Geopolitinės koronaviruso pasekmės: Kinija jau nebe grėsmė Lietuvai?

Autorius: Algis Januška Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-03-28 08:21:00, skaitė 885, komentavo 2

Geopolitinės koronaviruso pasekmės: Kinija jau nebe grėsmė Lietuvai?

Prezidentas šią savaitę susitiko su Lietuvos žvalgybos tarnybų vadovais. Paklaustas apie Kinijos žvalgybos grėsmę, priminė, kad Kinija tiekia medicinines priemones Lietuvai

Savo ruožtu ir Lietuva padėjo šiai valstybei ankstyvoje koronaviruso protrūkio stadijoje, tačiau Nausėda ragina nepamiršti apie Kinijos žvalgybos užmačias.

Pas savo darbdavį, Jo Ekscelenciją, susirinko Lietuvos žvalgybos institucijų vadovai. Ar pakviesti, ar patys įsiprašė — nepranešama.

Vadovų kadencijos eina į pabaigą. Jo Ekscelencija kadenciją skaičiuoja dar tik antrą pusmetį.

Prelegentai susirinko aptarti ne gerovės valstybės kūrimo reikalų. Ne valstybės žmonių sveikatos klausimų. Susirinko aptarti suaktyvėjusios Rusijos žvalgybos grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Eilinį kartą konstatuota, kad Rusijos grėsmė Lietuvai egzistuoja, ir kad plintant koronovirusui, Rusijos žvalgyba galimai dar labiau suaktyvės. Nes neva dabar fiziškai Rusijos žvalgybininkai Lietuvos piliečių paveikti negali — sienos uždarytos. Tačiau gali paveikti kibernetiškai. Pavyzdžiui, skaityti Jūsų elektroninio pašto laiškus. Nes daug kas perėjo į nuotolinio darbo režimą. O tai, pasak išmaniųjų Lietuvos žvalgybininkų, kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Su Kinija dabar kitaip. Kinija šį kartą paminėta ne kaip didžiausia grėsmė Lietuvai. Kinija dabar Lietuvai teikia humanitarinę-medicininę pagalbą kovai su koronovirusu. O ji dar visai neseniai, vos prieš kelis mėnesius, Lietuvos žvalgybininkų ir politologų-propagandistų buvo įvardinta, net apkaltinta, kaip grėsmė Lietuvai.

Ši epidemija anksčiau ar vėliau baigsis. Susirgę pasveiks. Tačiau kaip išgydyti tuos atsakingus asmenis, kurie yra nepagydomi nuo savo fobijų? Karantinuoti, kol baigsis jų kadencijos?

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.