Visi pajūrio gyventojai girdėjo galingą sprogimą ir matė praskrendančius naikintuvus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/visi... 2020-04-24 13:08:00, skaitė 1215, komentavo 10

Visi pajūrio gyventojai girdėjo galingą sprogimą ir matė praskrendančius naikintuvus

Nuo Klaipėdos iki Palangos gyvenantys žmonės apstulbo išgirdę iš pradžių vieną, o netrukus ir antrą labai stiprų sprogimą. Abu juos lydėjo nutolstantis garsas

Žmonės suskubo skambinti į policiją

Kol kas Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nežino, kas atsitiko. Ugniagesiams taip pat nepranešta apie nelaimę.

Apie jokią nelaimę ir praėjus 20 minučių nepranešta nei policijai, nei ugniagesiams. Valstybinio uosto tarnybos patikino, kad uoste ramu.

Klaipėdos rajono gyventojai gyvenantys šalia Klaipėdos miesto girdėjo vieną mažesnį ir kitą didesnį sprogimą , nuo kurio sudrebėjo net žemė. Išėjus į lauką girdėjosi nutolstančių naikintuvų garsas.

Sprogimas girdėjosi ir Klaipėdos rajone

Socialiniuose tinkluose žmonės dalinasi įspūdžiais.

„Stančių kaime, Kretingalės sen. buvo baisus trenksmas, atrode, kad namo stogas nuo sprogimo igrius. siaubingai..“

„Aukštkiemiuose (Žaliajame slėnyje) garsas buvo toks stiprus, galvojom kad langai išbyrės!“

„Slengiuose galvojau kad langai išduš“

„Lygiai 15 valanda maždaug +- 1 minute max. Buvo iž pradžių nelabai didelis sprogimas, tada 40 kartų stipresnis. bent 12 km spinduliu girdėjosi.“

Spėliojama kas tai per garsas

Spėliojama, kad tai – kai lėktuvas viršija garso greitį, paprastai lydi galingas akustinis „sprogimą primenantis garsas“, kurį sukelia suspaustų oro bangų sprogimas.

15:40 Valstybinio uosto tarnybos patikino, kad uoste viskas ramu.

15:51 Daugelis pajūrio gyventojų mano, kad tai neatsargus lakūnų elgesys, kuris sudrumstė gyventojų ramybę ir daugeliui sukėlė baimę ir paniką. Pajūrio gyventojai socialiniuose tinkluose reiškia nepasitenkinimą tokiais lakūnų veiksmais. „Mano šuo dar dabar kape sėdi“, „Kas atsakys už tokias bliatsvas“.

17:10 „Du į sprogimą panašūs garsai, kurie buvo girdimi Klaipėdos miesto apylinkėse, yra susiję NATO Oro policijos misija. Šiandien (penktadienį – red. past.), gavę norodymą, iš KOP Aviacijos bazės Šiauliuose, pakilo du šiuo metu NATO oro policijos misijoje budintys Belgijos naikintuvai F-16 naikintuvai perimti ir atpažinti iš Kaliningrado srities tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusius du Rusijos karinius orlaivius SU-27. Orlaiviai skrydį vykdė be skrydžio plano, radijo ryšio nepalaikė, atsakikliai buvo išjungti. F-16 lėktuvo skrydžio greitis galėjo sukelti garso bangą“, – rašoma Lrytas.lt redakcijai perduotoje žinutėje.

 Žymiai įtikinamesnis būtų paaiškinimas, kad sprogimo garsą sukėlė NATO lakūnų tryda, kai jie susidūrė su rusais ir pagalvojo, kad PAGALIAU RUSAS PUOLA!