Ko rudenį eiti į rinkimus? Tautiečių mintys susirinkus daugiau nei trims

Autorius: Wilno Koronamens Šaltinis: ldiena.lt... 2020-04-12 20:48:00, skaitė 1142, komentavo 10

Ko rudenį eiti į rinkimus? Tautiečių mintys susirinkus daugiau nei trims

Ko paprastam piliečiui eiti rudeni į rinkimus - toks klausimas matyt kyla ne vienam gyvenančiam Lietuvoje. Jokio skirtumo kas atstovauja daugumą - ar landzbergistai, ar valstiečiai, ar dar kažin kokie demokratai - yra sąrašiniai, yra dešimtmečiais įleidę šaknis į kėdes seime už kuriuos niekas nebalsuoja, bet jie iš seimo niekaip neiškrpštomi. Niekas nesikeičia į gerą pusę ir jau niekada nepasikeis. Nesikeičia tik URM vadas, Lietuvos banko vadas, matyt nepakeičiami.  

Šalis paversta į didelį konclagerį ir tuoj nebus didelio skirtumo kurioje pusėje kalėjimo tvoros randiesi - ar toje kur tave stebi prižiūrėtojai, ar toje kur esi persekiojamas policijos dronų, stukačių fotografuojančių telefonais, policininkų kuriems aktualiau tapo gaudyti ir bausti vaikštančius be kaukių nei vagis ar plėšikus.  Nepaskelbta nei karo, nei nepaprastoji, nei ypatinga padėtis, neįvesta net komendanto valanda - paskelbtas tik karantinas ir leista fake news nekontroliuojamai ir nebaudžiamai eskaluoti ir savaip interpretuoti sezoninio susirgimo panašaus į gripa temą.

Kodėl kartu su policija treniruotis į blokadą buvo paimti ir šauliai, ir karo policija? Čia vietoj neįvykusių NATO mokymų ar kad reikia reikia apmokyti šaulius, privačią visi žino kieno armiją, kaip reikės neužilgo savo tėvyniams kailius skalbti gelbėjant jų kailius ?  Prieš kelis dešimtmečius šaukė kas tik netingėjo - ekonominė blokada, rusai užblokavo. Jau kokią velykinę blokadą dabar suruošė - tai per visą taip keikiamą tarybinį laikotarpį tokio dalyko nebuvo. Baudomis ir represijomis privertė kaukes nešioti - Maxima mat atsivežė kelis milijonus ar kiek ten kaukių - reikia juk verslui padėti išgyventi.  Smulkus ir vidutinis verslas - tegul užsilenkia, jam jau nepadės niekas, svarbiau bus gelbėti vargstančius bankus.

Kažkaip nesigirdi iš fake news pranešimų kaip sekasi ūkininkams, bendrovėms sėti, ar išvis rūpi kam nors vyriausybėje ar vyksta toks dalykas kaip pavasarinė sėja. Rusija pvz., vietoj pernai parduotų 45 mln tonų javų šiemet parduos tik 7 mln, jeigu parduos. Lietuvos valdžiai tas matyt nieko nesako, svarbu paskelbė seimo rinkimus. Pasiskolinsim, nupirksim - tik iš ko ir ką ? Nesvarbu ką reikės valgyti rudeni - svarbiausia karantinas, kaukės, nesirinkti daugiau kaip du. Kodėl nepradėti iš karto šaudyti nepaklusnius piliečius - tuos be kaukių, kur po tris susirenka ?  Ir kuriam įsegti guminę kulką iš trijų - motinai ar vienam vaikui iš dviejų kuriuos ji veda ? O gal jie nusipelnė gyventi geriau ir ne guminės kulkos o kovinės ? 

Teisingai pasakė Ciceronas daugiau kaip prieš 2000 metų - kuo arčiau imperijos galas tuo beprotiškiausi jos įstatymai. Jau nereikia net įstatymų - užtenka tik ministrų nutarimų. Net slaptų pažymų nebereikia valdyti šaliai. 

Tie nutarimai balansuola ant debilizmo ir beprotybės ribos. Nesuprantama, kaip šitaip žlugdyti savo valstybės ekonomiką ? Kiek ir kas yra toks galingas davęs įsakymą sunaikinti savo šalies ekonomiką, kad jam bijoma pasipriešinti?

Kirpykloms, kavinėms, smulkioms dirbtuvėlėms, viešbučiams, servisams - juk daugumai tų smulkių verslininkų reikia nuomuotis patalpas, prekeiviams turguje vietas, jiems pastoviai turi vykti norsninimali apyvarta, kad išsilaikyti. O dabar jie visi neteko pajamų, reikia mokėti nuomą, paskolas bankui - manote kad bankai ar patalpų savininkai atidės ar nuomos ar įmokų bankams terminus net jei bus koks nors “nutarimas” ? Arba manote, kad bankai duos lengvatinius kreditus apyvartinėms lėšoms po karantino ? To gali tikėtis tik visiškas silpnaprotis. Nei bankai, nei valstybė tikrai nepadės kokiam nors smulkaus serviso šaltkalviui tuo, kad būtų atidėtas paskolos įmokos terminas ar garažo nuomos įmoką - užsiundys antstoliais ir VMI.

Valdžia dabar daro viską, kad sukeltu neapykantą pati sau. Jau matyt visos bent kiek didesnės partijos ar gaujos kaip kiti jas vadina, buvo paėmę ar joms įdavė į rankas valdžios vairą pavairuoti. jau nebėra kam kitiems ir beduoti ar perduoti tą vairą - visi pasirodė ir visi dabar matom kur ar į ką atvedė. Už ką nebalsuosi - gyvenimas tik blogės. Vyriausybė jau net neranda reikalo pasakyti kokiomis sąlygomis užkrovė eilinę paskolą ant runkelių sprando kelios kartoms į priekį. Taip kad klausimas - ko eiti į rinkimus rudenį - kyla ne tuščioje vietoje.

Kai kam kyla ir kitas klausimas - kodėl mums leidžiama balsuoti ? Į šį klausimą davė atsakymą amerikiečių klasikas markas Tvenas - “Jei nuo mūsų rinkimuose kas nors priklausytu, mūsų paprasčiausiai ten neįleistu”. 

Ir nutarimas vaikščioti su kaukėmis parašytas ne tam kad neplatinti “užkrato”, o tam kad pirkti jas iš tų kas jas parduoda. Ir apie vaistus “stabdančius” šitą virusą ne veltui jau pradėta kalbėti - vaistų pardavėjai lieps parašyti nutarimą kiekvienam juos gerti kasdien. Po to ateis eilė ir leips parašyti nutarimą privalomai-priverstinai pasiskiepyti neaišku kuo vakcinos pardavėjai. Stebina kaip čia dar  nėra nutarimo vaikščioti bent su litriniu buteliu dezinfekcinio skysčio.