"Pušyno kelio" reabilitacijos centre patvirtinti aštuoni koronaviruso atvejai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-05 10:42:00, skaitė 618, komentavo 0

NVSC sprendimu nuo balandžio 18 dienos iki gegužės 3 dienos visi šiame centre dirbę darbuotojai yra nušalinti

VILNIUS, gegužės 4 — Sputnik. Vilniaus reabilitacijos centre "Pušyno kelias" koronavirusas nustatytas aštuoniems žmonėms, du iš jų — įstaigos darbuotojai, pirmadienį spaudos konferencijos metu pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Anksčiau "Pušyno kelio" reabilitacijos centras pranešė, kad gegužės 2 dieną buvo pradėti tirti medikai dėl galimo užsikrėtimo koronavirusu, ir tą pačią dieną vienam pacientui buvo patvirtintas teigiamas koronaviruso testas. Įtariama, kad pacientas galėjo užsikrėsti ligoninėje arba reabilitacijos centre.

"Šios dienos duomenimis jau turime aštuonis šiame centre susirgusius asmenis, tai yra šeši pacientai ir du šios įstaigos darbuotojai", — teigė Lingienė.

Ji taip pat pridūrė, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro sprendimu nuo balandžio 18 dienos iki gegužės 3 dienos visi 25 šiame centre dirbę darbuotojai yra nušalinti, iki tol kol bus atlikta jų apklausa ir įvertintas jų sąlyčio rizikos pobūdis.

Paslaugas dabar "Pušyno kelyje" teikia Respublikinės universitetinės Vilniaus ligoninės darbuotojai, atvykę iš centrinės įstaigos. Laboratoriškai šiuo metu ištirti visi šio centro pacientai ir darbuotojai. Gegužės 2 dieną čia buvo 34 pacientai, keletas jų jau išleisti tęsti gydymą namuose, teigė Lingienė.

Nujausiais duomenimis, Lietuvoje iš viso buvo diagnozuota 1419 koronaviruso atvejų. Nuo ligos mirė 46. Ligoninėse šiuo metu guli 114 COVID-19 pacientų, 14 jų yra reanimacijoje, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 8 žmonėms, su deguonies kaukėmis yra 26 asmenys.

Nuo kovo 16 dienos respublikoje įvestas karantinas. Vyriausybė jį pratęsė jau tris kartus, paskutinį kartą — iki gegužės 11 dienos. Valdžia taip pat padarė daugybę sušvelninimų verslui, tačiau primena, kad šalyje vis dar taikomos ribojamosios priemonės ir jų reikia laikytis.