Estiją „užpuolė“ meškos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/esti... 2020-05-15 10:01:00, skaitė 836, komentavo 1

Estiją „užpuolė“ meškos

Estijos gelbėjimo centras gavo pranešimą, kad Taline, Haabersti rajone, buvo pastebėtos vaikščiojančios meškos, – rašo „Postimees„.

Operacijoje dalyvavo gelbėtojai ir policininkai bandė išvežti gyvūnus iš miesto, įtraukiami ir medžiotojai.

Keliose gatvėse ribojamas eismas, rajono gyventojų buvo prašoma neeiti į lauką, taip pat laikyti savo augintinius patalpose.

„Jei pastebėsite meškas, nesiartinkite prie jų ir netrukdykite meškų judėjimui. Gyvūno priartėjimas pavojingas gyvybei! Jei įmanoma, paskambinkite 112 ir praneškite, kur jūs matėte gyvūną ir kur jis eina“, — ragina gelbėtojai.

„Išėjome pasivaikščioti prie mūsų pelkės, ten viskas buvo aptverta juostomis ir gelbėtojai mus nuvijo… pradėjome spėlioti: laukiniai gyvūnai, žmogžudystė, koronavirusas pateko į pelkę ir panašiai… Nusprendėme grįžti atgal. Mus sustabdė ir liepė neeiti link namų, o eiti aplinkui. Pasirodo, kol mes ėjome, meška su dviem jaunikliais vaikščiojo po miškelį. Sėdime namuose dėl meškų dabar!“, — Facebook parašė Haabersti rajono gyventoja.

Manoma, kad lokių populiacija Estijoje siekia 700–800 individų. Stebėtojai pažymi, kad karantino metu meškos įsidrąsino ir vis dažniau ieškodamos maisto pasirodo miestuose ir miesteliuose.

Estijos bičių augintojai kenčia nuo avilius siaubiančių meškų. Pasmaguriauti medaus į bitynus ateinantys gyvūnai pernai pridarė rekordinių nuostolių.

SN inf.