Kas užsakė etatiniam 15min melagiui Viliui Petkauskui-Petuchauskui apdergti Visuomenės Saugumo Koncepciją?

Autorius: Vilius Petkauskas Šaltinis: https://www.15min.lt/max/nauji... 2020-05-25 00:44:00, skaitė 930, komentavo 4

Kas užsakė etatiniam 15min melagiui Viliui Petkauskui-Petuchauskui apdergti Visuomenės Saugumo Koncepciją?

 Lietuvoje veikia toks estų farmacijos oligarchui priklausantis Masinis Durninimo Organas, pavadinimu "15min.lt", o jame dirba toks Vilius – pagal pavardę Petukauskas, bet pagal elgesį ir įpročius tikras PETUCHauskas. Kodėl Petuchauskas? Nes maža to, kad jis yra farmamafijai informacinį palaikymą teikiančios kontoros samdinys, bet ir toks bukas, kad sugeba kas antram sakinyje apsimeluoti.

Kai Petuchauskas savo darbdavio užsakymu balina juodą farmamafijos biznį, aktyviai šmeiždamas žmones, reikalaujančius atsakingai vertinti skiepus ir jų poveikį, viskas kaip ir aišku – samdoma presstitutė tenkina savo klientą. Bet kai Petuchauskas imasi temų, kurių jo gaidiškos smegenėlės neįgalios suvokti, kadangi tai "ne jo pasaulio dimensija" kyla klausimas:

– KAS KLIENTAS? Kas liepė durnalistui ir presstitutui Viliui Petuchauskui "pavaryti" ant Visuomenės Saugumo Koncepcijos?

Кad būtų aiškiau ir lengviau patiems atsakyti į šį klausimą, prieš skaitant užsakomąjį Petuchausko opusą, siūlau susipažinti su Visuomenės Saugumo Koncepcijos informacija tiesiogiai iš ją atstovaujančių žmonių:

Autorių kolektyvo, pasivadusio Vidiniu TSRS Prediktoriumi, informacinė svetainė su visa originalia Koncepcijos medžiaga (ir turimais vertimais į kitas kalbas): DOTU.ru

Pirmasis VSK paminėjimas Lietuvos masinio durninimo organuose: 2014 kovo 16, LRT „Savaitė“ – Visuomenės Saugumo Koncepcijos pristatymas Lietuvoje

Daugiakalbė informacinė svetainė: ConceptualPower.com

Dalis Visuomenės Saugumo Koncepcijos medžiagos vertimų į lietuvių kalbą:

O dabar, kai jūs jau daugmaž įsivaizduojate, kam skirta Visuomenės Saugumo Koncepcija ir kuo užsiima jos kūrėjai bei platintojai, galite pakankamai objektyviai vertinti ir estiško Masinio Durninimo Organo "15min.lt" samdinio Viliaus Petkausko-Petuchausko propagandinį išpuolį.

Skanaus! O tu, Petuchauskai, BAIK MELUOTI, nes liūdnai baigsi!
---

Spaudos džiazo“ ritmu į Lietuvą nešama KGB koridoriuose išgalvota neopagonių doktrina

Viliaus Petkausko - Petuchausko koliažas
Viliaus Petkausko - Petuchausko koliažas, vaizduojantis Kazimierą Juraitį, Konstantiną Petrovą ir Dmitrijų Glazkovą

COVID-19 pandemijos sukeltas sąmyšis atvėrė vartus propagandos potvyniui. KGB koridoriuose sukurtą doktriną, prisidengę viruso protrūkiu, skelbia sąmokslo teorijų platintojai. Vienas pagrindinių įrankių – internetinė televizija „PressJazz“.

Krizės išgąstis sukėlė apetitą paprastiems atsakymams, kurių žiniasklaida negali ir neturėtų duoti. Tačiau susidariusį vakuumą užpildo visuomenės paraštėse daug metų veikiantys asmenys.

Vienas jų – pernai nacionalinėje žiniasklaidoje dienos šviesą išvydęs Kazimieras Juraitis, dėmesio sulaukęs nevykusio bandymo dalyvauti šalies prezidento rinkimuose metu.

Pastaraisiais mėnesiais šio vyro „Youtube“ kanale kasdien pasirodo 3–4 nauji vaizdo įrašai, kurie peržiūrimi nuo kelių iki keliasdešimt tūkstančių kartų. Platinamos informacijos spektras labai siauras. Pavyzdžiui, COVID-19 protrūkis, anot K.Juraičio kanale pateikiamos informacijos, yra pasaulio „elito sąmokslas“.

Jį neva kuruoja masonų ložės, satanistai ir pasaulio turtingieji, o mūsų šalies institucijos tėra šachmatų figūrėlės George'o Soroso, Billo Gateso ir kitų galingųjų rankose.

Europos Sąjungos (ES) išorės veiksmų tarnybos strateginės komunikacijos padalinio „Euvsdisinfo“ analitikai pastebėjo, kad tokį pandemijos vertinimą itin aktyviai skatina Kremliaus šalininkų tinklas.

15min nuotr./K.Juraičio skelbiamos informacijos įvairovė
15min nuotr./K.Juraičio skelbiamos informacijos įvairovė

Rytinio kaimyno aidas K.Juraičio idėjose nėra sutapimas. Informacijos kanalas, kuriuo žinia yra skelbiama, buvo sukurtas būtent sąmokslo teorijoms skleisti. COVID-19 pandemija tėra aplinkybes sukūręs įrankis.

„Spaudos džiazas“

Retas yra girdėjęs apie internetinę televiziją „PressJazz“. Tačiau po šiuo pavadinimu glaudžiasi platus būrys antisisteminiais vadinamų veikėjų, prijaučiančių pseudomoksliškoms idėjoms.

„PressJazz – pasaulio saityno vaizdų vaga, skirta Lietuvos gyventojams ir pasaulyje išsibarsčiusiems lietuviams. Tai bendras įvairių visuomeninių judėjimų ir pavienių autorių projektas“, – žiūrovams savo tinklalapyje prisistato interneto televizija.

Tinklalapių bukimevieningi.lt, ldiena.lt, ekspertai.eu atstovai ne kartą informaciją platino naudodamiesi šiuo šaltiniu. Internetinė televizija autoriams suteikia technines galimybes žiūrovams pateikti palyginti geros kokybės turinį. Vienijantis „PressJazz“ autorių motyvas – „jų“ sąmokslas prieš „mus“.

Internetinės televizijos rengiamose laidose galima sutikti advokatu prisistatantį Stanislovą Tomą, signatarą Zigmą Vaišvilą, buvusį Seimo narį ir ekspertai.eu dalininką Audrių Naką, ldiena.lt savininką Lauryną Ragelskį ar bukimevieningi.lt idėjinį vedlį Vaidą Lekstutį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kazimieras Juraitis su Stanislovu Tomu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kazimieras Juraitis su Stanislovu Tomu

Ne visi autoriai nuosekliai pažymi dalyvaujantys „PressJazz“ veikloje, todėl bendradarbiavimą išduoda grotažymės greta įrašo, sklaida panašiuose kanaluose ar prašymas paaukoti lėšų.

Informacinę erdvę ir propagandą tiriantis Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) dėstytojas daktaras Nerijus Maliukevičius pastebi, kad decentralizuotas veikimas turi naudos bandant pasiekti didesnę auditoriją.

„Tokie projektai dažnai rodosi veikiantys atskirai, tačiau taip populiarina vienas kitą. Skirtingos grupės dažniausiai tiražuoja vieni kitus. Sąmokslo teorijų ir panašios informacijos burbulai dalijasi kelių grupių informacija“, – 15min sakė N.Maliukevičius.

15min nuotr./„PressJazz“ „Youtube“ paskyroje pateikiami papildomi kanalai
15min nuotr./„PressJazz“ „Youtube“ paskyroje pateikiami papildomi kanalai

Internetinės televizijos „Youtube“ „PressJazz“ paskyroje papildomais kanalais įvardijami V.Lekstučio „Būkime vieningi“, chemtreilų teorijos pradininkė Lietuvoje Milda Bartašiūnaitė, natūropatas Giedras, „Qanon“ judėjimo šalininkas „Teismo vikingas“ ir kiti Lietuvos sąmokslo teorijų padangės šviesuliai.

Tačiau dažniausiai pastaruoju metu matomas ir girdimas internetinės televizijos veidas – Kazimieras Juraitis. Pastarasisdidžiausia šių metų „PressJazz“ žvaigždė, populiarumo ugnį įžiebusi be atvangos skleidžiamomis sąmokslo teorijomis apie COVID-19 pandemiją.

K.Juraičio vaizdo įrašai peržiūrėti penkiskart daugiau, nei pateikiami „PressJazz“ kanale. O augantis populiariumas žurnalistu prisistatančiam vyrui leido į laidą prisikviesti ir Seimo duris rudenį praverti siekiančios Darbo partijos lyderį Viktorą Uspaskichą.

K.Juraičio vaizdo įrašus lydi kvietimas aukoti internetinei televizijai, o juridiniu televizijos atstovu kvietime nurodoma viešoji įstaiga „Tėvynės konduktoriai“, kurios direktoriaus, Dmitrijaus Glazkovo, „PressJazz“ eteryje neišvysime.

15min nuotr./K.Juraitis ir V.Uspakich „PressJazz“ laidoje. gegužės 18 d.
15min nuotr./K.Juraitis ir V.Uspakich „PressJazz“ laidoje. gegužės 18 d.

Registrų centro duomenimis, „Tėvynės konduktoriai“ buvo įregistruoti 2017 m. sausio 13 dieną. Viešosios įstaigos steigėjai – A.Nakas ir Darius Ryliškis. Pastarasis įstaigai vadovavo nuo jos įkūrimo iki praėjusių metų rugsėjo.

Iki 2003 m. D.Ryliškis ėjo Lietuvos Generalinio konsulato Sankt Peterburge vicekonsulo pareigas. Tačiau dėl veiksmų, pažeidžiančių diplomatinės tarnybos saugumą pareigas turėjo palikti.

2007 m. vyras pralaimėjo bylą dėl draudimo dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informaciją. Šiuo metu D.Ryliškis yra Vytauto Radžvilo partijos „Nacionalinis susivienijimas“ tarybos narys ir prekybos centro „Norfa“ atstovas spaudai.

Lygiateisiai įstaigos „Tėvynės konduktoriai“ dalininkai – A.Nakas, Gediminas Paulauskas, K.Juraitis, D.Ryliškis ir nuo rugsėjo įstaigai vadovaujantis Lietuvos pilietis D.Glazkovas, de facto internetinės televizijos direktorius. K.Juraitis lėšas renka ir 2002 m. įkurtos VšĮ „Kaisakas“ vardu. Veiklos pradžioje įstaiga užsiiminėjo kovos menų mokymu.

15min nuotr./D.Glazkov – Lietuvoje VSK koncepciją skelbiančio tinklalapio administratorius
15min nuotr./D.Glazkov – Lietuvoje VSK koncepciją skelbiančio tinklalapio administratorius

„Koba“

D.Glazkovas administruoja Kanadoje 2011 m. registruoto tinklalapio conceptualpower.com skiltį lietuvių kalba. Šioje greta „PressJazz“ reklaminio skydelio skaitytojai supažindinami su Visuomenės saugumo koncepcija (VSK).

Šios pagrindas – vidinio Sovietų Sąjungos predikato (SSRS VP) kova su žydų, masonų ir globalistų valdomais Vakarais arba „globaliuoju predikatu“.

VSK doktrina pasakoja apie biorobotus, žmones, vykdančius jiems įdiegtas nuostatas, demonišką psichikos sandarą, kurios savininkai neatsakingai elgiasi vedami savo valios.

Diegiama „elito“ ir „paprasto žmogaus“ priešprieša, skelbiama apie „zombinti“ siekiančią farmacijos pramonę, aiškinama apie surežisuotus rinkimus. Daugelis šių naratyvų atsikartoja K.Juraičio skelbiamuose vaizdo įrašuose.

15min nuotr./D.Glazkovo administruojamo tinklalapio pirmasis puslapis
15min nuotr./D.Glazkovo administruojamo tinklalapio pirmasis puslapis

VSK terminologijoje dažnai sutiksime socialiniuose tinkluose pastebimus terminus „informacinė matrica“, „zombinimas“, ar „narkotizacija“.