Visa atsakomybė tenka Tarybų Sąjungai. Lietuva rado naujus Holokausto kaltininkus

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-05-09 13:01:00, skaitė 887, komentavo 6

Visa atsakomybė tenka Tarybų Sąjungai. Lietuva rado naujus Holokausto kaltininkus

75-ųjų pergalės prieš fašizmą metinių išvakarėse Lietuvos Seimas išleido dar vieną istorijos perrašymo rezoliuciją. Savo pareiškime Seimo nariai bando atsakomybę už žydų gyventojų naikinimą perkelti tarybų režimui

Oficialus Vilniaus požiūris į XX amžiaus pirmosios pusės istorinius įvykius jau seniai visiems gerai žinomas. Pirmuosius nutarimus šiais klausimais politikai pradėjo skelbti beveik iškart po kovo 11-osios Nepriklausomybės akto pasirašymo. Šiuose pusiau legaliuose dokumentuose (rezoliucija yra Seimo priimtas aktas, bet be valstybės vadovo parašo — Sputnik) pagrindiniai žodžiai yra "sovietų okupacija" ir "Molotovo-Ribentropo paktas".

Atrodytų, kam reikia kiekvieną dieną kartoti tą patį? Štai paskutinis toks nutarimas iš Lietuvos Seimo atskrido prieš mėnesį — 2020 metų balandžio 7 dieną. Jame buvo visos tos pačios klišės, pagal kurias Maskva buvo kalta dėl visų Lietuvos bėdų. Ir tada, kai Rusijoje buvo monarchija, ir kai joje jau buvo tarybų valdžia. O ir šiuolaikinė demokratinė Rusija yra kalta dėl visų bėdų, net dėl žemo paprastų lietuvių gyvenimo lygio.

Bet grįžkime prie naujos rezoliucijos, kurią kūrė visų didžiausių Seimo frakcijų atstovai. Šiame dokumente valdantieji "valstiečiai" ir opoziciniai konservatoriai su liberalais susiliejo ekstazėje. Jie bandė naujomis spalvomis nudažyti oficialų Lietuvos požiūrį į istorinius įvykius ir išplėsti "okupacijos, Antrojo pasaulinio karo eigos ir karo nusikaltimų" sąvokas.

Ir jei dėl pusę amžiaus trukusios "sovietinės okupacijos", už kurią lietuviai dar ir kompensacijos reikalauja, viskas kaip ir aišku, tai štai dėl "karo nusikaltimų" — ne visai. Pasirodo, kad dabar už Lietuvos žydų Holokaustą fašistinės okupacijos metais atsakinga Antrojo pasaulinio karo išvakarėse Lietuvoje įtvirtinta "sovietinė valdžia".

"Lietuvos Seimas pažymėdamas, kad nacistinės Vokietijos ir Sovietų Sąjungos pasirašytas 1939-ųjų Molotovo–Ribentropo paktas ir jo slaptieji protokolai, kuriuos sudarydami nacių ir sovietų totalitariniai režimai pasidalijo Vidurio Europą, buvo viena iš pagrindinių Antrojo pasaulinio karo pradžios priežasčių ir tapo viena iš svarbiausių Holokausto tragedijos prielaidų", — teigiama priimtoje rezoliucijoje.

Na, ir toliau pagal šabloną apie "penkis dešimtmečius trukusią totalitarinę priespaudą, sovietinę okupaciją, genocidą, karo nusikaltimus ir brutalius nusikaltimus žmoniškumui".

Pritrenkia žodžiai apie "baisią Holokausto tragediją" iš palikuonių tų, kurių rankomis ir buvo vykdomas šis Holokaustas Lietuvos žemėje, lūpų. Tai yra, atsakomybė už 200 tūkstančių užgesusių Lietuvos žydų gyvybių krenta ne ant lietuvių kolaborantų — nacių bendrininkų, o tarybinės vyriausybės, kuri grąžino Lietuvai jos sostinę ir Vilniaus kraštą, sąžinės.

Lietuvos deputatų logika yra be galo nežmoniška. Neva, mūsų seneliai ir proseneliai — bausmės vykdytojai — nenorėjo žudyti žydų, kaip tai darė naciai Vokietijoje. Tiesiog trumpas prieškarinis tarybinis režimas mus taip supykdė, kad norėjome išlieti tą pyktį ant ko nors. Na, juk ne ant ginkluotų fašistų? Taigi, mes pasirinkome šiuos bejėgius Vilniaus Gaono palikuonis. O kodėl jie, žydai, čia, Lietuvoje, taip turtingai gyvena, kai vietinis ūkininkas nesuduria galo su galu? Juk, apmaudu, supranti!

Pažymėtina, kad tarp naujos rezoliucijos autorių yra "pats tikriausias Lietuvos politinio olimpo žydas" — konservatorius Emanuelis Zingeris. Jo vaidmuo konservatorių partijoje yra unikalus — būti visų antisemitinių kaltinimų žaibolaidžiu dešiniųjų, kurie šiandien skelbia didvyriais tuos, kurių rankos suteptos Lietuvos žydų krauju, atžvilgiu.

Užmiršėlis ir "šiek tiek netekęs proto" ilgametis "Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų" atstovas Seime Zingeris visada liūdnai užsideda jarmulką ir dalyvauja visuose renginiuose Holokausto aukoms atminti. Jis sako aistringas kalbas ir lieja ašaras dėl savo 200 tūkstančių vieno kraujo protėvių, kurie buvo sušaudyti Lietuvos miškuose. Ir lygiai taip pat jis liūdi per ceremonijas, prisimindamas dabartinius nacionalinius didvyrius — žydų tautos mirties bausmės vykdytojus Antrojo pasaulinio karo laikais.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.