Kas teisus, o kas kaltas?

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-03-15 12:09:00, skaitė 783, komentavo 0

Kas teisus,  o kas kaltas?

Rytų Europos politinių tyrimų centras (CEEPS) apkaltino Rusijos žiniasklaidą tariamai sukūrus "neigiamą Baltijos šalių įvaizdį"

"Tokių ekonominių pranešimų skleidimo tikslas yra pakirsti Baltijos šalių piliečių pasitikėjimą savo valstybinėmis institucijomis ir sustiprinti Maskvai palankų požiūrį į užsienio politiką", — teigė CEEPS. Tačiau dalis visuomenės iš esmės nesutinka su "tyrinėtojais".

— Audroniau, ar tu skaitai "prokremlišką" žiniasklaidą?

— Aš ne tik skaitau, bet ir studijuoju ją! Mano darbo diena prasideda nuo Sputnik ir RT! Juk reikia žinoti, ką mums rengia priešas ir kokiais dar virusais Rusijos žiniasklaida apkrės mūsų žmonių smegenis!

— O ką jie tokio baisaus rašo? Man atrodo, kad jie tiesiog pasako kažką tokio, ką mes patys bijome sau pripažinti! Jie kalba apie tai, ką mūsų žiniasklaida nutyli! Ir, beje, esu jiems už tai labai dėkingas. Juk visada yra kitoks požiūris, skirtingas nuo mūsų oficialios pozicijos, požiūris. O tai ir yra tikras demokratijos ir žodžio laisvės pasireiškimas.

— Čia tu tik parodai, kaip veikia "Kremliaus propagandos" virusas! Tu jau abejoji mūsų oficialios istorijos teisingumu!

— Nejaugi aš esu kažkokia besmegenė avis, einanti tik ten, kur ją veda piemens lazda? Ir jei mums sakoma, kad Ignalinos AE uždarymas buvo Lietuvos laimė, tada kodėl turėčiau tuo tikėti? Aš už šią mūsų politikų užgaidą moku savo pinigais! Taip, beje, ir labai nemažus. Mums prieš 30 metų buvo pažadėta, kad pasitraukę iš TSRS labai greitai gyvensime kaip Europoje. Tai motyvavo mūsų įstojimą į ES ir NATO. Ir praėjo tiek daug metų, o gyvenimo lygio atžvilgiu negalime prilygti tai pačiai Vokietijai ar Italijai. Ar tai netiesa?

— Taip, Rytų Europos politinių tyrimų centro darbuotojai buvo teisūs, teigdami, kad neigiamas Baltijos šalių įvaizdis Rusijos žiniasklaidoje yra daug baisesnis nei koronavirusas, kuris ardo plaučius! Jis suėda sielą ir smegenis! Todėl manau, kad grasinant baudžiamąja atsakomybe būtina uždrausti skaityti Rusijos žiniasklaidą ir transliuoti Rusijos televizijos programas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje!

— Tačiau cenzūros nepritaikysi internete. Ir aš esu labai dėkingas už tai. Taip, aš žiūriu Lietuvos televizijos kanalus, klausau radijo, darau savo išvadas. Ir tada aš juos palyginu su Rusijos žiniasklaida. O kas liūdniausia, aš dažnai su jais sutinku. Skaudu, kad Lietuvos žiniasklaida bando manipuliuoti tos pačios istorijos skaičiais ir faktais. Jau neminint Lietuvos ir kitų posovietinių valstybių ekonominės raidos rodiklių. Ta pati Europos Komisija savo pranešime pripažįsta, kad pagrindinės Lietuvos problemos yra skurdas ir socialinė nelygybė. Mūsų išlaidos socialinei apsaugai yra vienos mažiausių ES, o skurdo rizikos lygis, įskaitant vaikus ir pagyvenusius žmones, žymiai viršija Europos Sąjungos vidurkį. O po to didžiuojamės, kad ginklams ir gynybai išleidžiame daugiau nei ta pati Vokietija ar Prancūzija. Ir ką tu į tai atsakysi? Tyli...