Koronavirusas – jo tikslas, autoriai ir šeimininkai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/korona... 2020-05-21 11:31:00, skaitė 1041, komentavo 1

Koronavirusas – jo tikslas, autoriai ir šeimininkai

Nepriklausomas Landsbergių partijos leidinys delfi.lt yra ne kartą skelbęs, kad koronavirusas yra gamtos išdaiga ir jokiu būdu tai negalėjo būti sukurta kokioje nors laboratorijoje.

Apie tai plačiai rašė ir delfi.lt rašytoja Vytautė Merkytė analitinėje analizėje „Aiškėja daugiau detalių apie koronaviruso kilmę: tikrasis kaltininkas yra sumanesnis už mokslininkus“.

Visi kurie drįsta abejoti delfi.lt ar panašaus lygio leidinių skleidžiamomis tiesomis, tradiciškai nedelsiant įvardinami marginalais, o kartais ir Kremliaus agentais.

Tačiau yra nemažai nuomonių ir pačių mokslininkų tarpe, kurie neatmeta galimybės, kad šis virusas galėjo būti sukurtas ir laboratorijoje.

Net Lietuvoje yra žmonių, kurie apie tai drąsiai prakalbo.

„Lietuvoje pirmasis ir kol kas vienintelis oficialus asmuo, išdrįsęs pareikšti, kad COVID-19 galėjo būti sukurtas tyčia, yra parlamentaras, habilituotas biomedicinos mokslų daktaras prof. Algimantas Kirkutis“, - skelbiama portalo respublika.lt straipsnyje „Seimo narys įtaria, kad virusas sukurtas tyčia“.

O ekspertai.eu skaitytojų dėmesiui ypač išsami ir įdomi, pateikiant labai daug faktinės medžiagos, Rusijos visuomenės veikėjo, politologo Sergejaus Kurginiano analizė susijusi su koronaviruso tema.

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „PressJazz TV“ kanale.