Talmudas - šventoji judėjų knyga ir neišsemiamas neapykantos visam aplinkiniam pasauliui šaltinis

Autorius: Ledinukas Šaltinis: http://sauksmas.lt/padengtas-s... 2015-07-15 11:42:16, skaitė 5432, komentavo 1

Talmudas - šventoji judėjų knyga ir neišsemiamas neapykantos visam aplinkiniam pasauliui šaltinis

LDiena.lt: tai įdomus ir šviečiamasis anonimuso vardu "Ledinukas" komentaras prie anksčiau skelbto Šauksmas.lt straipsnio: Padengtas stalas – “Šulchan aruch”
---

Kokia prasmė dėti tokius melagingus oficialius žydų paistalus? Juk jų pilni visi sisteminiai delfiai ir panašios dezinformacijos pamazgų duobės.

Siūlau nedidelį priedą ta pačia tema:

"Kodėl žydai buvo persekiojami, dėl savo tikėjimo, „Talmudas yra žydų religinio mokymo pagrindas”" – straipsnis iš knygos „Faktai, kuriuos nuo mūsų slepia vyriausybė ir masinės informavimo priemonės”.


Kiekvienas žydas-judėjas nuo mažumės privalo ne tik studijuoti Talmudą, bet ir šventai tikėti kiekvienu jame parašytu žodžiu.
Bedras Talmudo skaitymas - pagrindinis šabo - šeštadieninio šventadienio užsiėmimas

Taip kaip ir jūs, mes savo laiku galvojome, kad skirtumas tarp žydų ir krikščionių tik tas, kad žydai  savo tikėjime remiasi Senuoju Testamentu, o krikščionys Naujuoju. Tiesa yra tokia, kad tikroji žydų biblija yra Talmudas. Žydiškoje knygoje „The Mitzbeach” yra teigiama, kad „nėra nieko aukščiau už šventąjį talmudą”.

Tuo metu, kai žydai demonstruoja visam likusiam pasauliui, kad jie tiki Senuoju Testamentu, realiai jis nėra žydų religijos pagrindas. Jų šventoji knyga yra Talmudas.

Egzistuoja keletas žydų religijos atšakų (ortodoksai, reformatoriai, liberalieji, konservatoriai), tačiau visos šios žydų religijos šakos savo sinagogose naudoja Talmudą, panašiai kaip krikščionybės atšakos naudoja Bibliją.

Talmudas yra sudarytas iš 63 knygų ir 524 skyrių, bei dažnai išleidžiamas 18-oje didelių tomų. Jį parašė rabinai tarp 200 ir 500 mūsų eros metų. Jos turinio pagrindu yra įstatymai, kurie nustato santykius tarp pačių žydų ir tarp žydų ir gojų (ne žydų, pagal Talmudą).

Aštuoni Romos popiežiai pasmerkė Talmudą. Protestantiškos bažnyčios įkūrėjas Martinas Liuteris ragino deginti talmudą. Popiežius Klementas VIII pasakė: „visos nedoros Talmudo ir Kabalos knygos, kaip ir kitos piktybiškos žydų knygos, visada turi būti smerkiamos ir uždraustos, ir šio įstatymo turi būti griežtai laikomasi”.

Talmude yra teigiama, kad tik žydai yra pilnaverčiai žmonės, o likusieji – gojai (tai reiškia „gyvuliai” arba „ žvėrys”). Toliau rašomas tekstas jus gali kiek šokiruoti, bet tai yra tikslios (kiek įmanoma verčiant) citatos iš įvairių talmudo dalių.

1. Sanhedrin 59a: “Užmušti gojų tas pats kas užmušti laukinį gyvūną”.

2. Aboda Zara 26b: “Net geriausius iš gojų reikia žudyti”.

3. Sanhedrin 59a: “Gojus, įkišęs nosį į įstatymą (Talmudą), yra kaltas ir baudžiamas mirtimi”.

4. Libbre David 37: “Pranešimas gojams apie mūsų religinius santykius prilyginamas visų žydų nužudymui, nes jei jie sužinotų, ko mes apie juos mokome, jie mus pradėtų viešai naikinti”.

5. Libbre David 37: “Jeigu žydas  bus priverstas aiškinti kokias nors rabino knygos ištraukas, jis privalo pateikti tik melagingus paaiškinimus. Tas, kuris
nesilaikys šio įstatymo, bus sunaikintas”.

6. Yebhamoth 11b: “Yra leidžiami lytiniai santykiai su trijų metų mergaite”.

7. Schabouth Hag 6d: “Žydas gali melagingai žadėti atsikalbinėdamas”.

8. Hikkoth Akum x1: “Negelbėkite gojų esant pavojui ar gręsiant mirčiai”.

9. Hikkoth Akum x1: “Gojams nereikšti geraširdiškumo”.

10. Chosen Hamm 388, 15: “Jeigu įrodoma, kad kas nors atidavė izraeliečių pinigus gojams, tai turi būti surastas būdas tokį žmogų nušluoti nuo žemės paviršiaus”.

11. Choshen Hamm 266,1: “Žydas gali pasiimti viską, jei tai priklauso Akumu (gojui). Tas, kuris grąžina nuosavybę gojui, nusideda įstatymui, didindamas nusikaltėlių jėgą. Tačiau tas poelgis vertas pagyrimo, kai jis priverčia krikščionis liaupsinti žydus ir žiūrėti į juos kaip į sąžiningus žmones”.

12. Szaaloth-Utszabot, Jore Dia knyga 17: “Žydas gali ir privalo meluodamas prisiekinėti, kai gojai jo klausia, ar yra jų knygose kas nors prieš juos.”

13. Baba Necia 114, 6: “Žydai yra žmonės, o kitos pasaulio nacijos ne žmonės, o žvėrys”.

14. Simeon Haddarsen, 56-d: “Kai ateis mesijas, kiekvienas žydas turės po 2800 vergų”.

15. Nidrasch Talpioth, p. 225-L: “Jehova sutvėrė nežydus žmogiškam pavidale tik tam, kad žydams nereikėtų naudotis gyvulių paslaugomis. Nežydai – tai gyvuliai žmogaus pavidale, kurie privalo tarnauti žydams dieną ir naktį”.

16. Aboda Sarah 37a: “Prieš trijų metų gojų mergaitę jau gali būti naudojama prievarta”.

17. Gad Shas 22: “Žydai gali turėti nežydę merginą, bet negali jos vesti”.

18. Tosefta Adoba Zara B 5: “Jeigu gojus užmuša gojų arba žydą, jis turi būti baudžiamas, tačiau žydas, nužudęs gojų, atsakomybėn netraukiamas”.

19. Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat 388: “Leidžiama užmušti atskleidusius žydų kėslus visur, netgi leidžiama juos žudyti dar nepriartėjus prie tiesos”.

20. Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat 388: “Visų kitų nacijų nuosavybė priklauso žydų nacijai, kuri gali naudotis viskuo be jokių skrupulų”.

21. Tosefta Aboda ZaraVIII, 5: “Kaip apibrėžti žodį vagystė? Gojui uždrausta vogti, grobti moteris ir vergus pas kitą gojų arba žydą. Bet žydui gojų atžvilgiu to daryti neuždrausta”.

22. Seph. Jp., 92,1: “Dievas davė teisę žydams valdyti visų nacijų kraują ir nuosavybę”.

23. Schulchan Aruch, Johre Deah, 122: “Žydui uždrausta gerti vyną iš indo, prie kurio buvo prisilietęs gojus, nes gojaus prisilietimas galėjo vyną padaryti nešvariu”.

24. Nedarim 23 b: “Tas, kuris nori, kad jo pažadai, duoti kam nors per metus, taptų negaliojančiais, tegul metų pradžioje atsistoja ir taria: “Viskas, ką aš pažadu per metus, yra anuliuojama. Dabar jo pažadai negaliojantys”.

Galima būtų pateikti kur kas daugiau iškrypėliškų citatų iš tos knygos, bet esmė yra aiški. Galima iškelti klausimą, kiek toks “religinis” mokymas ir jį išpažįstančių žydų elgesys yra prisidėjęs prie antisemitizmo, išplitusio pasaulyje…