Graikijos pasienyje supleškėjo Skvernelio parama „pabėgėliams“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2020-03-28 20:38:00, skaitė 1134, komentavo 7

Graikijos pasienyje supleškėjo Skvernelio parama „pabėgėliams“

Kovo 10 dieną buvo pranešta, kad Lietuva teiks paramą Graikijai kovojant su pabėgėlių humanitarine krize. Į Graikiją „numatyta siųsti materialinių išteklių atsargų (palapinių, lovų, miegmaišių, pagalvių ir avalynės), kurių bendra įsigijimo vertė – 79 639,39 euro, taip pat skirta 50 000 eurų finansinė parama iš Vyriausybės rezervo lėšų pabėgėlių humanitarinei krizei Graikijoje spręsti,“ - sakė premjeras Saulius Skvernelis.

LRT.LT priminė, kad „Turkija vasario pabaigoje pareiškė, kad šalis daugiau nemėgins užkirsti kelio žmonėms, bandantiems patekti į ES. Dešimtys tūkstančių pabėgėlių ir migrantų susirinko Turkijos pasienyje su Graikija ir bandė prasiveržti pro sausumos sieną į Graikiją“.

Mūsų vyriausybė neatrado lėšų laiku aprūpinti Lietuvos ligoninių nei kaukėmis, nei COVID-19 testais, nei intubavimo aparatais, bet nepagailėjo pinigų svieto perėjūnams, kurie jėga veržėsi į Graikiją, neturėdami jokio juridinio pagrindo pažeidinėti Graikijos sienos, nes ši šalis išėjo iš Ženevos pabėgėlių konvencijos. Graikijos vyriausybė kovo 3 dieną anuliavo ratifikavimą Ženevos pabėgėlių konvencijos, kuri nuo 1967 metų suteikė teisę kiekvienam atvykstančiam prašyti prieglobsčio.

Kodėl aš visa tai prisiminiau? O todėl, kad visos šios „palapinės, lovos, miegmaišiai, pagalvės“ buvo turkų sudegintos.

Vakar graikų spauda pranešė, kad visus „pabėgėlius“ turkų valdžia išvežė iš Graikijos pasienio, o visas su Skvernelio dovanotas antklodes, palapines ir kitą mantą sudegino.

Viso iš pasienio turkų valdžia evakuavo 1500 migrantų, kurie kelias pastarąsias savaites autobusais iš Turkijos buvo atvežti.

https://www.facebook.com/Russian.Athens/videos/675585039925850/

Graikai rašo, kad prie jų sienos buvo suvežti ne „pabėgėliai“, o paramilitarinė grupuotė „Pilkieji vilkai“. Juos Turkijos valdžia atvežė tam, kad imituoti prasiveržimą per Graikijos sieną. Turkijos prezidentas Erdoganas bandė išmušti papidomus pinigus iš ES, kurie, turkų nuomone, „turi išlaikyti pabėgėlius“.

Jei tikėti Turkijos vidaus reikalų ministro pareiškimu, 5800 migrantų, ir prieglobsčio prašytojų, buvo pašalinti iš Graikijos-Turkijos pasienio dėl kovos su koronavirusu.

Graikijos valdžia buvo paskelbusi tautinę sudėtį žmonių, nuo vasario 28 iki kovo 5 dienos banžiusių neteisėtai kirsti Graikijos sieną, Afganai sudarė 64 %, pakistaniečiai -19%, turkai - 5%, sirai - 4%, somaliečiai - 2,6 %. Dar 5,4% tenka migrantams iš Irako, Irano, Maroko, Etiopijos, Bangladešo ir Egipto.

Nuorodos: