„Stebuklingi“ lipdukai, kurių pagalba automobilių numeriai tampa „nematomi“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/steb... 2020-05-04 15:54:00, skaitė 1093, komentavo 5

„Stebuklingi“ lipdukai, kurių pagalba automobilių numeriai tampa „nematomi“

Socialiniame tinkle „Facebook“ pasklido vaizdo įrašas, kuriame demonstruojami ir siūlomi įsigyti „stebuklingi“ lipdukai, skirti jūsų automobilio numerius padaryti „nematomais“

Užklijavus šiuos lipdukus ant automobilio numerio, fotografuojant su blykste, jis tampa nematomu. Šis triukas jau daugelį metų yra naudojamas Rusijoje, Ukrainoje ir Lenkijoje.

Ar tai legalu?

Lietuvos Respublikos Saugaus eismo įstatymas. Penktasis skirsnis – TRANSPORTO PRIEMONĖS

26 straipsnis. Transporto priemonių ir priekabų skiriamieji ženklai:

1. Kiekviena motorinė transporto priemonė, priekaba turi būti su tam skirtoje vietoje vertikalioje plokštumoje pritvirtintais, registruojant jai priskirtais valstybinio numerio ženklais.

2. Valstybinio numerio ženklus draudžiama uždengti apsauginėmis medžiagomis, lankstyti ar kitaip keisti jų formą, jie neturi būti apgadinti, užteršti ar surūdiję. Tuo atveju, kai vežamas prie motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos galinės dalies pritvirtintas dviratis (dviračiai) uždengia valstybinio numerio ženklą, motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos gale gerai matomoje vietoje turi būti pritvirtinta valstybės įmonės „Regitra“ išduota lentelė su valstybiniu numeriu.

Baudos

Transporto priemonių su uždengtais ar kitaip užmaskuotais valstybinio numerio ženklais (ženklu) vairavimas užtraukia vairuotojui baudą nuo 240 iki 340 eur ir (arba) su teisės vairuoti atėmimu nuo 6 iki 12 mėnesių.

Neišgąsdino bauda ir nusprendėte rizikuoti? Rašoma, kad nano lipdukai, atspindintys IR spindulius ir blykstę, „Facebook“ paskyroje „Juoda-balta-lipdukai“ komplekto (komplektas 6 vnt.) kainuoja – 15€

Teigiama, kad šie „stebuklingi“ lipdukai apsaugoja ir naujai atsiradusių trikojų.

„Būkime vieningi“ įspėja vairuotojus būti sąžiningais ir nepažeidinėti saugaus eismo įstatymų. Tai nėra reklama ar skatinimas įsigyti šią prekę.

BV inf.