MRU teisininko Doc. dr. Andrejaus Novikovo kliedesiai apie dokumentų pateikimą

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-05-03 05:21:00, skaitė 928, komentavo 0

MRU teisininko Doc. dr. Andrejaus Novikovo kliedesiai apie dokumentų pateikimą

MRU teisininko Doc. dr. Andrejaus Novikovo kliedesiai apie dokumentų pateikimą.

Policinkės reikalavimas asmens dokumento yra neteisėtas. Nes įstatymiškai nėra numatyta nešiotis dokumento. Dokumentus galima pamiršti pamesti juos gali pavogti. Ir dėl administracinio pažeidimo įsilaužti į automobilį?

Paskaitykit kokiais atvejais galima isilaužti į automobilį. Ar butą. Tikrai ne dėl administracinio pažeidimo. Čia viršyti visi riboženkliai.

18 straipsnis.
Policijos pareigūno bendrosios teisės

1. Policijos pareigūnas, užtikrindamas jam pavestų policijos uždavinių įgyvendinimą, turi teisę:
3) persekiodamas asmenį, įtariamą padarius nusikalstamą veiką, ar nusikaltėlį, besislepiantį nuo teisėsaugos institucijų, taip pat siekdamas užkirsti kelią daromai nusikalstamai veikai, bet kuriuo paros laiku įeiti į fiziniams ir juridiniams asmenims priklausančias gyvenamąsias ar negyvenamąsias patalpas, teritorijas, sustabdyti bei patekti į transporto priemones. Atsisakius paklusti, ....

NUSIKALTIMAS ir ADMINISTRACINIS PAŽEIDIMAS SKIRTINGI BIŠKI DALYKAI.

Ir neleidimas užfiksuoti užsirašyti policininko vardą pavardę pareigas pažymėjimo numerį. Ne dėl to, kad įsitikinti kad tai tikras policininkas. Bet kad žinoti konkrečiai kokio pareigūno veiksmus skųsti. Tai negali būti nežinomas policininkas policininko uniformą. Ką kviesti į teismą reikalui esant? Policininkė turės mažiau drąsos. Atsiminkit tai. Pasienio zonoje reikia dokumento, nes gali uždaryti ilgiausiai 48 valandom. Net jei policininkė sumanytų jus nubausti administracine nuobauda - tai policininkės problema kaip ji nustatys jūsų tapatybę. O administracinis sulaikymas gali trukti ne ilgiau 5 valandų. Atsiminkit tai.

Nėra nuobaudos už tai kad nesinešioji su savim paso. Tai kaip gali būti teisėtas policininkės reikalavimas parodyti pasą? Žinoma tai policininkų savivaldžiavimas.

Policininkė privalo pateikti tarnybinį pažymėjimą ir suteikti galimybę užfiksuoti jos visus duomenis. Ne trumpam atkišti. O leisti pilnai nusirašyti abi tarnybinio dokumento puses. Arba leisti nufotografuoti. Prieš pradėdama pokalbį su piliečiu. Tada mergaitė turės mažiau drąsos o jūs galėsite skųsti jos veiksmus teismui.

Teisėjas nepriims skundo del nenustatytos tapatybės policininkės savivalės.  Pažymėjimas reikalingas ne tam, kad įsitinti jog tai policininkė, o tam kad būtų įmanoma patraukti atsakomybėn konkretų pareigūną už jo konkrečius neteisėtus veiksmus. Pavyzdžiui, pateikti pasą. Tai yra neteisėtas policininkės reikalavimas.

KLIEDESIAi:

"Tarp jų yra teisė reikalauti pateikti dokumentus, tiek asmens tapatybę patvirtinančius, tiek transporto priemonės dokumentus. Pareigūnai turi teisę sulaikyti asmenis, pristatyti į komisariatą ir daugelis kitų teisių“, – sako MRU teisininkas Doc. dr. Andrejus Novikovas.

„Teisėto pareigūno reikalavimas yra privalomas, jeigu asmuo jo nevykdo – iš esmės pareigūnui užtenka vieną kartą perspėti, kad jei nebus vykdomas jo teisėtas reikalavimas – jis naudos jėgą“, – pasakoja policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Nes joks istatymas neipareigoja nešiotis paso ir jį pateikinėti.

PATEIKTI PASĄ REIKALAVIMAS YRA NETEISĖTAS. Matoniui reikalinga pereatestacija pareigų atitikimui.

Ką kalbeti apie Antipovos išsilavinimo pareigūnus kurie nežino elementarių dalykų?

Pridedu anksčiau publikuotą, bet cenzūros ištrintą str.:

Skaitykit kaltinimus iki  galo (analizė apačioje kaip tai daryti)

Baudos didelės. Reikalaukite nuo pirmos sulaikymo minutės teisinės pagalbos. Advokato.

Rimtai. Jei negalite eiti - esate sulaikytas. Su visomis teisėmis. Tik jas reikia žinoti. Užfiksuokite pareigūno vardą pavarde  pareigas azymejimo numeri. Ne tam kad isitikintumet jog tai policininkas. O kad žinotumėte ką apskūsti jei reikės. Štai kam jums reikia tarnybinio pažymėjimo. Nusirašykite. Tegul duoda popieriaus ir pieštuką.

Ne kiekvienas policininkės reikalavimas yra teisėtas. Pareigūnas gali tik tiek kiek jam leidžia įstatymas. Pilietis gali viską ko įstatymas nedraudžia. Va toks skirtum.  

Pradedam mokytis nuo atrodo paprasto 484 ADM straipsnio. Esmė:  ĮŽEIDŽIANT ŽMOGAUS ORUMĄ IR DOROVĘ.

Jeigu skaitote 484 ADM straipsnį iki galo, suprantate, kad bausti vien už tai, kad pasirodei viešoje girtas nėra numatyta. Galima bausti tik jei girtas + ĮŽEIDŽIANT ŽMOGAUS ORUMĄ IR DOROVĘ. ( kieno dar orumą galima įžeisti? Gal nykštukų?)

Bet atsiprašau bardzo. Kodėl baudžiami 100 euru bauda įžeidinėjantys žmogaus orumą ir dorovę tik girti asmenys? O blaivūs? Kurie blaivūs rodo savo genitalijas viešoje vietoje? Tai ir yra žmogaus orumo ir dorovės įžeidimas. Faktas. Straipsnis tinka. Bet kodėl baudžiami tik girti asmenys pažeidinėjantys orumą ir dorovę, o blaivūs ne? Pakomentuokit prašau?

Todėl pareigūnas privalo protokole nurodyti kokių būdų jūs įžeidėte žmogaus orumą ir dorovę. Jei neparašo - nu jūs supratote. Visi kiti jo reikalavimai yra neteisėti. Atsiminkit tai. Nes koks poicininkui skirtumas ar jūs girtas jei neįžeidėte žmogaus orumo ir dorovės.

Straipsnis nesibaigia: "neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose užtraukia baudą nuo  20 iki 100 eurų".
Yra pabaiga: "ĮŽEIDŽIANT ŽMOGAUS ORUMĄ IR DOROVĘ".

Linkėjimai policinkei Karinai iš mūsų Wilno. Tak deržat. Nežino piliečiai įstatymų, nes ne iki galo skaito ADM ir BK straipsnius. Skaityk įdėmiai. Skaityk kelis kartus. Skaityk kaip aš. ĮDĖMIAI. Sutaupysi 100 €urų pramogom. Būk būdrus - žmogau.

484 straipsnis.
Alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose

1. Alkoholinių gėrimų ir kitų naudojant spiritą pagamintų svaigalų gėrimas gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių viešajame transporte, automobilių salonuose, išskyrus autotransporto priemones, kurių salonas yra stacionariai atskirtas nuo vairuotojo vietos, parodose, mugėse ir masiniuose renginiuose, kuriuose savivaldybių tarybų nustatyta tvarka įmonėms, Europos juridiniams asmenims ar jų filialams yra išduotos licencijos prekiauti alkoholiniais gėrimais, sporto varžybų metu salėse ir kitose vietose, išskyrus mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietas, kuriose savivaldybių tarybų ar savivaldybių administracijų direktorių leista pardavinėti alkoholinius gėrimus išpilstant, neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose įžeidžiant žmogaus orumą ir dorovę - užtraukia baudą nuo  20 iki 100 eurų.