Islamo valstybės teroristų invazija į Graikiją. Austrijos kancleris kategoriškai prieš imigrantų priėmimą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2020-03-07 19:09:00, skaitė 706, komentavo 2

Islamo valstybės teroristų invazija į Graikiją. Austrijos kancleris kategoriškai prieš imigrantų priėmimą

Apie terorizmo grėsmę, ateinančią su nauja migrantų invazijos banga, šiandien perspėjo Vengrijos migracijos tyrimo instituto direktorius Dezső Tamás. Vengrijos portale magyarhirlap.hu ekspertas perspėjo ES valstybes, kurios planuoja priimti migrantus, kuriuos Turkijos prezidentas Redžepas Tajipas Erdoganas autobusais veža prie Graikijos sienos.

Eksperto nuomone, 2015 metų migracijos banga nešė mažesnę riziką už dabartinę bangą. Praėjusių metų kovo 23 Islamo valstybė nustojo egzistuoti. Keturiasdešimt tūkstančių, iš beveik šimto tūkstančių teroristų, buvo užsieniečiai, islamistai, pusė išliko gyvi, išblaškyti po visą pasaulį, dalis vyksta į Europą, kiti, pavyzdžiui į Afganistaną, į Šri-Lanką, į Filipinus.

JT generalinis sekretorius praėjusių metų rugpjūčio mėnesį pasakė, kad trisdešimt tūkstančių teroristų vis dar yra Sirijoje ir yra ginkluoti ir daugumas iš jų bando emigruoti. Jiems dabar atsivėrė puikus šansas iš Sirijos ir Irako išvykti į ES.

Dezső Tamás pažymėjo, kad dabar daugelis ekstremistų bandys prasiveržti pro Turkijos-Graikijos sieną, pasinaudoję neramumais pasienyje. 2015 metais buvo žmonių, kuriuos teroristinė organizacija pasiuntė į Europą, tačiau dabar gali įvykti masinis teroristų įsiveržimas.

„Kada 2015 metais visi su ašaromis akyse laukė pabėgėlių, Graikija manė, kad tai vienkartinis reiškinys. Patirtis, tačiau, tokia, kad tai permanentinė būsena. Žmonės negali su tuo taikytis. Negali šimtų tūkstančių įsileisti į Graikiją. Makedonijos šiaurė ir Serbija irgi gali pasiekti tautos tolerancijos ribą. Jeigu Graikijos valdžia nesipriešindama įleis pabėgėlių srautą, greičiausiai, ji patirs nesėkmę. 2015 metais prie Vengrijos sienos užregistruotų migrantų tarpe buvo tik 42 procentai sirų ir irakiečių, matyt, situacija panaši, negalima pasakyti, kad į Graikiją atvyksta tik pabėgėliai iš Sirijos, ir jiems reikalinga pagalba. Daugumą sudaro pakistaniečiai, afganai, šiaurės afrikiečiai, jie irgi bangomis mėgina patekti pro sieną,“ - pasakė Dezső Tamás. 

Dezső Tamás nuomone, NATO turi suvaidinti pagrindinį vaidmenį, nes konfliktas vyksta pasienyje dviejų aljanso narių. NATO negali neskirti dėmesio tokiam pasienio konfliktui.

Islamo valstybės teroristų invazija į Graikiją. Austrijos kancleris kategoriškai prieš imigrantų priėmimą

Graikijos gyventojai priešinasi invazijai

Nelegaliems migrantams talkinančios NVO priverstas siaurinti savo veiklą Graikijos salose dėl vietos gyventojų pasipriešinimo. Lesbo ir kitų salų gyventojai nukentėjo nuo „pabėgėlių“ vandalizmo, todėl požiūris į juos čia diametraliai pasikeitė nuo 2015 metų.

Die Zeit pranešė, kad kelios migrantams padedančios NVO nutraukia darbą dėl grėsmės savo darbuotojų saugumui iš vietos gyventojų pusės.

Šiandien Euronews parodė reportažą, kaip graikų fermeriai talkina policijai, kad išaiškinti sienos pažeidėjus. Graikijos valdžia pranešė, kad ji užkirto kelią 38000 bandymų nelegaliai kirsti sieną. Buvo suimta 268 žmonės. Pagrindinai tai buvo afganai. Sirai sudarė tik 4%.

Austrijos kancleris prieštarauja „grupei norinčių“ pasiimti pabėgėlius

Vokietijai ėmus organizuoti „grupę norinčių“ priimti pabėgėlius, į tai su griežta kritika reagavo Austrijos kancleris Sebastian Kurz. Kaip pranešė Austrijos dienraštis Krone, kancleris Kurz „pasiuntė priešingą signalą ES dėl priėmimo pabėgėlių ir migrantų nuo Graikijos-Turkijos pasienio.“

Kurz pasakė: „Jeigu šie žmonės, kurie dalinai linkę prievartai, galiausiai pasieks Centrinę Europą, nebus 13000. Tuomet greitai bus šimtai tūkstančių, o vėliau, gali būti, ir milijonai. To pasekoje pas mus bus tokios pačios sąlygos, kaip 2015 metais“.

Kurz perspėjo nuo „žaidimų su Erdoganu“. Jo žodžiais, šie migrantai neturės teisės į prieglobstį.

„Žmonės, kurie atvyksta į pasienį, daugumoje nėra pabėgėliai, bėgę iš Sirijos karo veiksmų zonos. Tai migrantai, kurie jau daug metų gyvena Turkijoje. Šitie žmonės neturi teisės į prieglobstį Graikijoje, nes jų nepersekioja Turkijoje. Jie bus panaudoti Turkijos prezidento Redžepo Tajipo Erdogano ir instrumentalizuoti, kad daryti spaudimą į ES. Šito žaidimo mes negalime žaisti“, - pasakė Austrijos kancleris.

Nuorodos: