Sugalvojo, ką galėjo. FSB operacija "Maršrutizatorius" ir kitos Lietuvos tarnybų pasakos

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-04-19 09:24:00, skaitė 977, komentavo 10

Sugalvojo, ką galėjo. FSB operacija

Lietuvos NKSC pristatė kasmetinę ataskaitą. Ji buvo sudaryta pagal visus ilgametės Lietuvos užsienio politikos tradicijos kanonus. Dėl visų bėdų kalta Maskva ir jos šnipai, kurie nuolat tik ir galvoja, kaip pakenkti mažai, bet išdidžiai Lietuvai

Lietuvos nacionalinio kibernetinio saugumo centro metinė ataskaita yra tvirtas Krašto apsaugos ministerijos ir specialiųjų pajėgų mokslinis tyrimas. Jis yra gražiai suformuluotas ir papildytas lentelėmis bei grafikais, įrodančiais vieną dalyką — "rusai puola!". Anot Lietuvos nacionalinių saugumo pareigūnų, visa Rusijos žvalgyba budi ir rūpinasi tik viena užduotimi — atskleisti pažangiausios ES ir NATO šalies — Lietuvos — dideles paslaptis.

Tam naudojamos itin modernios sekimo priemonės. Ir toks prietaisas yra beveik kiekviename Lietuvos bute. Tai plastikinės dėžutės — maršrutizatoriai, suteikiantys belaidę prieigą prie interneto jūsų, mielas skaitytojau, telefonams ir kitiems elektroniniams prietaisams. Ir jūs net neįtariate, kad per šiuos maršrutizatorius rusų šnipai gali sužinoti ne tik jūsų asmeninio gyvenimo, bet ir valstybės paslaptis.

Pavyzdžiui, jūsų vaikas pradeda žaisti internetinį žaidimą, ir net neįtaria, kad pats jau dirba visagalės Rusijos FSB labui! Iš tiesų, pasak Lietuvos krašto apsaugos viceministro Edvino Kerzos, maršrutizatorius, esantis jūsų bute, yra ne nekenksminga kinų gamybos dėžutė, bet labai sudėtinga "rusiška įranga", naudojama kiekvienam Lietuvos gyventojui sekti.

Per šias dėžutes Rusijos šnipai stebi, kiek verslininkai Gariūnuose pardavė apatinių. Šie duomenys padės žvalgams padaryti išvadas apie... Lietuvos kariuomenės kovinę parengtį ir Lietuvos kariuomenės tarpžemyninių balistinių raketų dislokavimo vietą. Nesijuokite. Tai labai rimta.

Ir siekiant kovoti su šiomis machinacijomis, buvo įkurtas Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC), turintis nemažą biudžetą iš tų dviejų procentų Lietuvos BVP, kurie dosniai skiriami Krašto apsaugos ministerijai. O už kiekvieną biudžeto eurą, kaip žinote, reikia pateikti ataskaitą. Ir kuo daugiau šių eurų, tuo solidesnė ataskaita turėtų būti. O šios ataskaitos faktai turėtų pritrenkti.

Įsivaizduokite, kiek pastangų reikėjo įdėti, kad būtų virtuoziškai atliktas slaptos FSB operacijos "Maršrutizatorius" tyrimas.

"Jie buvo paplitę ir vis dar yra paplitę plačiai, kadangi tai yra biudžetinės klasės, pakankamai našūs, t.y. greiti ir nebrangūs mašrutizatoriai. O kadangi jie dar buvo supakuoti į labai marketingo prasmes patrauklią pakuotę, vartotojui pasakant, kad dideli bonusai dėžutės viduje laukia, jų paplitimas buvo toks, kad net kai kurie internetinio ryšio operatoriai juos naudojo ir įdiegė savo klientams", — sakė Kerza.

A priori akivaizdu, kad tik FSB valdo visus Rusijos serverius. Kokių dar įrodymų jums reikia? Tai yra Lietuvos žvalgų, ilgus metus besipriešinančių nukreiptai ne tik prieš Lietuvą, bet ir prieš visą progresyvųjį pasaulį "Rusijos agresijai", suformuluota aksioma.

Štai ir NKSC direktorius Rytis Rainys patvirtina viceministro žodžius. Jis papasakojo, kokias neįtikėtinas pastangas dėjo visi jo pavaldiniai, siekdami atskleisti slaptą operaciją "Maršrutizatorius". Keletą mėnesių centro darbuotojai kartu su kolegomis iš Europos rūšiavo neva kiniškus maršrutizatorius. Ir atidarę vienos iš mikroschemų turinį, pamatė tris rusiškos abėcėlės raides — FSB!

Blogiausia tai, kad šiandien apie 90 procentų Lietuvoje naudojamų belaidžių maršrutizatorių neva pagaminti Kinijoje ar Taivane. Na, galbūt plastikiniai dėklai buvo pagaminti Šanchajuje, tačiau elektroninis užpildymas tikrai — Lubiankos rūsiuose.

Yra ir dar baisesnė grėsmė Lietuvos nacionaliniam saugumui nei šnipai-maršrutizatoriai. Tai yra Rusijos žiniasklaida, sėjanti baimę ir chaosą garbingų lietuvių smegenyse. Kas sekundę valstybinė Rusijos žiniasklaida transliuoja tik melą, nė vieno gramo tiesos. O klastingi programišiai užmaskuoja šį melą sąžiningiausių Lietuvos žurnalistų vardais.

Štai jums šokiruojantis faktas. Pamenate žinią, kurią 2019 metų rugsėjo 26 dieną neva paskelbė "Delfi" žurnalistas Vaidas Saldžiūnas? Jis sakė, kad NATO tankai tariamai sunaikino Kauno žydų kapines. Visas pasaulis buvo šokiruotas. Bet priblokšti buvo tie, kurie Vaidą pažinojo kaip patį patriotiškiausią patriotą. Kaip jis galėjo tai parašyti?!

Taigi, iš NKSC ataskaitos paaiškėjo, kad Saldžiūnas to nerašė. Ir visa tai yra klastingų Rusijos programišių, kurie įsilaužė į "Delfi" ir Vaido vardu paskelbė provokuojančią žinią, machinacijos. Patikėkite žodžiu, mieli skaitytojai. Juk nerodysime jums sudėtingų grafikų ir lentelių su žyme "slapta". Jums to ir nereikia.

Tačiau tarp lietuvių skaitytojų yra kruopščių žmonių, kurie nenori patikėti žvalgų žodžiais ir bando suvokti tiesą. Vienas iš jų yra populiarus "Obzor" tinklaraštininkas, profesorius Pinchos Fridberg. Komentuodamas baisių maršrutizatorių ir rusų įsilaužėlių istoriją, jis papasakojo apie keistus savo tiesos ieškojimo rezultatus.

Iš šio komentaro išplaukia, kad skandalingosios Lietuvos žurnalisto uniformos garbė buvo lengvai išvalyta tradicine Lietuvos politinio elito priemone — koncentruota rusofobija. Jei net tu, brangusis patriote, kažkur suklydai, tai kalti, aišku, rusai bei jų visagalė FSB. Svarbiausia laiku ir garsiai sušukti: "Laikyk vagį!"

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.