Prasideda CORONA-DIKTATŪRA? Graikijoje siūloma įvesti "sveikatos pasą" turistams

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-04-23 05:01:00, skaitė 892, komentavo 0

Prasideda CORONA-DIKTATŪRA? Graikijoje siūloma įvesti

Šių metų turizmo sezonas Graikijoje numatomas tris mėnesius: liepą, rugpjūtį ir rugsėjį, be to, jis gali būti pratęstas iki spalio ir lapkričio mėnesio

VILNIUS, balandžio 22 — Sputnik. Graikijoje siūloma įvesti "sveikatos pasus" užsienio turistams, skelbia "Greek City Times".

Tai pareiškė turizmo ministras Haris Theoharis.

Planuojant šių metų turizmą, akcentuojamas saugumas. Theoharis paaiškino, jog vyksta konsultacijos su ES, kad kiekvienam Europos piliečiui, norinčiam keliauti, būtų atliktas patikimas koronaviruso tyrimas.

Ministras paaiškino, kad tyrimai turėtų būti atlikti toje šalyje, iš kurios atvyksta poilsiautojai. Jei, pavyzdžiui, tai svečias iš Vokietijos, tada prieš atvykstant į Graikiją jam turi būti atlikti tyrimai Vokietijoje.

Theoharis teigė palaikantis nuolatinį ryšį su pagrindiniais kelionių organizatoriais užsienyje. Jie išreiškia susidomėjimą Graikija ir tikisi, kad viešbučiuose ir kitose keliautojus dominančiose vietose bus imamasi sveikatos apsaugos priemonių.

Be to, pasak ministro, 2020 metų turizmo sezonas Graikijoje truks tris mėnesius: liepą, rugpjūtį ir rugsėjį. Theoharis pridūrė, kad jis gali būti pratęstas iki spalio ir lapkričio mėnesio.