžių jaunuolis neigė savo kaltę, nors tai patvirtino daiktiniai įrodymai ir surinkti liudytojų parodymai. Be to, užpuoliko kraujyje buvo rasta 1,12 promilės alkoholio.

Vėliau paaiškėjo, kad kaltinamojo aukai buvo grasinama nužudyti, reikalaujama nutylėti apie tai, kas įvyko, be to, liudytojai buvo spaudžiami.

Iki teismo proceso jaunuoliui buvo skirtas namų areštas ir uždėtas sekimo įrenginys.

Vėliau kaltinamasis pripažino kaltę.

SN inf.