Atviras internauto laiškas visiems Lietuvos gydytojams, policijai ir sprendimų priėmėjams

Autorius: Nežinomas internautas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-04-20 18:49:00, skaitė 1105, komentavo 3

Atviras internauto laiškas visiems Lietuvos gydytojams, policijai ir sprendimų priėmėjams

Brangus gydytojau,

Ateityje gali tekti rinktis tarp dviejų pasirinkimų: daryti tai, kas iš jūsų reikalaujama arba daryti tai, kas teisinga. Kodėl pirmiausia norėjai būti gydytoju, kai buvai vaikas? Ar norėjai tarnauti farmacijos įmonėms ir net tamsesniems vakarėliams, ar norėjai tarnauti savo kolegoms? Ar norėjai prievarta leisti sunkiuosius metalus į mažų vaikų kraują, kol vaiko motina verkia ant kelių maldauja sustoti? O gal norėjai jaustis laimingas, kad gali padėti tam, kuris prašė tavęs pagalbos? Suprantu, kad teisingai elgiantis gali sulaukti pasekmių: gali prarasti premijas, prarasti darbą arba prarasti karjerą. Bet tavo siela lieka nesutepta ir tai gana svarbu. Taip pat priminčiau Hipokrato priesaiką, "primum nocere". Dažnai tokia senovės išmintis turi gebėjimą išlaikyti savo protą net tamsoje.

Brangus sprendimų priėmėjau,

Jei politinėje karjeroje žengėte aukštai, labai tikėtina, kad turite paslapčių, dėl kurių jus kontroliuos tamsiosios jėgos. Gali būti, kad neturi pasirinkimo. Bet tu turi. Jei esate kalti dėl kyšių, sukčiavimo, šantažo ar kažko panašaus, dabar puiki proga ištaisyti situaciją leidžiant apšviesti visą tamsą, kurioje gyvenote. Gali prarasti garbę ir reputaciją, bet tavo siela įgaus daugiau vientisumo. Jei esi kaltas dėl vaikų išprievartavimo, kankinimų ar ritualinių žmogžudysčių, tuomet tik Dievas nuspręs ar tu vertas atleidimo. Tačiau savo kelionę galite pradėti leisdami šviesą visai tamsai ir žengti prieš ja. 

Brangi policija,

Ateityje gali susidurti su situacija, kai turi nuspręsti, ką saugai ir nuo ko. Ar saugai nusikaltėlius nuo žmonių, ar saugote žmones nuo nusikaltėlių? Kodėl tu norėjai būti policininku, kai buvai vaikas? Ar norėjote apsaugoti korumpuotus nusikaltėlius, ar norėjai apsaugoti žmones kaip mus ir jus? Ar norėjote atimti mažus vaikus iš mamos rankų, ar norėjote apsaugoti šiuos vaikus ir motinas. Gali atsirasti situacija, kai matysi save stovintį priešais tamsius nusikaltėlius, su uždėtu šalmu ir ginklu rankose, saugodamas juos nuo tiesos ir šviesos, kurią neša žmonės. Šioje situacijoje galima nusiimti šalmą ir ginklą ir prisijungti prie žmonių labiau sužeistų, ir galėtum didžiuotis, kad apsaugojai kažką gražaus.