Lietuvos teismas nustatė: Jonas Noreika ne nacių kolaborantas, padėjęs gaudyti žydus ir juos naikinti, o aktyvus antinacinio pasipriešinimo dalyvis! HEIL, NOREIKA!

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: http://alkas.lt/2020/04/02/gen... 2020-04-02 15:27:00, skaitė 1240, komentavo 18

Lietuvos teismas nustatė: Jonas Noreika ne nacių kolaborantas, padėjęs gaudyti žydus ir juos naikinti, o aktyvus antinacinio pasipriešinimo dalyvis! HEIL, NOREIKA!

Jonas Noreika – Generolas Vėtra | Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė JAV gyvenančio Lietuvos piliečio Granto Artūro Gočino (Arthuro Gochino) skundą prieš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą.

Balandžio 1 dieną įvykusiame teismo posėdyje Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija nutarė, kad pareiškėjo G. A. Gočino reikalavimas įpareigoti Centrą pakeisti Centro istorinę išvadą dėl Jono Noreikos veiklos yra netenkintinas. Ši teismo nutartis yra neskundžiama.

Vyriausiasis administracinis teismas taip pat nutarė priteisti Centrui iš pareiškėjo G. A. Gočino bylinėjimosi išlaidas.

2019 m. kovo 27 d. Vilniaus apygardos administracinis teismas taip pat buvo atmetęs G. A. Gočino skundą prieš Centrą, tačiau G. A. Gočinas šį teismo sprendimą apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešama, kad prieš dvi savaites, kovo kovo 17 dieną, Vilniaus apygardos administracinis teismas atsisakė priimti dar vieną pil. A. G. Gočino skundą dėl naujos Centro pažymos apie Jono Noreikos veiklą. Centras, radęs naujų istorinių šaltinių, šia pažyma paskelbė, kad Jonas Noreika aktyviai prisidėjo prie Lietuvos žydų gelbėjimo ir kad jis laikytinas antinacinio pasipriešinimo dalyviu nuo pat savo darbo Šiaulių apskrities viršininku pradžios.