Lietuviškieji koronaviruso analitikai – pusgalviai ar prostitutai?

Autorius: Giedrius Šarkanas Šaltinis: http://nemokykla.eu/Lietuviski... 2020-03-17 08:34:00, skaitė 1915, komentavo 3

Lietuviškieji koronaviruso analitikai – pusgalviai ar prostitutai?

Kodėl taip absurdiškai nusišneka garsiausieji Lietuvos analitikai – Gitanas Nausėda ir Nerijus Mačiulis?

Ar lietuviškieji analitikai nusišneka, ar meluoja?

Paskutiniu metu buvo įdomu stebėti vadinamųjų „ekonomikos analitikų“ pasisakymus apie ekonomines perspektyvas plečiantis koronaviruso epidemijai.

Kodėl Prezidentas paisto akivaizdžias nesąmones? Ar todėl, kad visiškai nesigaudo ekonomikoje? Ar tiesiog jo tokia profesija?

LR prezidentas Gitanas Nausėda

Kad prasideda didžiulė ekonominė krizė, buvo aišku jau kuris laikas, tačiau dabartinis pagrindinis LR žiniaspaudos analitikas Nerijus Mačiulis dar ilgai mus ramino, kad vis dar nieko tokio, ir blogiausiu atveju Lietuvos ūkio augimas sumažės kokiais pusantro procento.

Jam antrino Lietuvos ekonomikos analitikos legenda, dabar LR prezidentas, Gitanas Nausėda. Nors jau buvo aišku, kad prasidėjo pasaulinė ekonominė katastrofa, Gitanas užtikrintai pranašavo„Skirtingais vertinimais, mūsų Bendrojo vidaus produkto augimo sulėtėjimas, priklausomai nuo scenarijų, kaip seksis kovoti su šitu virusu, gali būti nuo 0,5 proc. iki 1,5 proc. punkto,” – guodė mus Prezidentas.

O juk jau daugiau kaip savaitė visiškai aišku, kad viso pasaulio ūkis griūva, ir joks stebuklas neišgelbės. Kodėl lietuviškieji analitikai blevyzgoja tokius niekus? Ar jie mus specialiai apgaudinėja, ar iš tikrųjų taip mano?

Garsiausieji Lietuvos ekonomistai – naivūs pusdurniai?

Jau ne kartą esu rašęs apie gluminančius Nausėdos paistalus (pavyzdžiui) kaip apie profesinės prostitucijos apraiškas.

Tai kas, kad Prezidento prognozės (beveik) niekad neišsipildo – dauguma lietuvių vis tiek po penkių minučių užmiršta ką konkrečiai jis žadėjo. Ir pats Nausėda užmiršta!

O gal aš klydau? Gal Nausėda – tiesiog naivus pusgalvis?

Tai kas, kad Prezidento prognozės (beveik) niekad neišsipildo – dauguma lietuvių vis tiek po penkių minučių užmiršta ką konkrečiai jis žadėjo. Ir pats Nausėda užmiršta!

Užtai po Nausėdos interviu tauta prisimena kaip gražiai jis kalbėjo, kiek gėrybių pažadėjo ir kaip tauriai išrodė prieš kameras. Prisimenu kaip prieš rinkimus viena Gitano gerbėja susižavėjusi aikčiojo: kaip jis protingai šneka ir kilniai atrodo – koks bus šaunus prezidentas!

Lygiai taip pat tauta gerbia ir vertina simpatiškąjį Mačiulį – jis toks nuoširdus ir malonus optimistas – niekad negąsdina žmonių, negadina nuotaikos pirma laiko!

Ar vis dėlto prostitutai?

Iš kitos pusės, labai sunku patikėti, kad bankai įdarbina visiškus beraščius. Juk vyksta kažkokie pokalbiai, minimalios kvalifikacijos patikrinimai.

Lietuvos valstybės pagrindai – melas ir niekšybė. Praktiškai Lietuvos Respublika – vienas didelis politinis bordelis.

Lietuvoje vykstantys rinkimai – faktiškai prostitutų įžūlumo ir begėdystės konkursas. Kas įžūliausiai pameluos, tas ir valdys Lietuvą.

Juk neatsitiktinai Nausėda tapo Prezidentu; negi prostitucijos įgūdžius vis tobulinantis Mačiulis nesvajoja irgi kada nors pakeisti viešnamį?